Szeretnél az egyik legsikeresebb, világszerte ismert és elismert Pilates edző Csapat tagjává válni?

Magyarországon is várnak Rád a megújult Peak Pilates edzőképző programok!

A klasszikus Pilates edzőképzés csúcsa!

Fitnesz szakemberként, gyógytornászként, avagy elkötelezett rajongóként egy jó ideje figyelemmel kíséred már a Pilatest. Tudod, érzed, hogy “tud” valamit ez a Módszer, amit Neked is feltétlenül meg kell ismerned és sok embernek továbbadnod! De honnan szerezheted meg azt a tudást és tanítási módszertant, amely sikeressé tesz majd Téged utadon?

Körbenéztél már oktatás ügyben – találtál is jó néhány Pilates tanfolyamot, de igaziból csak a kérdések száma sokasodott Benned, melyiket is válasszad! Melyik mit nyújt? Miben különböznek egymástól az egyes képzések? Melyiktől kapsz igazi értéket az áráért? Vajon melyik adja át leghűbben Neked Joseph Pilates örökségét?

Sok-sok kérdés, amelyre – ha tovább olvasol – itt megtalálhatod a választ!

2024. képzési programja

Így tanítsd! – tanítási tippek Pilates edzőknek

A lényeg nem a “mit”, hanem a “hogyan”. A Pilates tanításánál ez fokozottan igaz. Hogyan taníthatod úgy a Vendégeidnek ezt a fantasztikus mozgásrendszert, hogy végig biztonságban tartod őket, miközben látványosan fejlődnek és formálódnak?

Ebben a 7 részes videósorozatban ehhez adok Neked tippeket, mélyebb magyarázatokat, amelyek segítségével a “Pilates-szemed” még jobban kinyílik :)! Használd őket egészséggel!

A Pilates mozgásrendszer és oktatása

Van, aki tudja, hogy Joseph Pilates rendszerben alkotta meg Módszerét és van, aki nem. Van, aki átlátja és Vendégei javára használni is tudja ezt a rendszert és van, aki nem annyira. Van, aki tisztában van vele, hogy a Pilates edzővé válás egy folyamat, amelyhez hosszú, ám izgalmas út vezet és van, aki azt hiszi, egy hétvége elég, hogy Pilates oktatóvá válhasson…

Van, aki nem csak csinálja, de képes egyszerűen, tisztán és hatékonyan tanítani is és van, aki nem. Tehát vannak olyan edzők, akik órái „dugig” telve vannak; akik lelkes vendégei látványosan fejlődnek, épp ezért visszajárnak, sőt, hozzák a barátnőjüket is! Hogy Te is ilyen edzővé válhass…

Nem árt tudnod a Pilates tanításával kapcsolatban

A 2007 tavaszától itthon is elvégezhető, többlépcsős Peak Pilates Comprehensive® (PPC) oktatási program – amelynek Magyarországon a kezdetek óta az Ágipilates az oktatási központja – ebbe a 10%-ba tartozik!

Egyre többen vagyunk: évente 10-12 új, gépes nagy tanfolyamot végzett, profi Peak Pilates® edző – és velük a klasszikus módszer – kerül ki tőlünk, hogy úgy adjuk át az embereknek a Pilatest, ahogyan azt maga Joe bácsi is szeretné … Természetesen együtt haladva a legfrissebb gerinckutatások eredményeivel, s azokat beintegrálva a képzési programba.

Te hová szeretnél tartozni edzőként?

Magabiztos tudásra, hatékony és eredményeket hozó tanítási módszertanra, nagy adag pozitív energiára, motivációra és egy összetartó Csapatra vágysz? Nálunk ezt kapod…

FONTOS! A Peak Pilates® oktatóképző programjai nem adnak állami végzettséget; ezt tőlünk függetlenül kell megszerezned, amennyiben szükséged van még rá! Állami végzettséged megszerzéséhez jó szívvel ajánljuk a Fitness Company-t (magam is náluk kezdtem a fitnesz szakmát 😊).

Return To Life Together – ahogy Joe bácsi is többször tette…

Videó lejátszása

Ezt a videót a magyar Peak Pilates edzőcsapat készítette, 2020. júniusában, az 1. COVID-időszak végén. Bár ki tudja, mikor jön el a vége … egy a lényeg: ha a Módszer segített Pilatesnek és összes rabtársának átvészelni a spanyolnátha járványt az internáló táborban, nekünk sem fog ártani! Ez az eredeti sorozat, amit Joe bácsi megalkotott – használd egészséggel!

A videóval nem titkolt szándékunk volt az is, hogy megmutassuk, milyen az IGAZI Pilates.

S ha együtt csináljuk – legyen az térben máshol, vagy akár időben máskor – a Pilates összeköt bennünket :)!

Nagyon büszke vagyok a Peak Pilates magyar Edzőcsapatára és köszönöm, hogy együtt valami nagyon klasszat hozhattunk létre! Közülük volt, aki Angliában, Finnországban és volt, aki Belgiumban készítette el a saját felvételét…

A résztvevők ezt gondolják a Peak Pilates® tanfolyamról:

Videó lejátszása

A hivatásos edzők

Videó lejátszása

Az építész

Videó lejátszása

A gyógytornász

Videó lejátszása

Az egyetemista

A Peak Pilates® iskola – a klasszikus Pilates edzőképzés csúcsa!

Az amerikai Peak Pilates iskola a nemzetközi Pilates piac meghatározó szereplőjeként az eredeti, klasszikus Pilates módszert tanítja diákjainak. Méghozzá abban az autentikus formában, ahogy azt Joseph Pilates megalkotta és maga is tanította.

Miben más a Peak Pilates® képzés, mint a többi?

A Peak Pilates speciális képzési programja a nemzetközi diplomát nyújtó, 3 lépcsős, MEGÚJULT Peak Pilates Comprehensive (PPC I., II., III.), amely – Magyarországon és a világon egyedüliként – rendszerben oktatja a Pilates-t!


Vagyis a Matrac gyakorlatok mellett egyidejűleg elsajátítod az adott oktatási szinthez (PPC I., II., III.) tartozó gépes Reformer, Cadillac, Chair (szék) és Barrel (hordó) gyakorlatokat, valamint a Pilates-gyűrűs és fal gyakorlatokat! A Módszer komplex, rendszer szemléletű oktatása biztosítja Számodra, hogy átlásd és megértsd a mozgásrendszert, klienseid számára pedig a leghatékonyabb edzést és a leglátványosabb fejlődést!

Már a PPC I. szint elvégzése után megkapod a nemzetközileg elismert Peak Pilates diplomát, amellyel rögtön a gyakorlatban is alkalmazhatod a tanultakat – akár külföldön is!

Edzőink a világon bárhol remekül megállják a helyüket és egzisztenciát teremtettek maguknak: Londonban, Bukarestben, vagy Helsinkiben, csakúgy, mint Brüsszelben, vagy Gdanskban.

“Jó, jó, de mi van, ha engem egyelőre csak a matracgyakorlatok érdekelnek?”- kérdezheted.

Egy ideje nem foglalkozom a matracos edzőképzéssel. Másfél évtizedes mentori tapasztalatom azt mutatja, hogy csak az képes teljes mértékben megérteni és értő módon tanítani a Pilatest, aki rendszerszinten látja át az egészet.

Ha Téged „csak” a matracos edzőképzés érdekel, jó szívvel ajánlom Neked a Fitness Company matracos Pilates tanfolyamát – abban a reményben, hogy ezt elvégezve még találkozunk 😉… amennyiben úgydöntesz, hogy alapos tudással rendelkező, keresett edzővé szeretnél válni!

Ha úgy döntesz, velünk tartasz, nem csak a gyakorlatokat fogod elsajátítani, hanem azt is, hogyan tanítsd őket: a Peak Pilates egyedi, 5 lépcsős tanítási módszertana Neked is megadja a kulcsot, hogy Joseph Pilates módszerét magabiztosan keltsd életre, és alkalmazd vendégeidnél – sikerélményt szerezve ezzel nekik és Magadnak egyaránt!

„Most akkor melyiket válasszam?”

Ez nagymértékben függ jövőbeni céljaidtól, terveidtől. Ha a Pilates hobbi szinten érdekel és esetleg “mellékes” tevékenységként szívesen oktatnál csoportokat fitnesztermekben, akár saját vendégeket “toboroznál”, esetleg gyógytornászként saját munkádhoz szeretnéd felhasználni az egyes gyakorlatokat – a PPC I. a Neked való!

Ellenben, ha igazán komolyan veszed ezt az egészet és nem elégszel meg a Rendszer alapszintű ismeretével és oktatásával – az átfogó PPC I-II-III. (Peak Pilates Comprehensive) program a Tied! A PPC a bátrak szerencséje! Ezzel a képzettséggel nyugodtan elhelyezkedhetsz Pilates stúdiókban, vagy elgondolkodhatsz sajátod megnyitásán (nem kell nagy konkurencia harcra számítanod, ha Peak-es diplomával rendelkezel)!

Tanfolyamaink részleteit és feltételeit a fenti táblázatban, a Téged érdeklő tanfolyam mellett találod!

Hol, hogyan jelentkezhetsz?

Kérlek, értelemszerűen töltsd ki ennek az oldalnak az alján található jelentkezési lapot – ahová a megfelelő mezőbe írd be a tanfolyam nevét is (pl. PPC I., Peak Pilates Nyári Egyetem stb.), amelyre jelentkezésed szól – és mielőbb küldd el nekem. A jelentkezési lapon megadott e-mail címedre ezután kapni fogsz egy levelet, amelyre rákattintva meg kell erősítened jelentkezésed. A jelentkezés csak ezután a megerősítés után kerül feldolgozásra és a részvételi díj előleg megérkezésekor válik érvényessé!

A tanfolyami díjat befizetheted átutalással az alábbi bankszámla számra:

Erste Bank 11600006-00000000-21103823 (Ági Wellness Kft.)

Kérlek, átutalásod Megjegyzés rovatában feltétlenül tüntesd fel a megfelelő tanfolyam nevét (pl. PPC I., PPC II. tanfolyami díj)

Mi történik ezután?

Ha jelentkezésed érvényes, a tanfolyam hetében keresni fogunk Téged, a részletek egyeztetése céljából!

Ha a túljelentkezés miatt nem sikerült a megadott időpontokra a jelentkezésed, várólistára kerülsz és a következő tanfolyami időpontról automatikusan az elsők közt kapsz majd értesítést. Előfordulhat az is, hogy valaki – bár jelentkezett – mégsem tud eljönni. Ez esetben a várólistán soron következő jelentkező lép a helyébe. Ha ez Te vagy, erről természetesen rögtön értesítünk!

Tanfolyam visszamondási feltételek: természetesen bárkinek bármi közbe jöhet. A tanfolyam lemondását 2 héttel (14 naptári nappal) annak kezdési dátuma előtt tudjuk elfogadni. Ez esetben a befizetett összeg bármely más, általunk szervezett tanfolyamra felhasználható. Amennyiben nem tudsz részt venni másik tanfolyamon, két héten belüli lemondás esetén 50 ezer + Áfa visszalépési díjjal szükséges számolnod – ez teljesen független a visszalépés indokától. A fennmaradó összeget visszautaljuk. Szíves megértésed köszönjük!

Ha valami nem egyértelmű, vagy bármely egyéb kérdésed merülne fel, hívj nyugodtan a 20 / 415 1128-as telefonszámon!

Remélem, hamarosan személyesen is megismerjük majd egymást!

Simonfi Ágnes

Peak Pilates mesteredző, Nemzetközi Peak mentor oktatási programvezető
(Felnőttképző Nyilvántartásba vételi száma: B/2020/004436)

A nálunk végzett Peak Pilates® edzők így látják…