A “Folyó tudja …” Ágipilates Szupertábor

 

Augusztus 13-16., Rosinante Hotel***, Szigetmonostor

A „folyó tudja”, de hogyan hallod meg a hívását? Honnan tudhatod, hogy megbízhatsz benne, s átadhatod magad neki? Hogyan lehetséges együtt áramlani vele? Ezekre a kérdésekre keressük a választ, így együtt – az idei Szupertáborunk alkalmával!

Amikor itt az idő – a téma megjelenik

Tudod, minden évben, amikor véget ér a Szupertáborunk, azzal az érzéssel jövök el a Rosinantéből, hogy: „Ez volt az eddigi legjobb!” S a pillanat tört részéig az is megfordul a fejemben, hogy „mit tudok még majd egyebet hozni a Csajoknak jövőre, ami legalább ilyen klassz lesz?!” Hisz aki járt már nálunk egynél többször tudja, hogy 2 egyforma táborunk még sosem volt! 😉

Egy pár évvel ezelőttig ez a gondolat még kis aggodalommal töltött el – mostanra viszont lelkes érdeklődéssé szelídült (már amennyiben a lelkesedés lehet szelíd :D). Mert egész egyszerűen TUDOM, hogy amikor elérkezik az ideje, jönni fog a téma is – mi több, amint megvan a téma, elkezdenek érkezni, szépen-sorban a hozzá illő Előadók, ötletek és programpontok.
S ez az idén sem történt másként …

Egyszer csak megérkezett hozzám, mint egy sugallat, egész korán, még az év elején, az idei témánk – nyilvánvalóan olyasmi, ami engem is roppantul foglalkoztat! Ez pedig a „folyó” analógiája …

De miről is szól a folyó tudja?

Mindnyájan részei vagyunk valami nálunk sokkal nagyobbnak. S az ember ezt 1-1 kegyelmi pillanatában pontosan, mélyről fakadóan érzi és tudja! Mégis hány-meg-hányszor futsz bele abba, hogy mindent (is) kontrollálni akarsz! Mindent előre jól megtervezve – ami rendben is van. Semmi gond a tervezéssel … csak épp! Ehhez a tervhez/célhoz akkor is ragaszkodsz adott esetben, amikor azt érzékeled, hogy semmi-de-semmi nem támogatja az elképzelésed! (Gondolkodj el, a személyes életedben történt már Veled valaha ilyen? Hűű, nekem hányszor! A táborban szívesen meg is osztok 1-2 sztorit majd a sajátomból …)

Teljesen egyértelmű, hogy a folyó másfele akar vinni. S ilyenkor mit teszel? Elkezdesz kapálódzni. Küzdeni. Próbálkozni. Jól elfáradsz. És közben nem érted … „De hát én mindent megtettem! Mégsem megy …” Nem lenne egyszerűbb, ha felfeküdnél a folyóra és hagynád, hogy vigyen? Mert „Ő” pontosan tudja, merre folyik. S olyan tájakra, olyan kalandok felé akar sodorni Téged, amelyekre álmodban sem gondoltál volna!

No de, hogyan kell ezt csinálni? Ezt az átadást … elengedést … áramlást?
Ezt nem tanította meg nekünk eddig senki! Ezekre a kérdésre keressük – s meghívott Vendégeink, programjaink segítségével remélhetőleg meg is találjuk – a választ! Részemről már alig várom, hogy együtt élhessük át ezt az élményt!
S akkor nézzük, mi minden is vár Rád – íme, elvonulásunk Programja.

1. nap – Találkozunk a forrásnál …. (augusztus 13. vasárnap)

A napi 2-3 óra tornára alapértelmezettként tekints, kérlek! Ám tudd azt is, hogy ez esetünkben mindig, mint kínálkozó lehetőség jelenik meg – soha nem „kényszer”! Az Ágipilates táborokban soha, semmi nem kötelező – mindenből annyit csinálsz, ami Neked jól esik. 😉 Így alábbiakban az extra programokról olvashatsz.

Az Idő partján – jóga, relaxáció és interaktív beszélgetés egykori Tanárommal és régi Barátommal, Pati Nagy Attilával

Attila igazán különleges helyet foglal el az életemben – és a szívemben is. Neki köszönhetem, hogy mintegy 20 évvel ezelőtt az addigi, irodai létem 180 fokos fordulatot vett. Az Ő edzőképző iskolájában, a Fitness Companynál végeztem összes edzői tanfolyamom. Igen, a legeslegelső Pilates képzést is.

Útjaink hol elváltak, hol újból keresztezték egymást – de mindig figyelemmel kísértük a másikat.

Az elmúlt 20 évben mindketten nagy utat jártunk be – s nagy örömmel jöttünk rá, hogy jó ideje egyirányba tartunk. Attila – a sporthoz, a természethez fűződő viszonyában is – abszolút példakép számomra: a hatodik X-hez közeledve is intenzíven sportoló, digitális nomád életformát folytató, hátizsákos utazó, akinek szenvedélye az evezés, a sífutás, a túrázás és személyes tapasztalatainak megosztása a tanítványaival. Nagyon hálás vagyok Neki, hogy velünk lesz és megosztja élettapasztalatát, védikus bölcsességét velünk, mindjárt a nyitó napunkon. Erős kezdés lesz 😉 …

A védikus tanítások tükrében Vele folytatott, kötetlen beszélgetésünk a folyó kínálta szimbolika és az életfeladatok párhuzamainak medrében fog folyni. Hogyan segítenek az áramló víz képei elakadásaink felismerésében és szorongásaink gyógyításában? Együtt felfedezzük …

Mottó:

“A fegyelmezett elme az ember legjobb barátja
De a fegyelmezetlen elme a legnagyobb ellensége.”

Drámajátékok Virágékkal – hogy meghalld a folyó hívását ..

De vajon mersz-e hallgatni rá?
Neked is van egy kulcsod, ha úgy tetszik, egy belső iránytűd, amely apró rezdüléseivel terelgetni, segíteni próbál Téged. Azonban a hétköznapok rohanásában gyakran még az is nehézséget okoz, hogy ennek állását pontosan felismerd. Az elvárások önmagaddal és másokkal szemben, a felvett szerepeid, a sietség mind elhomályosítják a képet.

Hogyan fordulnál önmagad felé? Hogyan fordulnál a másik ember puszta jelenléte felé? Hogyan reagálnál zsigerből? Mi minden juthat eszedbe, ha teljesen félreteszel mindent és szabadjára engeded a kreativitásod?

Próbálj ki velünk néhány drámajátékot, amelyek lehetőséget adnak ezen kérdések megválaszolására!

Ezt a foglalkozást szívem egyik legkedvesebb személye, a Nagylányunk, Virág – aki színésznőnek tanul, s akit szerintem Neked sem kell bemutatnom, hisz a szemetek előtt cseperedett szépséges, ifjú Hölggyé – és az osztálytársai tartják nekünk! Vettem már részt általuk vezetett workshopon, s igazán nem azért mondom, mert a Lányom 😊 … de nagyon élveztem! És elmondhatatlanul büszke vagyok Rá! A „Gyerekek” nagy lelkesedéssel készülnek az alkalomra … s magam is.

2. nap – Kreatív Áramlásban (augusztus 14. hétfő)

A Pilates és az egyéb tornák mellett ez a nap annak megtapasztalásáról szól, hogyan – s mit – tudsz alkotni két „beépített, kreatív eszközöddel”: a kezeddel és a Hangoddal!

Pontozott világ – készíts mandalát, vagy bármi mást …

Maga a „pontozás technika” az áramlás, a flow érzésének megtapasztalását segíti elő. Ugyanakkor az art coaching elemeivel megközelíthetjük a kontroll, önkontroll, bizalom témáját is. Az áramlást felfoghatod úgy is, mint egy „valami felé történő haladást”.

Ezen a 2,5 óra időtartamú workshopon ezt tapasztalhatod meg: egy rövid oktatás és egy ráhangoló meditáció után szabadon fogsz festeni, méghozzá pontozással – és pont azt, ami a lelkedből a felszínre akar törni 😉

A kreativitásod felszabadításával és felhasználásával kapcsolódsz majd önmagaddal, s a tudatalattiddal. Az alkotás után pedig meghatározott kérdéssorokkal mélyítjük tovább a megértés folyamatát, és segítjük elő a felismerések megszületését.


Mindezen Szalóki Ildikó, a Pontozott Világ megalapítója és alkotója – aki az elmúlt években többszáz embernek tanította meg a pontozás titkait – vezet majd végig minket.

 

Ildikó így vall a pontozásról: „Ez a technika akár egy intenzív önismereti utat is rejthet magában, ha nyitott vagy rá. Előcsalogatja rejtett képességeidet, amellett, hogy folyamatos örömforrásként és meditációs eszközként, napi szinten támogathatja a mentális egészségedet. Azon leszek, hogy ezt Te is megtapasztalhasd!”

A Hang – maga az áramlás. A Közösségi éneklés rejtelmei – Csernus Szilvivel

Szilvi – az énektanárom. És Virágé is. Ő készítette fel a színművészetis felvételire is. Vérprofi. És kedves. Nagyon érti a szakmáját. A workshopjai pedig egy terápiával is felérnek 🙂 … a lelked könnyed és felszabadult lesz a végére. Szilvi most a témánkhoz illő különlegességgel készül a táborra – csak nekünk! Kérte, hogy ezt az üzenetet adjam át Neked:
„Az éneklés felszabadít, közösséggé kovácsol, élményt ad. De, ami a legfontosabb, hogy természetes kikapcsolódás. Olyan tevékenység, amelyhez mindenkinek „kéznél van” a hangszere. 😉

Énekesként és énektanárként több mint másfél évtizede csodálom, hogy mennyiféle hangot képesek a tanítványaim előcsalogatni magukból, ha megtalálják a belső hangjukat – azaz rálelnek a víz útjára, követik testük-lelkük jelzéseit, és engedik kiszabadulni, ami bennük van.

Általában azt gondolom, hogy a zene és az ének az emberi kommunikáció egyik alapformája, a közlésvágy kielégítése. Csodálatos módja annak, hogy lélektől lélekig jusson el az információ. Együtt énekelni egy varázs, ahol összehangolódik a figyelmünk, az energiánk. Ahol egyszerre adunk és kapunk.

Mi az, ami NEM LESZ?

-kotta

-vezénylés

-mendegél a mandarin

És mi az, ami VÁRHATÓ?

-Közösségi zene lélektől lélekig, magunk alkotta, működő szabályok között, ahol megtanuljuk követni a víz útját, és keresgéljük a belső hangunkat.

-Az énekléssel kapcsolatos elvárások és stressz leépítése!

-Sok nevetés, és remélem, aha-élmény… 🙂

Sok szeretettel várlak Benneteket!”

3. nap – Utazás a folyó hullámján (augusztus 15. kedd)

Ez a Nap a Wellness Maraton napja! Ne aggódj, nem fogsz 42 km-t futni, ellenben 4 egymást követő, változatos mozgásórán simán részt vehetsz 🙂 – jön Ramm Dóra és Edina is, akik BodyArt és gerincóráit imádni szoktátok. Sőt, Linda is Finnországból, aki felajánlotta, hogy szívesen tart nekünk egy jóga órát, amit örömmel el is fogadtam ;). (Linda nálam végzett Pilates edző, tánctanár és jógaoktató is egyben, s most már nem csak Vendég, de néha óraadó minőségben is jelen az Ágipilates berkein belül) Ezután nyugalmasabb, ámde nem kevésbé izgalmas és formabontó programpontok következnek!

Úszómécses készítés

Miután lelkesen végig tornáztad a maratont és elfogyasztottad jól megérdemelt ebédedet, saját kezünkkel fogunk úszómécsest hajtogatni – amit aztán, egy titkos kívánság kíséretében, este vízre is bocsájtunk majd 😉
Vacsora előtt és után pedig egy igazán különleges, a „folyó hátán utazós” program következik, amit már magam is nagyon várok … megnézzük, hogy tudunk improvizálni!

SinKotta – Tangó impro színház workshopja, majd előadása

Különböző műfajok egymásra ható találkozása, melyekből ott és akkor egy megismételhetetlen történet születik. Hogyan hat a történetre a tánc, a zene, egy mozdulat?
Hogyan befolyásolja a táncot egy szó, egy mondat?
Az improvizáció segítségével olyan egész estés történet “megírására” teszünk kísérletet így együtt, amely történetben mi nézők is magunkra ismerünk, utána – vagy közben – talán elgondolkozunk.
Interaktív, élő, lüktető kísérlet arra, hogy bemutassuk: minden mindennel összefügg és minden lehet inspiráció, ha nyitott szemmel járunk! 😉

Szereplők:

Czidor Katalin
Bogdán Tihamér
Horváth-Töreki Gergely

4. nap  –nap – amikor hazaindulsz, teljesen kiegyensúlyozva, harmóniától sugározva 😉 …

Szokták mondani: nem az számít igazán, mennyi év van életedben – sokkal inkább, hogy mennyi élet van éveidben! Azért jöttünk erre a világra, hogy éljünk, tapasztaljunk és teremtsünk! Hogy a tapasztalataink közül IGEN-t tudjunk mondani azokra, amelyekből épülünk, amelyek jóérzéssel, örömmel töltenek el. És NEM-et azokra, amelyekben nem szeretnénk még 1x részesülni.

Az összes Ágipilates tábor erről szól! Arról, hogy csupa-csupa olyan élményben, megtapasztalásban legyen részed, amely épít-gazdagít Téged. Amelyre szívesen visszaemlékszel majd, amelybe lehet, hogy magadtól eszed ágában sem lenne belemenni, de együtt buli :)! Aminek a fotóját büszkén mutogatod majd, akár még az unokáidnak is 😉 …

Ha Te is szívesen megtapasztalnád az Ágipilates Szupertábor feelinget – felfeküdnél a folyó hátára, hogy mostantól erőfeszítés helyett áramlásban éld az életed – itt a helyed! Ilyen élményt, ilyen felismeréseket sehol másutt nem kapsz ;)!

 

Te is vágysz Ágipilates Szupertáborba, de már előre azon izgulsz, mégis mibe kerül Neked mindez?

Tudod, ahogy szóltam is már előre, ez nem egy hagyományos tábor! Ez egy Ágipilates Szupertábor. Ahol nem csekély kalandban lesz részed.
Ilyen soha nem volt – és nem is lesz többé! Hisz Szupertáboraink arról híresek, hogy minden évben új téma köré szervezzük őket. Így a program exkluzív és megismételhetetlen: olyan, amelynek hatására akár 180 fokos fordulatot vehet az életed :)… Olyan emberekkel fogsz találkozni és olyan dolgokat próbálhatsz ki, akikkel és amilyeneket sehol másutt – ezt garantálom ;)!

A „Folyó tudja …” Ágipilates Szupertábor!
összes programjának értéke mindenestül
119 900 Ft, de Neked most

mindössze 85 ezer Ft-ba kerül.

Idén is lehetőséged nyílik a tematikus napokon való részvételre.
Ha a tematikus napok – vasárnap-hétfő-kedd – között van, amelyik a szíved vágya és csak arra jönnél, idén is van rá lehetőséged!

TEMATIKUS “EGYENSÚLYBAN” NAPOK RÉSZVÉTELI DÍJA:

Szupertáborunk méltó helyszíne, immáron 13. alkalommal, a Rosinante! Avagy a szállásról és ellátásról …

Kérlek, az erre vonatkozó, most következő részt ALAPOSAN olvasd át!!!

Az elmúlt évek jól bevált gyakorlatát követve idén is külön adjuk meg a szállás-ellátás díját, amit direktben a helyszínen, a szállásadónak fizethetsz majd – és a tábori programét, amit viszont nekünk.

A helyszín: Szupertáborunkat idén is a Szentendrei szigeten, Szigetmonostoron található Rosinante *** Stílusos Vidéki Szálloda látja vendégül, ahol annyi-de-annyi kalandban volt már részünk, hogy azt szinte felsorolni sem tudom ;)! Törzsvendégeink mindig nagyon szívesen térnek ide vissza és ez nem véletlen!

A szálloda – amely Budapest határától mindössze 30 percnyi autóútra található – olyan, mint egy kis ékszerdoboz: gyönyörű környezetben, kristálytiszta levegővel, remek konyhával és meseszép szobákkal (kényelmes ágyakkal) várnak minket!
A fogadtatás pedig mindig pompás: családias Vendégszeretet, egyedülálló atmoszféra és rugalmas hozzáállás jellemzi a Csapatot!

A Rosinante – lévén törzsvendégek vagyunk 🙂 –  a hatalmas áremelkedés ellenére idén is nagyon kedvező áron biztosít nekünk mindent a Szupertáborra: a 3 éjszaka félpanziós ellátással, gazdag büféreggelivel, korlátlan WIFI használattal, ajándék kávé, tea, ásványvíz bekészítéssel és a Rosinante mini-spa (szauna, élményzuhany, hideg vizes dézsa, szabadtéri pezsgőfürdő, nyári medence) korlátlan használatával, 2 ágyas szobában mindössze

85 000 Ft /fő/3 éj

(ez az ár tartalmazza az ÁFÁ-t, az idegenforgalmi adó idén 450 Ft/fő/éj).

Persze, ha Te szívesebben lennél egyedül egy szobában, arra is van lehetőség – így a szállodai tartózkodás kedvezményes csomagdíja 111 000 Ft/fő/ 3 éjre (+IFA) módosul.

A több éve jól bevált gyakorlathoz híven idén is külön adjuk meg a szállás + ellátás és a Szupertábor részvételi díját. Fenti összeget direktben a szállásadónak kell fizetned, a következő “bontásban”: augusztus 6-ig 20 ezer Ft utalandó szálláselőleg címén a Rosinante bankszámlájára, fennmaradó összeg pedig a helyszínen, távozáskor (vagyis augusztus 16-án) egyenlítendő ki. Természetesen a Rosinante Stílusos Vidéki Szálloda*** SZÉP kártyát is elfogad!

Szállás képekben…

Fontos!

A Rosinante*** rendkívül népszerű szálláshely, amely hosszú évek óta minden nyáron folyamatos telt házzal működik. (pl rengeteg esküvőknek ad otthont szolgál helyszínéül). Nekünk azért van biztos helyünk, mert 13. éve visszajáró Vendégei vagyunk a szállodának Szupertáborainkon …
Ám így is, a lefoglalt szálláshelyeket, amelyből összesen 30 főre szóló van – s ebből az előjelentkezők 26-ot már el is vittek – csak augusztus 6-ig tudják fenntartani nekünk. Vagyis én augusztus 6-án az Ágipilates Szupertábor szállásfoglalás részét lezárom!
A tábori programra, illetve a tematikus napokra később is jelentkezhetsz, de akkor szállást már nem tudok garantálni Neked!

Ha a maradék 4 hely közül úgy érzed, az egyik a Tiéd, jelentkezz most!

Kérdésed van? Örömmel állunk rendelkezésedre az ertedvagyunk.agipilates@gmail.com címen.

Nincs? Akkor szeretettel várunk :)!

Táborlemondási információ:

Bárkinek bármi közbe jöhet. Ez tiszta sor. Viszont a tábort pénzügyileg terveznünk szükséges, ezért az utolsó pillanatos lemondásokra díjat számolunk fel. Ha a tábort a kezdő időponthoz viszonyított 3 héten belül kényszerülsz visszamondani, a részvételi díj 50%-át tudjuk visszatéríteni. Vagy dönthetsz úgy, hogy bent tartod a részvételi díjad és egy következő tábor alkalmával felhasználod. Ha kevesebb, mint 3 nappal a kezdés előtt érkezik a lemondás, a tábori díjat nem tudjuk visszaadni, viszont azt bármikor felhasználhatod egy későbbi rendezvényünk, táborunk alkalmával :)!

Bízom benne, hogy az idén Téged is a Szupertábor lelkes csapatában köszönthetünk :)!

Csodás nyarat kíván Neked sok szeretettel: Ági és a Szupertábor Csapata 🙂

Ilyenek a mi táboraink …