A “majdnem-árvíz-mosta”, 2013-as dömösi Ágipilates tábor kalandjai

Ezt nézd! Dömös víz alatt … Selmeczi Kovács Ádám légifotója (www.fotoska.hu)

Az idei első táborunk igen kalandosra sikeredett! Bár amikor elkezdődött, fogalmunk sem volt róla, mi is vár a Dunakanyarra alig pár nappal a táborzárás után… Csak azt éreztük, hogy “kissé” hideg van, bár ez sem tudta kedvünk szegni (az idei volt a leghűsebb táborunk az eddigi 22 alkalom közül); s hogy időjárás ide, vagy oda, mi mégis remekül érezzük magunkat :)!!! Sokszor elmondtam már, hogy amikor egy tábor véget ér, mindig úgy érzem, ez volt az eddigi legjobb (így már persze 22 legjobb tábort vezethettem le :))! De az idei 1 hetes Ágipilates Classic tábor vendégei igazán szuper CSAPATOT alkottak 🙂 … Nagyon örülök, hogy megismerhettelek Benneteket (vagy hogy újra találkozhattunk, ha Törzsvendégünk vagy) – és sok szeretettel küldöm ezt a fényképes tábori összefoglalót! Neked is, ha Te még nem tartozol táborosaink sorába, de igazán érdekel, milyen is egy ilyen, s úgy érzed, Te is szívesen kipróbálnád …

Miközben a fényképeket nézegettem – és válogattam, a “melyik ujjamba harapjak” metódussal, mert annyi jó fotó született, hála krónikásainknak: Eszternek és Tamásnak, hogy legszívesebben az összeset felraktam volna, ha időmilliomos lennék 🙂 – újra átéltem a tábor 1 hetét és igazi nosztalgia lett úrrá rajtam (pedig alig 2 hete történt)!

Ne tudd meg, hányszor köszöntem meg a Jóistennek azóta, hogy akkor tartottuk a tábort, amikor … hogy ilyen “jó fej” résztvevőket küldött és azt is, hogy bár az idő nem volt napsugaras, mégis együtt lüktetett a tábor programjával: vagyis amikor szükségünk volt egy kis napsütésre, lőn! Így az összes szabadtéri programunkat le tudtuk bonyolítani: volt nordic walking és Rám-szakadék túra, sőt, mire nekiindultunk a lovaglásnak, az özönvízszerű esőzés is abbahagyta és kisütött a nap 🙂 … Más nem is kellett, hogy jól érezzük magunkat!

S hogy mi mindenben is volt részük azoknak, akik részvételükkel megtisztelték az immáron 8. dömösi 1 hetes táborunkat? Íme:

A vasárnapi érkezést a megnyitó és egy kis ismerkedős játék indította, ami után rögtön “ráhangolódó” Pilates óra következett :)!

A 2013-as dömösi, 1 hetes Ágipilates tábor ünnepélyes megnyitója 🙂

 

A hétfői nap legizgibb eseménye sokszoros kedves Törzsvendégünk, Ágota 60. szülinapja volt, amit meg is ünnepeltünk :)! Sőt, Ágota egy spontán, remekbe szabott versmondással tette igazán emlékezetessé az estét …

Ágota 60. szülinapja :)!

 

Ide nekem azt a tortát :)!

 

A hét folyamán minden napra jutott  3 óra, ami órarend szerint sokféle mozgásformát tartalmazott: így jött a képbe a Pilates mellé a PortDeBras, a BodyArt, a Fitt-hát, a zumba … s mivel azért mégis csak egy Pilates táborról volt szó, a célom nem lehetett más, mint a klasszikus Pilates alapos megtanítása a résztvevőknek, s mellé olyan egyéb, változatos tornák bemutatása – csakis “ebbe-is-kóstoljunk-bele” jelleggel – amelyek közül hátha valaki valamivel “szerelembe esik” (mint ahogy jó néhányszor meg is történt a táboraink során, pl. többen így lettek hastánc rajongók). S így legalább tudja, hazamenve mit is keressen (persze, szigorúan a Pilates után :)) 

Fitt-hát óra …

 

A PortDeBras óra – itt még könnyű …

 

… itt már bonyolódik …

 

… de Erika is besegít: tanítjuk elölről, hátulról, s végül összeáll a kép :)!

 

Zumba Brigivel!!!

 

Hogy is van ez? Megmutatnád még 1x?

 

Lóg az eső lába, de a hátunk nagy “C” :)!

 

És vidd haza magaddal az Erőközpontod! Kedves egészségedre!

 Persze, ahogy ez már lenni szokott minden táborunkban, a tornák mellett azért sok-sok egyéb szabadidős programban is részt vehettek a Lányok és egyszem “fiúnk”: Tamás (jajj, bocsi, idén velünk volt a 8 éves Ákos is, aki Anyukáját kísérte el a táborba). Így természetesen nem maradhatott el a hagyományos kézműves foglalkozás, a nordic walking és az évek óta töretlen népszerűségnek örvendő Rám-szakadék túra sem, amelyet a kezdet kezdete óta az én Péterem vezet, nagy odafigyeléssel gondoskodva a mászók biztonságáról; nagy-nagy köszönet és örök hála Neki érte :)! És az idei tábor meglepetése a lovaglás volt (ezt egyértelműen az én “lómániás” Nagy-Kislányomnak, Virágnak köszönhetjük, aki kb. fél éve “fertőzött meg” engem is a lovaglás iránti rajongással – ez az én új szerelmem is – s mint ilyen, ezt az élményt / érzést feltétlenül tovább szerettem volna adni a táborosoknak)!

Le a kalappal mindenki előtt, aki lóra merészkedett: márpedig sokan voltak! A tábor 28 résztvevője közül 20-an bevállalták! S minden elismerésem Borkáé és Ildié, a Dömös és Visegrád között található Gizella major 2 lovas edzőjéé, akik nem csak száron vezetgették a bátrakat, hanem igazi élménnyel ajándékozták meg őket: olyanokat csináltattak velük röpke 20 perc alatt, hogy az állam esett le és “komolyan” féltékeny lettem rájuk (el ne hidd! na jó, csak egy kicsit 🙂 … de megbeszéltem Borkával, hogy ilyet én is szeretnék :)). Szóval, mindenféle “akrobata” mutatványokat pl. megfordultak a ló hátán, háttal lovagoltak, ügettek (1. alkalommal!), csukott szemmel, kéz nélkül mentek stb. stb. Nagyok voltatok Lányok és Tamás! És Ti is, Edzők ;)! Köszönet az élményért!!!

Nordic Walking a Duna parton – akkor még lehetett …

 

Rám szakadék: oda, fel!

 

A Rám szakadék hősei 🙂

 

Csatoljuk csak be azt a kobakot!

 

Ágota úgy ül azon a lovon, “ahogy köll” ;)!

 

Tamás, akkor most karkörzés előre!

 

Barátnők lóháton …

 

Virág Kedvessel …

 

Mondanom sem kell, hogy ennyi kaland és program közepette úgy elrepült az 1 hét, mint a szél! Ez már itt a bográcsos búcsúvacsi, amire idén – időjárási okokból kifolyólag – fedél alatt, s ily módon bogrács nélkül, ám változatlanul remek hangulatban került sor.

Búcsuvacsi – sok beszélgetéssel

 

A szokásos táborzáró és a búcsú pillanata pedig szombat délelőtt jött el – és még épp időben! Amúgy a “célt” is sikerült teljesítenünk: mindenki feszesebben, erősebben, hajlékonyabban – volt, aki derékban 5 centivel karcsúbban :)- hagyta el a tábort; s egy csomó minden “letisztult” a fejekben – és az izmokban – a Pilatesszel kapcsolatban …

A búcsú pillanata

 

Oklevél a tábor legifjabb résztvevőjének, Ákosnak is! Köszönjük, hogy itt voltál …

 

Erikával. Köszi, hogy ‘100 éve” ismerlek és mindig számíthatok Rád!!!

 

A tábor szombaton zárult és következő szerdán már lezárták a 11-es utat! Elkezdődött a Dunakanyar “kálváriája” … nálunk most a víz az úr. Amikor ezt a bejegyzést írom, már megkezdődött az apadás …

Még ezek is érdekelhetnek

Keresés

4 Responses

  1. Emese,

    Kedves Emese,

    Igen, valóban csodás pillanatokat töltöttünk együtt :)! És a lovaglást feltétlenül próbáld ki, nagy élmény!!!
    A nagymamsághoz sok boldogságot kívánok :D!

    És ami késik, nem múlik … tábor lesz jövőre is!

    Szeretettel: Ági

  2. Ági! kedves Ági!
    Soraid teljes elragadtatásra késztettek!
    Csodás lehetett minden pillanatotok, s a lovaglás!!!!!….., ha hiszed, ha nem, nekem az elmúlt napokban, héten, (azelőtt sosem) az járt a fejemben, hogy mindent (majdnem mindent) kipróbálhattam, de sajna még nem lovagoltam. Szerintem ez nem lehetett véletlen, valószínű a Ti örömötök ez ügyben telepatikusan eljutott hozzám is lovaglás terén. Remélem, hogy mielőbb köztetek lehetek, természetesen az első számú kedvenc, a klasszikus Pilates miatt leginkább!! Igaz a legközelebbin biztos, hogy nem leszek ott, mert augusztusban végre nagymama leszek! Addig is nagyon szép és tartalmas napokat kívánok, a gondviselés legyen továbbra is Veled és családoddal, szeretettel üdvözöllek: e-Mmese ( a másik) Kisújszállásról.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük