Vannak, akik vettek már részt Ágipilates táborban – és vannak, akik majd ezután fognak…

Amikor 2007. májusában megszerveztük az 1. Ágipilates tábort (amely Magyarországon úttörő kezdeményezésként az első ilyen jellegű, egyéb szabadidős programokkal is egybekötött mozgástábor volt anno), álmomban sem gondoltam volna, hogy:

Régóta foglalkoztat a gondolat, hogy részt vegyél valamelyik Pilates táborunkban?

Szeretnél az elsők közt értesülni a következő alkalomról? Add meg keresztneved és e-mail címed és amint aktuálissá válik, az elsők között értesítünk! Érdeklődésed elküldése semminemű kötelezettséggel nem jár – csak is információ elsőbbséget fogsz élvezni hamar betelő táborainkkal kapcsolatban.

A táborokról a további részleteket akkor közöljük az oldalon, amikor elérkezik az idejük! Pl. a június eleji táborról kb. 1 hónappal előtte fogsz értesülni. Ha Te már most is tudod, hogy mindenképp jönni szeretnél, sőt, azt is, mely tábor tarthat leginkább érdeklődésedre számot, kattints ide, kérlek és menj az Előjelentkezési lapra!

Ágipilates táborok időpontjai és rövid, általános info az egyes elvonulásokról

Jelezd időben, ha bármelyik érdekel, kérlek, hogy biztos helyed legyen :)!

Ágipilates Classic tábor – 2024-ben utoljára!

2024. június 10-15. Biblia Centrum, Dömös

Az 1 hetes, júniusi Ágipilates Classic tábor hagyományos helyszíne – immáron 18. éve – a Dunakanyar gyöngyszeme, Dömös, ahol házigazdánk a Biblia Centrum épülete, amely számos hazai programot és nemzetközi konferenciát lát vendégül. Ez a tábor Neked való, ha:

Ágipilates Szupertábor a Rosinantében

2024. augusztus 11-14. Szigetmonostor, Rosinante Stílusos Vidéki Szálloda **

A Szupertáborok élménye szavakkal leírhatatlan. Így történt ez 2022-ben is – nézd csak a kisfilmet!

Mit szólnál, ha a jövő évinek Te is részese lennél?

Ágipilates Szuperhétvége – a prémium tábor: az augusztus 20-a előtt megrendezésre kerülő, mindig valamely tematika köré épülő 3,5 napos Szuperhétvége az év egyik fénypontja sokunk számára. Házigazdája – immáron 12. éve – a szigetmonostori Rosinante Stílusos Vidéki Szálloda***. Ez a Te táborod, ha:

Ágipilates Őszköszöntő Hosszú hétvége

2024. október 17-20. Bölcske, Szent András Kastély

Egy klasszikus – csütörtök délutántól vasárnap délig tartó – hosszú hétvége, amelynek során 9 mozgásóra (közte sok Pilatesszel, természetesen) , 1-2 különleges, szabadidős program, a „szokásos”, remek Társaság, sok-sok beszélgetés, játék, móka és kacagás vár … mi meg Téged. 😉

Ez a Te táborod, ha:

2022-ben is 3 ízben tölthettünk feledhetetlen napokat együtt! Teljes telt házas Ágipilates táborokban tornázhattunk, túrázhattunk, beszélgethettünk, nevethettünk, épülhettünk-szépülhettünk újra! Hálásan köszönjük a bizalmatokat! Igyekszünk minden egyes táborban (és -ral :)) meghálálni! Bízom benne, hogy 2024-ben Te is velünk tartasz, az 55-56-57. Ágipilates táborban!

Tudom, tudom, van még 1000 kérdésed. Mivel már sok-sok elvonulást megszerveztünk, igyekszünk kitalálni a gondolatodat is – hátha alul megtalálod azt, amit kérdezni szeretnél (ha esetleg mégsem, írj nekem nyugodtan az gi@agipilates.hu mail címre és én örömmel válaszolok :)).

FB Közösségünk táboros tagjainak tollából … 

Az Ágipilates táborok Résztvevői így érzik magukat nálunk…

Videó lejátszása

Bátorné Neczpál Erika

Videó lejátszása

Drégely Ágnes

Videó lejátszása

Héja Szabó Judit

Videó lejátszása

Karásziné Kovács Katalin

Videó lejátszása

Nyilas Andrea

Videó lejátszása

Simon Piroska

Ágipilates táborok – evolució, 2008-tól napjainkig

Videó lejátszása

Ágipilates Szupertábor 2008

Videó lejátszása

Ágipilates Szupertábor 2015

Videó lejátszása

Ágipilates Szupertábor 2022

Gyakori kérdések

Akkor most őszintén! – ezeket szokták kérdezni az “elsőtáborozók”…

NEM, dehogy!Már a kezdet kezdetén sem így volt! Természetesen a mozgásformák „gerincét” a Pilates adja – hisz végül is Pilates táborban vagy – de mellette sok egyéb mozgásforma is bekerül az órarendbe minden évben! Van BodyArt, ¾ wellness step, PortDeBras, de volt már alakformálás, Fitt-hát óra, Dance Aerobic, jóga, csikung is, sőt, zumbáztunk batucáztunk, has-és indiai táncoltunk, de flamencoztunk is már! emellett minden táborban van Nordic Walking és kirándulás (pl. Rám-szakadék túra formájában). Napi 3-4 óra mozgást biztosítunk számodra; hogy abból mennyit veszel igénybe, az rajtad áll.

Én mindig nosztalgiával gondolok vissza a régi, nyári úttörőtáborokra (igen, én még vettem részt olyanon is), ahol igazi kalandok tömkelege várt az emberre. Kalandban nálunk sincs soha hiány, ugyanakkor van idő a pihenésre, beszélgetésre és elméletben is “kiokosítunk” majd. Bár a “Mint a mókus fenn a fán”-t nem terveztem bele a programba (ki tudja, lehet, hogy mégis belekerül :-)), tábortűz és bográcsozás, meg hamisítatlan tábori hangulat biztosan lesz!

Erre írtam én azt, hogy: szoktatás kérdése! Nagyon sokszor csak mi gondoljuk, hogy nélkülözhetetlenek vagyunk és a családunk nem boldogulna nélkülünk. Aztán – ha netán úgy adódik – és magukra maradnak, mi lepődünk meg a legjobban, milyen jól elvoltak nélkülünk – sőt, még jól is érezték magukat!!! (ez néha nem is esik olyan jól ..) Tehát, szerintem 5-10-20 év után pont itt az ideje egy kis kalandnak! Hidd el, ha anya feltöltődve, kipihenve ér haza, azt a család is megérzi! Van több olyan Törzstáborozónk, akit a férje küld, mondván: „Anya, nem kéne már Pilates táborba menned?” Azért ez nagy eredmény, nem igaz :)?

Ezeknek a tábornak az egyik fő célja, hogy “rászoktasson” Téged a rendszeres testmozgásra és megadja a kezdő löketet az életmód váltáshoz. Ami, persze, tudom, hogy nem könnyű, de ha megszokod, hogy 1 héten (4 napon) keresztül minden reggel mozgással indítod a napot, szervezeted hozzászokik és már hiányozni fog neki, ha nem csinálod! Résztvevőink egyöntetű visszajelzése alapján a táborban “bespájzolt” lendület hazatérés után is folytatódott! Ugyanakkor nem katonai kiképzőtábor ez és mi sem vagyunk őrmesterek 🙂 – vagyis mindenből annyit végzel, amennyi jól esik! Választék mindig van bőven, de semmi sem kötelező! Ha Neked elég a napi 1 óra mozgás, akkor annyi… Amellett, hogy sokat mozgunk majd, szeretnénk, hogy kikapcsolódj, jól érezd Magad és új energiákkal feltöltve térj haza! És ami a tábor kezdetén még 1 óra, az lehet, hogy a végére 2-3 is lesz :-)!

Naná!!! Ez a tábor nem csak a “régieknek” szól… Mindien évben sok-sok új, bátor jelentkező érkezik az Ágipilates táborokba: mindnyájukban van egy kis „drukk” az elején – amit nevezhetünk egészséges izgalomnak is – amely aztán kb. 10 perc alatt el is párolog, ahogy belevetjük magunkat a tábori programokba! Volt olyan vendégünk is, aki bejelentkezett az egyik évebn, majd visszamondta, mert „félt” eljönni. Rákövetkező évben mégis eljött és ezt mondta nekem: „Ági, hogy én milyen buta vagyok, hogy tavaly nem jöttem! Mitől fosztottam meg magam … De az a lényeg, hogy idén itt vagyok :)!” Szóval, csak gyere és bízz bennünk :)! Nem fogsz csalódni …

Vélemények az Ágipilates táborokról