Ági Pilates Kuckója: NYITVA – gyere, bújj be, s légy velünk Te is (f)itt és most! 😉

De jó, hogy itt vagy! Nagy örömmel köszöntelek – és sok szeretettel várlak Téged is az otthoni testmozgás online “fészkébe”! Amely jobbnál-jobb, színtiszta Pilates edzéseket és izgalmas, gerinc-és fasciabarát mozgásformákat kínál. Hogy – a korodtól teljesen függetlenül – megőrizhesd (avagy visszaállíthasd) önmagad legjobb formáját! Mert tudod: “10 alkalmat érzel, 20 már látszik, 30 után pedig … mintha új testet kaptál volna.” – tartja a pilates-i mondás. Ezen videók segítségével mindezt a saját bőrödön  tapasztalhatod majd meg  … 😉

nap
óra
perc
mp.

Mit adhatnék én a világnak …?

Teszem fel magamnak rendszeresen a kérdést. A válaszaim pedig folyamatosan változnak – pont úgy, mint én magam. Csak azt tartom hitelesnek és önazonosnak, amikor abból adok, ami épp engem is foglalkoztat.
Annak idején, amikor 2004-ben – vagyis immáron majd’ 20 éve – elkezdtem a Pilatest oktatni, fő célomnak azt tekintettem, hogy Joseph Pilates fantasztikus mozgásrendszerét minél több emberrel megismertessem és elterjesszem Magyarországon. Két évtized elröppent, s azt mondhatom: feladat teljesítve.

Közben az Ágipilates tevékenysége is sokrétűbbé, kiteljesedettebbé és sokkal holisztikusabb megközelítésűvé vált. Benne önismereti- és gondolkodásmód fejlesztő tartalmakkal, online életmód-és mentoring programokkal. Ám azzal is tisztában vagyok, hogy az Ágipilates név – elsősorban a Pilates mozgásról ismert.

S mivel a fejlődés ciklikus, vagyis inkább spirál jellegű, s magam is egy ilyen életszakaszba értem épp, az év elejétől a fókuszom ismét visszahelyeződött a testre. Mert a saját testem is ezt igényli. Ráadásul, érkezik a tavasz – amikor nem csak a Természet, de mi magunk is új energiákkal töltődünk fel, megújulunk és ismét lelkesen vetjük bele magunkat a testmozgásba … még akkor is, ha az télen kicsit perifériára szorult.

Vissza a gyökerekhez … újra színtiszta Pilates!

Mit szólnál, ha a legklasszabb és leghatékonyabb Ágipilates videók házhoz jönnének – és még a lábad sem kéne kitenned hozzájuk otthonról?

Az elmúlt 5-6 évben szinte megszámlálhatatlan Pilates-és egyéb edzésvideót rögzítettünk. Ebben az időszakban – egy személyes traumát és az abból való felépülést követően – szinte „ömlött” belőlem a tartalom. Amelynek zöme egy olyan online program számára készült, amely azóta már nem elérhető. S így azok a jobbnál-jobb mozgásanyagok sem, amelyek e program részét képezték. Ezek a klassz videók sokkal értékesebbek és hatékonyabbak annál, hogy csak úgy parlagon heverjenek! Arra jutottam, ez nem maradhat így!

S mivel ismerlek Benneteket és tudom, hogy imádnátok őket, hát felgyűrtük az ingujjakat  … Az informatikusokkal együtt megálmodtuk és elkészítettük azt a felületet, amely a legfelhasználóbarátabb módon, szűrhetően, kereshetően magában foglalja a legjobb tornavideókat, amelyeket valaha felvettünk-megalkottunk. 🙂

És csak tornavideókat – semmi észjárás, újtudomány, vagy lelki tartalom. Ez itt esszenciálisan csakis a TESTMOZGÁSról szól. Na jó – némi Pilates elmélet azért belekrül majd még!

A névadásba pedig Titeket is bevontalak 😉 A jobbnál-jobb névötletek eredményeként – hálás köszönet értük! – pedig …

Megszületett Ági Pilates Kuckója – ahová öröm betérni, s ahol pont úgy érzed majd magad, mintha hazaérkeztél volna!

Benne – az április eleji nyitáskor – 40 db mozgásanyaggal, amelynek több, mint a fele Pilates program; a másik fele alakformáló-erősítő, barre, BodyArt, PortDeBras, gerinctréning és nyújtás videókat tartalmaz. Ezek prezentálásában egy remek edzőcsapat volt a segítségemre. Vagyis a Kuckóban nem csak velem, hanem nagyrabecsült Kollégáimmal, Barátaimmal: többek között Fincza Erával, Ramm Dórával és Edinával, Dankó Ritával, Szőke Lindával, Freész Katával és Greff Rékával is együtt tornázhatsz majd 😉

Keresni és szűrni pedig tornafajtára, edzéshosszra, edzőre, nehézségi szintre, edzésfókuszra és eszközre is tudsz.

A Kuckó „él”, lélegzik, folyamatosan új tartalmakkal bővül. S hogy milyen irányban fog fejlődni, változni, az Tőled is függ!

Minden hónapban egy újabb DVD-nyi tartalommal …

Emlékszel még a „régi, szép” időkre? (lehet, hogy nem – ha nem vagy velünk olyan régóta; akkor viszont elmesélem ;))

A 2000-es évek közepén – egészen pontosan 2005-ben – született meg az 1. Ágipilates DVD, amely egyben az első, magyar klasszikus Pilates DVD volt. S amely két hosszabb és két rövidebb programot tartalmazott. 2006-ban követte „őt” a KardioPilates, majd 2008-ban a „Pilates 13” DVD.

Ezen anyagok felvétele komoly előkészületekkel járt. Minden alkalommal operatőr stáb vonult fel és – ugyan általában 1 napon keresztül, de – reggeltől-estig zajlott a forgatás. Imádtam a hangulatát, de meglehetősen fárasztó volt, s onnantól, hogy az anyag felvételre került, jött az utómunka. Tehát hetek, néha hónapok teltek el, mire a DVD teljesen elkészült és Te betehetted otthon a lejátszódba.

Az online világ térhódításával – és a DVD, mint technológia „kikopásával” – ez is rengeteget változott. Minden felgyorsult, s a mai okostelefonok segítségével nagyon szép felvételeket lehet készíteni. (ámbár a magam részéről sok esetben ragaszkodom az operatőr felvételéhez, hisz azért mégis csak jó, ha van egy külső szem, aki a legjobban meg tudja mutatni az adott mozdulatot :)) A felvétel pedig könnyedén feltölthető – és máris elérhető egy teljesen új Pilates videó!

Ági Pilates Kuckójába havonta 3-4 új videó kerül feltöltésre – vagyis olyan lesz, mintha minden hónapban kapnál egy újabb DVD-t … 😉

Persze, pontosan tudom, hogy néha a túlzott bőség is okozhat “zavart” a rendszerben , épp ezért, kapsz majd iránymutatást és egy kis „sorvezetőt” is, hogy hogyan érdemes a tornákkal haladnod!

“Hogyan tudok Kuckó-taggá válni?”

Ági Pilates Kuckójának egy a célja: hogy minél többen be tudjátok illeszteni napi rutinotokba a rendszeres Pilatest! Épp ezért, Kuckó-tagként, egy havi jelképes, ismétlődő díj, mindössze 4 990 Ft fejében teljes hozzáférést kapsz a Kuckó összes videójához. A belépésedkor fent levőkhöz csakúgy, mint a jövőben felkerülőkhöz. 🙂
S visszajelzéseiddel Te is alakíthatod a Kuckó programkínálatát.

A képre kattintva nagy méretben is megnézheted.

BÓNUSZOK

Ha már lúd, legyen kövér! 😊 Kedves Barátom, Hegedűs Ildikó – az Indi-go fitnesz ruházat tervezője és gyártója – is szeretne hozzájárulni tavaszi testmozgáshoz történő lendület-vételedhez!

  • Tiéd lesz majd egy pdf-ben letölthető, Ajándék Pilates Átváltozás Napló, amelyben fehéren-feketén nyomon követheted a változást

  • A MED Központ és Kokavecz Kata jóvoltából egy  hormon-és immunrendszer kiegyensúlyozó, biohecker videósorozattal lehetsz gazdagabb, hogy teljes legyen a mozgás hatása

Technikai tudnivalók

A videókat a honlap zárt Tanulói felületén belül fogod tudni elérni. A belépéshez szükséges adatokat a rendszerünk küldi ki Neked. Ezekkel léphetsz be a „Belépés” menüpontból.
A használat nagyon egyszerű – s ha bármikor, bármely kérdésed merülne fel, a hilda.segitseg@gmail.com címen érkezik a segítség! A tagságod a saját Tanulói fiókodból bármikor lemondható.

Jelentkezés

Amennyiben úgy döntesz, hogy velünk tartasz – aminek én nagyon örülök – kérlek, kattints valamelyik gombra, ami elvisz a Jelentkezési oldalra. Befizetésedről a számla automatikusan érkezik Hozzád. A havi díjat a rendszerünk szintén automatikusan, a hónap fordulón vonja.

Bújj be a Kuckóba

Jelentkezésed után megkapod azt az e-mailt, amely a belépéshez szükséges adataid tartalmazza. Gyere, és ezekkel bújj be az agipilates.hu honlapon Ági Pilates Kuckójába!

Élet a Kuckóban

Havonta érkeznek új Pilates és egyéb videóid. Illetve e-mailben is kommunikálunk Veled, hogy segítsünk, milyen irányban is érdemes haladnod a videókkal! 😊

A Pilates Kuckó háziasszonya
és legjobb formád “őre”: Simonfi Ági

Peak Pilates® mesteredző, a klasszikus Pilates edzőképzés magyarországi vezetője,
Tudatos Életmód Mentor, az Ágipilates alapítója

Simonfi Ági vagyok, 3 gyermek – két fiatal felnőtt és egy kiskamasz –  Édesanyja. Eredeti végzettségem szerint közgazdász. Ám a szívem – és egy súlyos gerincbetegség – hamar elvitt a Pilates irányába, amelyet 2004. óta tanítok. Az Ágipilatest pontosan 2006-ban alapítottam azzal a küldetéssel, hogy Magyarországon megismertessem, elterjesszem és saját otthonodban is elérhetővé tegyem az autentikus, klasszikus Pilatest – pont azt a szellemiséget közvetítve, ahogy Joe bácsi megalkotta és maga is tanította a Módszert. Ehhez számtalan online és offline programunk, Pilates táborunk és legújabb, folyamatosan új Pilates és funkcionális edzésprogramokkal bővülő virtuális stúdiónk, Ági Pilates Kuckója, segít hozzá 🙂

Mottóm: A változás elkerülhetetlen. De a személyes növekedés választás kérdése.