„A változás elkerülhetetlen. De a személyes növekedés választás kérdése.” – Bob Proctor

Kicsoda Simonfi Ági – hogy ki vagyok én?

Egész életemben erre az egyetlen kérdésre kerestem a választ! S amire eddig jutottam, gyermeki izgalommal tölt el – és további kutatásra sarkall.
Persze, nem vagyok egyenlő a hivatásommal, az élet által rám rótt és az önmagam által magam számára választott szerepeimmel – mint ahogy Te sem 😊 … most mégis kísérletet teszek arra, hogy röviden összefoglaljam a szempontodból fontos dolgokat.

No, de hogy jött az életembe a Pilates?

Kétségtelenül 1-2 vargabetűt követően, mondhatnám „véletlenül” – már ha hinnék a véletlenekben!

Életem első felvonásának elején még azt gondoltam, közgazdászként működöm majd közre e nagy földi színjátékban. Merthogy végzettségemet tekintve az volnék. Diplomámat a Külker. Főiskola szolnoki tagozatának áruforgalmi szakán szereztem, kiváló minősítéssel, 1994-ben. Majd el is helyezkedtem a szakmámban: egy multinál dolgoztam 4 évig, brand managerként, a marketing osztályon.

S bár még egy angol nyelvű MBA-t is elvégeztem a CEU-n, ahol másoddiplomámat – pocakomban már Peti fiunkkal – Demján Sándortól vehettem át, azért ekkorra már éreztem: nem a multi-kultiban fogok megöregedni. Mint ahogy azt is: nem ez az én közegem!

Ami mindig is vonzott, az a tanítás. Amióta az eszem tudom, tanítok.
A szüleim szerint, ahogy bekerültem az iskolába, onnantól „magyaráztam” 😊 … a 20-as éveimben pedig sok fórumon oktattam angol nyelvet, általában nyelviskolákban, munkanélküli csoportoknak.
Semmi nem okoz nagyobb örömet annál, mint amikor azt látom: azzal, megosztom, amit tudok, valaki más életére pozitív hatást vagyok képes gyakorolni!

A sport mindig is életem szerves részét képezte (10 évig versenyszerűen kézilabdáztam), de valahogy eszembe sem jutott, hogy hivatásszerűen is űzhetném! Aztán kiderült a gerincbetegségem, született 2 gyermekünk gyors egymásutánban, elköltöztünk Budapestről … és találkoztam Pati Nagy Attilával, meg a Fitness Companyval – s a sorsom megpecsételődött. Innentől egyenes út vezetett oda, hogy nekem edzővé kellett válnom. Szállodai sportanimátor, aerobic edző, személyi edző, majd Pilates oktató lett belőlem. A Pilatesben való elmélyedést az amerikai Peak Pilatesszel való találkozásom hozta el. Ám ez már a következő felvonás 😊 …

Ezt az utat jártam be 16 év alatt…

Az Ágipilates története az én történetem. S az én fejlődésem – az Ágipilates evolúciós íve.

Úgy tartom, hogy hiteles csak úgy lehetek, ha transzparensen azt közvetítem, amiben hiszek. A fókuszom dinamikusan odahelyezve, ami épp a leginkább foglalkoztat. S ha az Ágipilates visszatükrözi azt a fejlődést, amelyen a személyiségem keresztülmegy. Márpedig folyamatosan megy 😊 … egy pillanatra meg nem áll!

Mert ha az ember ráérez az önismereti munka és saját személyisége felfedezésének ízére, egyre mélyebbre és mélyebbre akar ásni önmagában – annyira izgalmas dolgokra lel! Ezt szeretném megosztani Veled és a saját életedre adaptálhatóvá tenni … de kezdjük az elején.

Ágipilates – a kezdetek

2006-2011

Pilatest 2004-től oktatok. Rögtön az elején éreztem, hogy ez a Módszer jóval több annál, mint amit kezdetben megtanítottak nekem róla. Alig vártam, hogy még többet tanulhassak róla. Így talált rám a Peak Pilates tanfolyama 2006-ban, ami egy nagy reveláció volt: fellebbentette a fátylat egy csodás, komplex Módszerről, amely emberek millióinak tud segíteni abban, hogy egészséges testben, fájdalommentes életet élhessenek.

A saját – gyógyíthatatlannak titulált – gerincproblémám ébresztett rá arra, hogy elképzelhetetlen számomra, hogy esetleg pár év múlva saját testem börtönébe zárva éljek. Hisz végig sportoltam előtte az életem! Az nem lehet, hogy ne fussak, ugráljak, táncoljak… A mozgás szabadságához mindenkinek joga van! Ám tenni érte – tudatos döntés eredményeképp – saját kötelessége! Senki nem csinálja meg helyetted…

A Pilates pedig ennek ígéretét hordozza magában! Saját magam és összes vendégem számára! Ez pedig hatalmas szó.

Ebben az időszakban fő célom az volt, hogy online és offline formában a lehető legtöbb emberrel ismertessem meg a Pilatest, mégpedig annak eredeti, klasszikus formájában. Mögé rakva Joseph Pilates filozófiáját.

Számtalan DVD (Kezdő-és középhaladó, KardioPilates, Pilates 13 DVD) és a 4 évig telt házzal működő, esztergomi Ágipilates Stúdió fémjelzi ezt az időszakot. És persze Joe Pilates eredeti könyvének, a Pilates Bibliának a magyar nyelvű kiadása.

Majd 2010-ben jött a „Bombanő születik!” 10 hetes online életmódváltó Program, amely ikonikussá vált az Ágipilates Közösségen belül! Fantasztikus élmény volt, kb. 500 résztvevővel! A Program záróünnepségén egy 6-hetes baba került a kezembe – s megszületett a vágy bennem, hogy 2 nagyobb gyermekünk mellé érkezzen még egy kicsi (37 éves voltam ekkor)…

Kérd, s megadatik – 2011-ben megszületett a PocakPilates DVD és utána pár hónappal Nati, a 3. gyermekünk. 😉

Az Ő érkezésével pedig új szakasz vette kezdetét az életemben. A Stúdiót bezártam – úgy éreztem, sem nem tudom, sem nem akarom tovább csinálni egy ekkora Család mellett. (ez a szembesülés egy fontos felismerés volt az önismereti utamon) Hazaköltöztettem az egész gépparkot és a házunkban alakítottuk ki azt a ministúdiót, amely azóta is otthont ad az edzőképzésnek.

Fókuszban az edzőképzés – és az Ágipilates táborok

2012-2018

Főállású anya lettem. Tudtam, hogy több gyermekem már nem lesz – ezért maximálisan meg akartam élni az Anyaság minden örömét a Kicsivel. Persze, mellékállásban tovább folytatódtak az edzőképzések – mi több, egyre többfelé kezdtek hívni nemzetközi szinten is.

Jártam Moszkvában, Poznanban, Gdanskban, Helsinkiben … ahol nem csak tanfolyamokat vezettem, hanem országedzőket is képeztem. Nagyon izgalmas időszak volt!

Közben a PeakPilates Leadership Team-jének tagjává is választottak, amely rendkívüli megtiszteltetés… (azóta visszaadtam ezt a pozíciót – túlságosan elvonta a figyelmem az új irányról, ami felé haladni szeretnék)

Az edzőképzések mellé jöttek a táborok! A szívem csücskei … a mai napig imádom őket! Immáron az 50.-en is túl vagyunk! 😊 Hálás vagyok, hogy szervezhetem őket – hogy együtt fejlődhetünk…

Ébredés, tudatosodás – egy új korszak kezdetén

2018-tól napjainkig

2018. januárja mérföldkő az életemben. Hirtelen, váratlanul és roppant fiatalon elment az Édesanyám. Végig vele voltam. Ez a trauma az egész világlátásomat megváltoztatta – az engem működtető Programjaim atomjaira hullottak szét.

Ebből építettem újjá önmagam (több, mint 1 évre volt szükségem hozzá) – s indultam el a még mélyebb önismeret és önfejlesztés útján.

S elkezdtem létrehozni az új tartalmakat – szinte ömlött belőlem! Jövőre fiatalabb!- Járd az utat coaching Program; 30 napos Bikiniforma Program; Tudatos Bombanő születik! … s hosszan sorolhatnám.

Ezekben a testen bőven túlmutató koncepciók is központi szerepet kapnak 😊 … hisz test-lélek-szellem hármas egységei vagyunk mindannyian. Hogy is gondolhatjuk, hogy a testi problémáink testi szintről indulnak …?!

A tanulás-evolúció régebben is elmaradhatatlan részét képezte az életemnek – mostanra a mindennapjaim részévé vált. S amit tanulok, alkalmazok ÉS MŰKÖDIK – már adom is tovább!

Hiszem, hogy azért vagyunk ezen a Földön, hogy segítsünk egymásnak ÉLNI ebben a nagy földi kalandban, amit az Élet Iskolájának is nevezhetünk…

Szakmai mentoraim

Az életed oly mértékben növekszik, amilyen mértékben Te fejlődsz és növekszel! Ebben nem csak hiszek, de tapasztalom is, minden áldott nap. Ezért tanulok, igyekszem fejleszteni magam – napi szinten.

Pilatesben a legnagyszerűbb Mesterekkel – még 1-2 Elderrel is, akik magától Joe bácsitól tanultak! – volt szerencsém együtt dolgozni!

Zoey Trappal
Zoey Trappal
Kathy-Ross Nashhel
Kathy-Ross Nashhel
teszttesztteszt
Brooke Silerrel
Colleen Glennel
Colleen Glennel
Clare Dunphyval
Clare Dunphyval
Chris Robinsonnal
Chris Robinsonnal
Kathy Corey-vel
Kathy Corey-vel
Mary Bowennel (Ő egy Elder!)
Mary Bowennel (Ő egy Elder!)
Michaellel és Tonnal
Michaellel és Tonnal
Alycea Ungaroval
Alycea Ungaroval
Brett Howarddal
Brett Howarddal
Jean Claude Nelsonnal
Jean Claude Nelsonnal
teszttesztteszt
Lolita San Miguellel és Kathy Corey-val

Személyiségfejlesztő mentoraim

A szakma egy dolog. Az embernek azonban szüksége olyan mentorokra, akik a személyiségfejlődés útján tudják előre segíteni!

Közülük a számomra legfontosabbak:

Bob Proctor, Dr. Bruce Lipton, Gregg Braden, Dr. Joe Dispenza, Louise Hay és a Mindvalley tanítói.

Amire a legbüszkébb vagyok…

Ebben tudok segíteni Neked!

Pillanatképek az életemből

Interjúk velem

Videó lejátszása

Az Esztergom TV – Lelátó c. műsorában

Videó lejátszása

A hatoscsatorna Feketén-fehéren c. műsorában

Ági a FEM Café Szakértője!

MTV, Család-barát megjelenés (32:45-től)

Videó lejátszása

Duna TV- Családbarát

Videó lejátszása

Simonfi Ági a Pilatesről a Reggeli ben, RTL KLUB

Milyen Ágival dolgozni?

Videó lejátszása

Bátorné Neczpál Erika

Videó lejátszása

Éberhardt Mária

Videó lejátszása

Nagyné Gazsi Diána

Videó lejátszása

Sloboda Éva

Videó lejátszása

Leirer Irma

Videó lejátszása

Ajpek Rita

Videó lejátszása

Forster Kriszta

Végzettségeim – a teljesség igénye nélkül…

Szinte már magam sem tudom számontartani – nézd el most nekem, hogy nem fárasztalak vele. Úgysem ez a lényeg 😊 …
De ezekre azért büszke vagyok!