Silver Economy – öregedő Európa és a 45 feletti Nők benne elfoglalt helye

Tudod, hogy a 40 feletti Nők a szívem csücske, ugye?! Mivel egy jó ideje most már én is ide tartozom – mi több, már a 45 felettiek Csapatát erősítem 🙂 – érthetően ezt a perspektívát ismerem-értem a legjobban.

Azt viszont tökre nem értem – és elfogadni sem tudom – amikor csak a korunk miatt megpróbálnak „leírni” Bennünket. Ugyan már! Épp itt lenne az ideje leszámolni a korral és a Nőkkel kapcsolatos, évszázados hiedelmekkel!

Teljesen őszintén mondom Neked: ilyen jól nem éreztem magam a bőrömben soha fiatalabb koromban. Hiszem, mert tapasztalom: sokan ebben a korban teljesednek ki igazán. Az sem ritka, hogy valami teljesen más területen, mint ahol előtte tevékenykedtek!

Milyen botorság lenne perifériára tolni azt az élettapasztalattal társult dinamikát, amely sokunkban megvan és kiteljesedni vágyik :)!

Annak viszont nagyon örülök, hogy kezd beérni a téma:)!
Ha elég kitartóak vagyunk, sokan mondjuk és elég sokáig, ez csak így tud lenni!
Ez a törvény ;).

Már nem lehet figyelmen kívül hagyni … ahogy egyre öregszenek a nyugati társadalmak, számos szociális, társadalmi, gazdasági kérdés merül fel, amely megoldásért, társadalmi összefogásért, az eddigi módszerek felülvizsgálatáért kiált.
Egyre többen vagyunk 45 fölött, s a miénk az X-generáció, ami azt jelenti: sokan vagyunk. Nagy erőt képviselünk. És nem “hagyományosan” öregszünk …
Egy csomó régi hiedelmet, berögzült “öregedés-mintát” megkérdőjelezünk. Bátrak vagyunk, megvan a magunkhoz való eszünk és azt használjuk is. Nem dőlünk hátra – van mondani valónk és tapasztalatunk, amiről azt gondoljuk, értékes … és amit szeretnénk megosztani a világgal :)!

Sportolunk. Hajlandóak vagyunk folyamatosan tanulni, változni … Van empátiánk, mert sok mindenen keresztülmentünk már.
Meggyőződésem, hogyha a női energiájukat használó, empatikus női Vezetők lennének túlsúlyban, a világot is jobb hellyé tudnánk tenni.

Pont erről fog szólni a november 18-án megrendezésre kerülő WED – a Women’s Entrepreneurship Day. Hogy hogyan találhatja meg egy 45 év feletti Nő Önmagát ebben az öregedő társadalomban, annak hasznos Tagjaként, akár egy teljesen új hivatásban?

Nagy megtiszteltetés, hogy a Tudatos Öregedés beszélgetős paneljének én meghívott Vendégeként én is megoszthatom a jelenlévőkkel mindazt, amit a témában a saját szakterületemen tapasztalok.
https://tudatosoregedes.org/2019/11/01/a-silver-economy-workshop/

Márpedig ez – köszönhetően Nektek is – NAGYON izgalmas :)!

Ha ráérsz november 18-án és szívesen részt vennél ezen a napon, várunk Téged is szeretettel a Grundon :)!

Mert sose feledd: a jövőd a Te kezedben van!

Még ezek is érdekelhetnek

Keresés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük