Edzők

Simonfi Ági

Az Ágipilates és a Jövőre fiatalabb! Mozgalom alapítója, Pilates mesteredző és nemzetközi mentor, az Egészséges Életmód Észjárás Rendszer® megalkotója Simonfi Ági vagyok, 3 gyermek – két fiatal felnőtt és egy kiskamasz –  Édesanyja.

Eredeti végzettségem szerint közgazdász. Ám a szívem – és egy súlyos gerincbetegség – hamar elvitt a Pilates irányába, amelyet 2004. óta tanítok.

Az Ágipilatest pontosan 2006-ban alapítottam azzal a küldetéssel, hogy Magyarországon megismertessem, elterjesszem és saját otthonodban is elérhetővé tegyem az autentikus, klasszikus Pilatest – pont azt a szellemiséget közvetítve, ahogy Joe bácsi megalkotta és maga is tanította a Módszert.

Ehhez számtalan online és offline programunk, Pilates táborunk és ez a virtuális stúdió segít hozzá 🙂

Dankó Rita

Dankó Rita vagyok, Peak Pilates edző 2018 óta. Már gyerekként is szívesen sportoltam (atlétika, szertorna, kosárlabda), felnőttként kezdtem el a Spartan versenyeket, pályafutásom csúcsa a Spartan Trifecta Világbajnokságon való részvételem, amatőrként.

A Pilatesről a kislányomtól hallottam legelőször, aki az óvodában ismerte meg ezt a mozgást. Többévnyi sportmentes időszak után szuper érzés volt rátalálni erre a mozgásformára, ami egyre fontosabbá vált az életemben. A módszer hatékonyságát látva lassan megérlelődött bennem az a gondolat, hogy részt vegyek egy edzői tanfolyamon, melyet 2018-ban a Simonfi Áginál sikeresen elvégeztem. Tudásomat tovább fejlesztve a 2019-es Peak Pilates nemzetközi képzésen vettem részt Miamiban, majd 2020 nyarán elvégeztem a PPC II. edzőtanfolyamát.

És hogy mit jelent nekem a Pilates? A mindennapjaim részévé vált, lényegesen több számomra, mint egy mozgásforma. Megszűnt az évek óta tartó fejfájásom, megerősödtek az izmaim, gerincferdülésem ugyan megmaradt, de jelentősen javult, tartásom szebb és tudatosabb lett. Örömmel és hálával adom át Joe Pilates komplex és hatékony gyakorlatsorát, amely a mozgás során fejleszti a testtudatot, és általa megőrizhető a testi-lelki egészség.

Fincza Era

Fincza Erika, a Jövőre fiatalabb! Mozgalom társalapítója, BodyArt mesteredző.

Fincza Erika vagyok – tanítani és segíteni születtem le. Az Élet = Mozgás – igaz?! Az enyém különösen a mozgás különböző megnyilvánulási körül forgott.

Már 3 éves koromban elkezdtem balettozni és onnantól mozgásban vagyok. Táncos vagyok, tánctanár, koreográfus, edző : pilates, bodyART, deepWORK, gerinc-és stretching tréner, GROOVE tanár.

Elsajátítottam a tape-,és a floss- technikáját. Tanulok folyamatosan mindent, ami azt a tudást gyarapítja, hogy hogyan tudok abban segíteni másoknak, hogy jobban EGÉSZben legyenek.

Freész Kata

Az én viszonyom a mozgással nem indult kifejezett sikertörténetként: általános iskolában én voltam a tipikus jó tanuló, tesi órán béna kislány… Hát nem a legszebb emlékeim, na 🙂 Viszont kilencévesen elkezdtem táncolni és megváltozott a világ. Flow, magabiztosság, olyan kihívások, amikről nem is gondoltam volna, hogy meg tudom ugrani fizikailag! A tánc azóta is a mindennapjaim része, a historikus táncok gyerekkorom óta, az argentin tangó hét éve, összesen nagyjából tízkét éves tanítási gyakorlatom van.

Mivel a sok tánc mellé sokat is ülök, elkezdtem keresgélni, hogyan tudnám gondját viselni a testemnek. Így találkoztam a Pilatesszel és Ágival, ami egy váratlan fordulatot is hozott: elindultam az oktatóvá válás útján – nem csekély mértékben a megerősítésnek és támogatásnak köszönhetően, amit tőle kaptam 😉 Azóta folyamatosan igyekszem fejlődni és képezni magam, a Pilates mellett a PortDeBras az új szerelem, amit most örömmel mutatok meg Nektek is!

Greff Réka

A rendszeres mozgás és a sport kicsi korom óta elválaszthatatlan része az életemnek. Gyermek- és kamaszkorom jó részét a ritmikus gimnasztika, majd ezt követően a tánc töltötte ki, manapság pedig a pilates, a jóga és a biciklizés az, ami feltölt és kikapcsol.

A versenyszférában dolgozva – sok más emberhez hasonlóan – én is hosszú órákat töltök nap mint nap a számítógép előtt. Az egész napos ülőmunka és a mindennapi stressz pedig nagyon hamar érezteti káros hatását: görnyedt testtartás, merev nyak- és hátizmok, fáradékonyság.

Óráimmal egy fájdalommentes, feszes, harmonikus test kialakításához szeretném vendégeimet hozzásegíteni.
Hiszem, hogy mind a sportban, mind az életben a siker kulcsa a kitartásban rejlik. Számomra ez ad erőt és lendületet:

“A folyó és a szikla összecsapásából mindig a folyó kerül ki győztesen – nem az ereje, hanem a kitartása miatt” – H. Jackson Brown

Végzettségeim:

  • Aerobik sportoktató (TFTI)
  • Pilates edző (Peak Pilates®, Simonfi Ági)
  • Mozgásos Testelemzés® és Intelligens Torna® Oktató (Kondor Judit Mozgásfilozófia)
  • Stretching technikák (Almásy Csilla)

Páli István

Páli István vagyok a R3D One Hip-Hop tánciskolától. 

14 éve foglalkozom a Hip-Hop kultúrájával, ezen belül 10 éve tanítok már. Táncosként volt szerencsém dolgozni az RTL Klub, Tv2 és M1 műsorain, tánctanárként pedig itthon és külföldön is sokat tanítottam és tanítok, ezek közt Olaszországban, Szlovéniában, Szlovákiában, Romániában.

A jövőben lesz lehetőségem menni Oroszországba, Spanyolországba is, amit alig várok. Volt szerencsém zsűriként is megmutatni magam külföldön egy VB-n. Szeretem a táncot, a jó zenét, és megtisztelve érzem magam, hogy részt vehetek ezen a Tudatos Bombanő születik! Programon, mint edző.

Az óráimon megismerkedhettek a hip-hoppal, illetve a stílust meghatározó mozdulatokkal koreográfiákat tanulhattok tőlem. Remélem tetszeni fognak az óráim.

Ramm Dóra és Edina

Elevenségünk miatt anyukánk mindenfelé vitt bennünket sportolni. Először versenyszerűen úsztunk, de anyukánk sajnos ezzel nem egyezett. Ezután atlétikára jártunk, végül megtaláltuk igazi helyünket, Berczik Sári nénihez jártunk művészi tornára 5 évig. Ezt folytattuk jazz és- klasszikus balettal, step tánccal és versenytánccal. Kamasz éveinkben táncórákra jártunk, egészen 18 éves korunkig.

Nagyon szelíd kamaszok voltunk, szabadidőnkben télen korcsolyáztunk, moziba jártunk, nyáron strandoltunk, bicikliztünk, kirándultunk. A gimnázium után sajnos az akkori gazdasági, politikai helyzet miatt eltávolodtunk a tánctól, és elkezdtünk versenyszerűen aerobikozni.

Edzőnk (Sinkó Andrea) kérésére elkezdtünk órákat tartani, és elvégeztük a TF középfokú edzői szakát. Természetesen kihasználtuk az ikerség adta előnyöket, vizsgáztunk egymás helyett és még randira is elmentünk a másik helyett. De igazából ez nem a mi formánk, mert nem szeretünk senkit sem becsapni így ez nem fordult elő túl gyakran 🙂….

Szőke Linda

A mozgás örömével már kisgyerek koromban megismerkedtem, amikor négy évesen beengedtek a bátyám torna csoportjában. Ehhez később a tánc csatlakozott, majd fitatal táncosként a Pilates. A jógával csak egyetemista koromban ismerkedtem meg a gyerekkori tánctanárom hatására. Tőle sajátítottam el az első meditációs gyakorlatokat is.

Csak évekkel később, amikor már Vaasaban, Finnországban éltem, értettem meg milyen hatalmas hatással voltak rám ezek a gyakorlatok. Arra, hogy hogyan próbálom a stresszhelyzeteket kezelni és hogyan próbálok visszatérni a belső egyensúlyomhoz, igazi lényemhez.

Az elmúlt években a különböző asana gyakorlatok mellett, leginkább a légzés (pranayama) gyakorlatok, energia és csakra meditációk foglalkoztattak. Jelenleg klasszikus Pilates, AcroYoga, jóga és néha (még mindig) modern tánc oktatással foglalkozom és bizony én is sokat ülök a számítógép előtt, pénzügyi munkát is végezve. Ezért is van szükségem minderre …

Vonnák Móni

Gyerekkorom óta az életem része a mozgás. Kisfiam születéséig aktívan táncoltam, majd futás, úszás, jóga. 2015-ben, gerincbetegség miatt ismerkedtem meg a pilatesszel, amely a leghatékonyabb mozgásformának bizonylult testem rehabilitációjának és fejlesztésének.

2019-ben végeztem el Simonfi Ági mesteredző segítségével a Peak Pilates PPC I-es képzést.
Számomra a pilates napi rutinom része. Hiszem, hogy a mozgás minden élethelyzetből ki tud mozdítani, örömmel tölt el, építi a testet és a tudatot.

Oktatóként szeretném vendégeimnek átadni, hogyan ismerhetik meg testüket és hogyan figyelhetik meg saját fejlődésüket az edzéseken keresztül, mindezt könnyed erőfeszítéssel.