15 nap Pilates a “vasalódeszka” hasért

Lassan hagyománnyá válik – mint oly’ sok minden az Ágipilatesnél – a 30-napos Pilates kihívás! Tavaly tavasz óta ez az 5. alkalom, amikor együtt tornázunk, méghozzá egymást követő 30-napon keresztül! Neked is felpúposodott kissé a “vasalódeszkád”? És mindjárt nyakunkon a nyár …
Hát mi lesz így Veled??! Ugorjunk neki ismét együtt ;)!

Az első 2 hét a hasfeszesítés jegyében telik – az alábbiakban találhatod a “Vasalódeszka” has edzésprogramját, amelyet ha letöltesz pdf-ben, ki is tudod nyomtatni és így az egész program még kézzelfoghatóbbá válik. Csak pipáld ki a kis négyzeteket és egyből látni fogod, hol is tartasz! S hogy a hasad hol fog 2 hét múlva, az Tőled is függ …. Szóval, HAJRÁ!!!

Az edzésterv alatt pedig magukat a gyakorlatokat leled, részletesen :)! Az ismétlésszámokat az edzésterv mutatja! Tarts velünk Te is!

15 napos edzésterv

 

Az edzéstervet itt töltsd le és nyomtasd ki!

 

1. gyakorlat – 1 láb nyújtás

1lab_nyujtas_600

Kiinduló helyzet: hanyatt fekvés. Emelkedj meg a lapockád aljáig. Egyik térded húzd be a mellkasodhoz, másik lábaddal hosszan nyúlj meg előre. A hajlított lábadnál kívül a bokádra, belül a térdedre helyezd a kezed. Könyökeid lágyan hajlítva és szélesen nyitva oldal irányba. Nyújtott lábad lábujjai szem magasságban. Fejed a gerinced tetején, vagyis az állad a mellkasod felé nézzen.

Végrehajtás: válts lábat. A hajlított térded húzd be az orrod irányába, a nyújtott lábaddal jó hosszan nyúlj meg előre. Derekad a matracra simul, mellkasod magasan és mozdulatlanul marad, ahogy váltod a 2 lábad. A térdek a középvonaladon mozognak.

2. gyakorlat – Páros láb nyújtás

Paros_labnyujtas_600

Kiinduló helyzet:
1. Hanyatt fekvésből emelkedj meg a fejeddel és mellkasoddal a lapockád aljáig, páros térded a mellkasodhoz húzva. Fejed súlytalanul “üljön” gerincoszlopod tetején, vagyis az állad a mellkasod felé nézzen, tekinteted a hasadon. Két kezeddel bokafogás kívülről.

Végrehajtás:
2. Nyúlj meg hosszan a páros lábbal előre és a 2 karoddal is előre.
A karok párhuzamosak a lábaiddal. (tudtad, hogy Pilates eredetileg előre nyújtott karral végezte a Páros Lábnyújtást? Nézd csak meg a Pilates Bibliában!) A 2 lábad csakis addig engedd le, amíg a derekad lent tudod tartani a matracon – 1 centivel se lejjebb! Ez kritikus, a derékvédelem szempontjából!

3. Nyisd meg a 2 karod a 2 füled mellé, miközben fejjel-vállal emelkedj még magasabbra! Lábaid tartsd teljesen stabilan! És nyúlj meg karokkal-lábakkal ellentétes irányba (mert ez a Pilates! Egy erős központból kiáramló, 2-irányú nyújtás :))

4. Húzd vissza az összezárt páros lábad a mellkasodra és a 2 karod a törzsed mellé lezárva ismét fogd át a bokád (lásd kiinduló helyzet)

Így haladj: ha még nem ismered ezt a gyakorlatot, 1-2-4-es pozíciót végezd (hagyd ki a kar fül mellé nyújtását és a derekad matracon tartásán munkálkodj!), ha már jól ismered, hadd szóljon 😉

3. gyakorlat – Criss-cross (Keresztezések)

Az egyenes és haránt hasizmok mellett itt az ideje, hogy dolgozzanak a ferdék is :)! Hajrá, a karcsú derékért!

Crisscross_egyenes_600

Crisscross_hajlitott_600

Kiinduló helyzet: hanyatt fekvés, kezek tarkón, térdek behajlítva, talpak a talajon. Emelkedj meg fejeddel-mellkasoddal a lapockád aljáig. Két kezed alig érintse a fejed (nem azzal tolod felfelé a fejed, hanem a hasizmaidból igyekszel megtartani azt!) Könyökeid szélesen nyitva.

Végrehajtás – Kezdőknek:

Hajlítva húzd fel az egyik térded és csavard el a törzsed, ellentétes könyököd közelítsd a térded felé. Tedd le a lábad és gyere vissza törzzsel középre, továbbra is magasan tartva a mellkasod. Húzd fel a másik lábad és most arra forgasd el a törzsed!

Gyakorlat kritikus pontjai:
– miközben a mellkasod elcsavarod, a medencéd tartsd lent fixen a talajon
– a 2 könyököd tartsd végig szélesen nyitva (ne csukódjon rá a 2 könyék a fejedre és ne a kezed használd, hogy megtartsd a fejed!)

Végrehajtás – haladóknak:

Hajlítva húzd fel az egyik térded és csavard el a törzsed, ellentétes könyököd a térded felé közelítve, miközben a másik lábad kinyújtod. Forgasd át a törzsed a másik oldalra és válts lábat: a nyújtottat hajlítsd, a hajlítottat nyújtsd ki! Tekinteted mindig a hátsó könyököd kövesse!

Gyakorlat kritikus pontjai:
– miközben a mellkasod elcsavarod, a medencéd tartsd lent fixen a talajon
– a 2 könyököd tartsd végig szélesen nyitva
– a 2 lábad a középvonaladon mozogjon, miközben váltod őket (a 2 térd súrolja egymást, ahogy elhalad egymás mellett)

4. gyakorlat – Próbatétel 1-lábbal

Probatetel_1_labbal_600

Kiinduló helyzet: ülés. Egyik lábad behajlítva, talpad a talajon. Másik lábad nyújtva és megemelve úgy, hogy a 2 térded összeszorítod (képzeld azt, hogy a nyertes lottó szelvényt szorongatod a 2 térded között!) Két karod nyújtva és párhuzamos a nyújtott lábaddal. A súlypontod helyezd a 2 ülőcsontod mögé, tehát egy kicsit a függőleges mögé kerüljön a törzsed.

Könnyített kiinduló helyzet: mindkét talpad lent (inkább így legyen, ha kipróbálva a gyakorlatot azt tapasztalod, hogy a nyújtott lábad fel-le szánkázik a másik mellett!)

Végrehajtás: csigolyáról-csigolyára kezdj el hátragördülni addig, ahonnan még gond nélkül vissza tudsz jönni! Ha ez a lapockád aljánál van, akkor odáig! Ha teljes hanyatt fekvésben, akkor meg odáig!

Majd gördülj vissza kiinduló helyzetbe. Visszaérve forgasd el a törzsed az egyik irányba. FONTOS: a mellkas csavarodjon el a medencéd fölött, ne csak a 2 karral fordulj!!!
Majd gördülj le és fel újra és végezd el a csavarást a másik irányba is!

Gyakorlat kritikus pontjai:
– a mozdulat folyamatosan áramoljon! Gördülj hátra és máris indulj vissza, mint egy jojó, úgy mozogj! Tartsd “egyben” a gyakorlatot, ne essen szét a lemenetelnél! (ezért fontos, hogy csak addig menj le, ahonnan még vissza tudsz jönni!)
– a hasad bekanalazásával és medencéd gördítésével indítsd el a mozdulatot!
– a 2 lábad tartsd mozdulatlanul és térdnél összeszorítva végig
– a csavarás résznél jó hosszúra nyújtsd meg a derékvonalat, hogy megvédd az ágyéki gerinced! (csavarásnál a gerinc automatikusan összenyomódik, ezért hosszt kell generálnod benne, hogy védd a porckorongjaidat!) Ha úgy érzed, ez a része még nem tuti a gyakorlatnak, inkább kicsit csavarj, vagy hagyd ki a csavarást …

5. gyakorlat – Kán-Kán

Kankan_600

Kiinduló helyzet: ülés. Térdek behajlítva a mellkasod előtt középen, lábujjaid érintik a talajt. Két kezeddel a hátad mögött támaszkodj és büszkén nyisd meg a mellkasod!

Végrehajtás: csavard el a páros térded az bal vállad felé, majd a jobb felé, majd ismét vissza balra és ott nyújtsd-hajlítsd a lábad.

A gyakorlat 4-ütemű:
1. Csavar a 2 láb + medence egyik oldalra
2. Csavar a másikra
3. Vissza az egyikre
4. Nyújt-hajlít – 2 egymást követő, gyors mozdulat, amely egy számoláson belül történik.

Majd ismételd meg a másik oldal felé, ugyanezzel a ritmussal!
( Ritmusa egyébként a kánkáné – nem véletlenül ez a neve :)!)

Gyakorlat kritikus pontjai:
– mellkasodnak stabilan kell maradnia, miközben a lábaid mozognak
– mellkasod büszkén megnyitva előre, mintha az olimpiai arany lógna a nyakadban, amit szeretnél, hogy mindenki lásson
– a lábfejed tartsd lazán, mert ennél a gyakorlatnál gyakran előfordul, hogy begörcsöl a talp!

6. gyakorlat – Térdhúzás

Terdhuzas_600

Kiinduló helyzet: mellső támasz pozíció. Füled-vállad-csípőd-térded-és bokád egy egyenesen, a fejed a gerincoszlop folytatásában. A vállad-könyököd-csuklód szintén egymás alatt helyezkedik el.

Végrehajtás: húzd be az egyik térded a mellkasodhoz, miközben nyakad behajlítva a fejed is közelíted a térdedhez. A medencéd tartsd lent. Helyezd vissza a lábad és jön a másik térd (nahát, ez épp olyan, mint az 1-láb nyújtás, csak “fordított” testhelyzetben, nem?)
Minden ismétlésnél húzd a hajlított térded még mélyebbre, miközben fokozd a nyújtott térdeddel a megnyúlást!

7. gyakorlat – Hullám

Hullam_600

Kiinduló helyzet: mellső támasz pozíció. Füled-vállad-csípőd-térded-és bokád egy egyenesen, a fejed a gerincoszlop folytatásában. A vállad-könyököd-csuklód szintén egymás alatt helyezkedik el.

Végrehajtás: mellső támaszból tedd le a jobb alkarod, aztán a balt (most vagy alkar támaszban :)); aztán emelkedj vissza jobb tenyérre, majd a balra. A következő lemenetelnél a bal karoddal kezdd, zárd mellé a jobbot, ballal gyere fel és aztán a jobbal, kiinduló helyzetbe. Ez így “1 kör”.

(Figyelem! Ezek a cikkek szerzői jogvédelem alatt állnak! Másolásuk, egyéb fórumokon való -részben, vagy egészben történő – közzétételük, terjesztésük csak a szerző előzetes, írásos hozzájárulásával lehetséges! Fotó: By Flower, grafika: By Kygur)

Ha van kedved, oszd meg velem, mit sikerült elérned az edzésterv rendszeres használatával ;)! Örülök, ha hallok Felőled!

Még ezek is érdekelhetnek

Keresés

36 válasz

 1. Nagyon jók ezek a tornagyakorlarok gratulálok és további gyakorlatokat szeretnénk látni koszonnyuk

 2. Kedves Ági!
  Én még nem pilateseztem,de ezek a has gyakorlatok nagyon tetszenek, viszont azt nem értem miből mennyit kell csinálni.A súlyzós edzéseknél teljesen más az edzés és ezt kevesellem pl.a 10. nap térdhúzás csak 3 pár,az 6 db lábbehúzás, vagy a piletesnél ennyi is elég?Vagy abszolut nem értelmezem jól a gyakorlatot?Segítséged előre is köszönöm!
  Üdv Szintia!

  1. Kedves Szintia,

   A Pilates a minőség és nem a mennyiség tornája. Mindenból annyit végezz, amennyi oda van írva … de azt teljes szívvel-lélekkel, a mozdulatra és a testtartásodra maximálisan koncentrálva!
   Pont úgy, mintha az olimpiai döntőn lennél távolugrásban és 3 esélyed lenne, hogy a legjobbat – legnagyobbat hozd ki magadból … azt hogy csinálnád? Max. koncentrációval, ugye? Pilatesezni is pont így kell 🙂 …

   Ilyenkor az 5-6 ismétlés is érződhet soknak! Sok sikert hozzá!

 3. Kedves Ági! Már vagy tucat helyen olvasgattam a különböző cikkeket a has erősítése miatt. Mondhatnám, nem áll tőlem messze a tornázás, feszesebb test, de sajnos Én is átestem a második terhességemen, ami nagyon megviselte a szervezetemet. Persze büszke vagyok a gyerekekre, és élvezem újra az anyaságot, de sajnos, megereszkedett az alsó hasam bőre, amit a nagylányom viccesnek talált, Én siralmasnak:( Olvasva a törölközős cikkedet, elkezdtem a tornát, nem tudom, hogy ilyenkor is kell izomlázat éreznem, mert nekem van, vagy vmit nem jól csinálok? Tudnál nekem segíteni, hogy milyen gyakorlatokat kezdhetek el? kb másfél ujjnyi a távolság van a hasam közepénél. A feszesítésen kívül szerencsésen visszanyertem a súlyomat. Sajnos, nagy hibám, hogy hamar szeretnék eredményt elérni:( Nagyon köszönöm a segítségedet Ági előre is!

  1. Kedves Timi,

   Nagyon köszönöm, hogy írtál nekem. A másfél ujjnyi szétnyílás nem “vészes”, ezt pikk-pakk összezárod majd :)! Mindamellett végezd még a törölköző gyakorlatot és egyelőre kerüld a törzsforgatással járó és a hasprés jellegű gyakorlatokat. Mellső támaszban és oldalsó támaszban nyugodtan végezhetsz hasizom erősítést (mellső támaszban ilyen pl. a Hullám, vagy a Térdhúzás; oldalsóban pedig a teljes Oldalláb-széria, a Sellő emelés és a Térdelő oldalláb sorozat) Itt megtalálod az összes, jelenleg elérhető edzéstervem, nyugodtan válogass kedvedre belőlük :):

   Kérlek, légy türelmes magaddal :)! (tudom, hogy nehéz – ezzel én is küzdök ;)). Joseph Pilates híres mondása szerint: “TÜRELEM és KITARTÁS nélkülözhetetlen tulajdonságok minden valamirevaló erőpróba sikeres teljesítéséhez.” Tudom, hogy menni fog, Timi!

   Ha még nem vagy, iratkozz fel a blogértesítőre és úgy minden érdekességről értesülsz! Most pl. olyan sok kismama keresett meg a szétnyílt hasizom problémával, hogy fogok szervezni egy workshopot, ahol részletesen – ám nagyon egyszerűen és érthetően 🙂 – átvesszük, mire is kell vigyáznod, hogyan végezd a gyakorlatokat és hogyan tudsz javítani a hasizmaid állapotán, ha rectus diastasisod van. (nagyon pontosan tudom, hisz nekem is volt a 3. gyermekünk születése után – fél év alatt sikerült rendbe hoznom a Pilatesszel ;))!

   Szóval, hajrá, Timi!!! Sok sikert és látványos eredményeket Neked!

   Szeretettel: Ági

 4. Update:
  Hát a nővéremet még nem sikerült igába hajtanom, DE!!! a páromat igeeeeen! Mondjuk most influenza miatti kényszerszünete van, de ha jól lesz, megint jön velem a szőnyegre! 🙂 Én továbbra is folytatom, naponta- max.kétnaponta a maximális ismétlésszámmal.
  Köszi Ági!

 5. Szia Ági és edzőtársak!
  Nagyon tetszik az oldal és a kipróbálható edzéstervek! Alapból a “pörgősebb” edzések híve vagyok (zumba, combat fitness, dance fitness), de szerettem volna valami célzottabb edzést kipróbálni a pocimra, és naagyon tetszik ez!
  Normál felülés nem jöhet szóba nálam, mert nagyobb a gerincgörbületem, és rögtön megfájdul a hátam tőle, de ezek közül az edzések közül élvezet mazsolázi :). Megcsináltam a 15 napost a karácsonyi szünet előtt, és az egy hetes kihagyás és édességhalmok ellenére se híztam!! Most kezdem újra, és valahogy befogom a nővérem is! 😉
  Köszönjük Ági!!

  1. Kedves Anikó,

   Nagyon örülök, hogy tetszenek az edzéstervek és nagyon szívesen – használjátok egészséggel :)! További rendszeres és kitartó gyakorlást – és hamarosan még több “csodát” látsz ;)!
   És köszi, hogy a Nővéred is bevonod – ez szuper!

   Ezúton kívánok Nektek mozgásban gazdag, boldog újévet!

   Szeretettel: Ági

 6. Kedves Ági!
  Nekem az a problémám,hogy mindig elszánom magam,hogy akkor most leadom a felesleges úszógumikat,pár napig lelkesen csinálom,majd utána abbamarad :/
  Nagyon megtetszett a cikked meg a gyakorlatok is,azonban félek,néhány nap múlva ez is elfelejtődik és akkor jön a ‘nem vészes,én ilyen vagyok,így kell szeretni’ gondolatok :/ 😀
  Tudnál valami tanácsot adni?
  Válaszodat előre is köszönöm!
  Aranka

  1. Kedves Aranka,

   Nagyon köszönöm, hogy írtál nekem :)! Igen, ez ismerős … és hidd el, nem vagy vele egyedül! Jó néhányan küzdenek a kampányszerű sportolás és a lelkes, nagy lendülettel elinduló, majd pikk-pakk abbamaradó edzéssel, illetve ez ebből fakadó lelkiismeret-furdalással, majd az ezt követő “önigazolással” (miért is nem csinálom, miért vagyok én pont így jó, ahogy …)

   Ami ilyenkor sokat tud segíteni, az egy támogató Közösség, illetve a szabályos időközönként érkező motiváció! Hogy mit javasolok?
   Ha még nem tetted, csatlakozz az Ágipilates összetartó, szuper Csapatához! Iratkozz fel a blog értesítőre, töltsd le az ingyenes motivációs anyagokat, kövess minket a Facebook-on … és én nem hagyom, hogy abbamaradjon 😉 … illetve megteszem a saját részem, de Te is kellesz hozzá ;)! Mert tornázni helyetted – sajnos, vagy szerencsére 🙂 – nem fogok tudni!

   Viszont ahogy elkezdesz Pilatesezni, és látod a magadon végbemenő pozitív változásokat, ez olyan sikerélménnyel tölt majd el, ami segít Neked rajta maradni az úton!

   A rendszeres blog bejegyzéseken, hírleveleken túl gyakorta rendezünk Ágipilates napokat (nemsokára, január 7-én is lesz egy “repülőrajt – 2017 Célkitűző Ágipilates napunk), ahol nem csak tornázunk, de számtalan, érdekes témát – pl. egészséges táplálkozás, nőiségünk megélése stb – körbejárunk …

   Remélem, tudtam Neked segíteni egy kicsit! És fel a fejjel! Nem vagy egyedül! Tudunk segíteni 😉 …

   Kívánok Neked sikerekben, mozgásban gazdag, boldog újesztendőt, amelyben minden terved és célod képes leszel megvalósítani!

   Szeretettel: Ági

 7. Kedves Ági!

  Köszönöm a vasalódeszka-has edzéstervet, érzem, hogy használ!
  Van egy praktikus kérdésem. Ha vége a 15 napnak (már csak kettő van hátra), de nem vagyok elégedett még a formámmal, akkor folytassam tovább ezt, vagy másik 15 napos kihívást kezdjek (mert másutt is van formálnivaló… 😉 ) és később csináljam meg újra a vasalódeszka-has edzést?

  1. Kedves Helga,

   Örülök, hogy tetszik – annak meg még jobban, hogy használ :)! Belekezdhetsz még 1x a 15 napba, ha még formálódni akarsz ;)! Mivel most már ismerősek lesznek a gyakorlatok, próbálj “mélyebbre menni” bennük. Vagyis amit húzni kell, azt húzd még mélyebbre, amit megnyújtani, az legyen még hosszabb, stb. stb. Vagyis a mozdulatok minőségén javíts, tedd magasabbra a lécet a pontos kivitelezés terén! Tudod: “10 alkalmat érzel, 20 már látszik, 30 után pedig mintha új testet kaptál volna.” – mondta J. Pilates. És ez így van!

   A 2×15 nap pedig pont 30 akalom ;)! Ha van kedved, majd írd meg, hogy érzed magad a 30. után!

   További kitartó gyakorlást és szép napot Neked!

   Ági

   Ui.: A tobbi edzéstervvel is így haladj … Sok sikert!

 8. Nagyon jó, hogy újra indul a program:-) Könnyebb úgy tornázni, hogy mások is küzdenek velem együtt:-)
  Köszönjük!
  Jutka

 9. Csodálatosan, hatékony és biztonságos gyakorlatok megfelelő technika alkalmazása esetén.

  Köszönöm Ági!

  További sikeres munkát kívánok!

 10. Szia Ági!
  Nyaki részen és az alsó gerincszakaszon is porckorongsérvem van. Stresszes, ülő munkát végzek már 25 éve, 45 éves vagyok. és sajnos 15 kg túlsúlyom van. Nem mozogtam már a középsuli óta, de nagyon szeretném elkezdeni, mert fitt és kicsit soványabb, egészségesebb szeretnék lenni. Szerinted a sérvek mellett is elkezdhetem a pilatest? Évek óta, ezért is halogatom mert félek, az esetleges rossz mozdulatok miatti fájdalmaktól.Csinálhatom a gyakorlatokat mint bárki más? Mire kell figyelnem, amikor elkezdem?
  Előre is köszönöm a válaszod,
  Ancsa

  1. Szia Ancsa,

   Nagyon köszi, hogy írtál! Igen, a mozgás elkezdésére igen nagy szükséged lenne és a Pilates az egyik legkíméletesebb mozgásforma, ami csak elképzelhető a gerinced számára. Csakhogy … Nagyon nem mindegy, hogy mit és hogyan végzel! Mert fő a biztonság!

   Amit javasolnék:

   – olvasd el az Edző válaszol rovatomban a gerincsérvesek kérdéseire adott válaszaimat, kérlek! https://agipilates.hu/az-edzo-valaszol/
   Innen pontosan kiderül, mely mozdulatokat nem ajánlatos végezned! Ebből az edzéstervből pl. a Próbatétel 1 lábbal+forgatással, a Kán-kán és a Criss-cross sem annyira jó Neked!

   – mindenképp jó lenne, ha el tudnál látogatni egy olyan Pilates stúdióba, ahol jól képzett szakemberek dolgoznak, akik fel tudják mérni az állapotod és ennek függvényében egy személyre szabott edzéstervet tudnak összerakni Neked, amelyet otthon is végezhetsz! Szívesen látlak én is a stúdiómban, ha gondolod 🙂 …

   – a fájdalomtól való félelem bizonyos mozdulatok – egy idő után a mozgás – kerüléséhez vezet. Ez egy 22-es csapdája, mert minél kevesebbet mozogsz, annál súlyosabb lesz a helyzet … Mert a MOZGÁS GYÓGYÍT! A kulcs annyi: tudnod kell, mit bírsz; honnan kell helyesen kivitelezni a gyakorlatokat és szép fokozatosan építve őket elindítani a fejlődés útján a tested!

   – másrészt azt is gondolom, hogy az emberi test intelligens! Vagyis pontosan jelzi Számodra – ha odafigyelsz rá – hogy mi az, ami jót tesz neki. Ha valami jól esik, az rosszat biztosan nem tesz. Ha pedig valami fájdalmat okoz, azt nyilván elkerülöd. Azért lenne jó “élőben” megnézni a gyakorlatokat, mert lehet, hogy egy könnyebb, “építőkockás” változatát simán tudnád végezni, míg az ideális formája a gyakorlatnak nehézséget okoz.

   Ha bármilyen módon további segítségedre lehetek, csak írj! Sok sikert kívánok Neked! Szeretettel: Ági

 11. Szia Ági!
  Két gyermekes anyuka vagyok,kevés szabadidővel.Hát hajrá,kipróbálom!!!!

 12. Kedves Kocsis Lászlóné Tímea!
  Bármennyire is nagy a kísértés, egy ilyen komoly nagyműtét után tényleg érdemes megvárni a 6 hetet, mert nem csak arról van szó, hogy a gondosan helyretett rétegek rosszul forrhatnak, hanem a szervezetet nagyon megviseli egy ilyen beavatkozás, és később visszaesés lehet az egészségben, energiaszintben, ha túl hamar megterheli. És ez a hat hét kell ahhoz is, hogy a műtét eredménye stabilizálódjon, és látható is legyen a végleges állapot. Mindenképp konzultáljon a sebésszel, meg kell néznie, hol tart a regenerálódás (ez életkortól és a beavatkozási terület nagyságától is függ, szétnyílt izmokat is helyre kellett-e tenni, vagy “csak” bőrplasztika volt). Ezen a két héten nem múlik semmi, a kihívás később is kihívás.
  Mielőbbi felépülést!
  Szeretettel.

 13. szia!jól hangzik de lenne egy kérdésem akinek spirálja van az is végezheti ezeket a gyakorlatokat?köszi a választ

  1. Kedves Marika,

   Nem látom akadályát, miért ne végezhetné 🙂 … ha azonban bizonytalan vagy, kérdezz rá a nőgyógyászodnál! Szeretettel: Ági

 14. Szia! Hasplasztikám volt 4 hete. Szerinted elkezdhetem? Nagyon hiányzik a mozgás!

  1. Szia Timi,

   Elhiszem, hogy hiányzik 🙂 … Mivel nem tudom, hogy pontosan mely és mekkora területet érintett a beavatkozás, nem bánnám, ha konzultálnál a plasztikát végző orvossal, hogy ő is áldását adja-e rá … Fő a biztonság! De ha mehet, akkor hajrá ;)!!!

 15. Kedves Ági!

  Szeretném kérdezni, szülés után is végezhetők-e ezek a gyakorlatok, vagy erre egyéb speciális hasisom torna való?

  Köszönettel:
  Nóri

  1. Kedves Nóri,

   Örülök, hogy írtál :)! Abban az esetben, ha teljesen regenerálódtak a hasizmaid, mehetnek! Ha maradt egy kis “rés” – amit rectus diastasisnak hívnak – ajánlom figyelmedbe ezt a cikket és a benne szereplő gyakorlatot – utána jöhetnek a hasgyakorlatok ;)!
   https://agipilates.hu/szules-utan-is-lehet-lapos-hasad-igy/

   Sok sikert és előre a “vasalódeszka” has felé vezető úton ;)!

   Ági

 16. Szia. Érdeklődnék h szülés után megmaradt a hasam arra is jó lenne? De ha nem akk is kiprobálom….:-D. 😉

  1. Szia Ági,

   Persze, remek :)! (amúgy meg már úgyis eldöntötted – így a jó :)! Csak határozottan!)
   Csak annyit kérdeznék, hogy szülés után összezáródtak az egyenes hasizmaid? Ha esetleg maradt egy kis “rés”, feltétlenül olvasd el ezt a cikket, mielőtt nekilátsz a hasazásnak:
   https://agipilates.hu/szules-utan-is-lehet-lapos-hasad-igy/

   Utána jöhetnek a gyakorlatok … Kívánok Neked sok sikert és látványos eredményeket ;)!

  1. Kedves Rozália,

   Nagyon örülök neki, hogy csatlakoztál :)! Hajrá! S ha bármi kérdésed merülne fel menet közben, csak írj!

   Szeretettel: Ági

 17. Nagyon szépen köszönöm a lehetőséget. Eldöntöttem én is végig fogom csinálni. 47 éves vagyok, 152 magas és 85 kg os, a halogatás nagymestere, de most döntöttem :
  ezt az alkalmat nem hagyom ki 🙂

  1. Kedves Melinda,

   Gratulálok a döntésedhez :)! Üdvözöllek a Csapatban :)! Ha bárhol elakadnál, vagy bármiben segíthetek, csak írj!

   Hajrá-hajrá!!!

   Szeretettel: Ági

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük