Ági Kismama Naplója 1. – Ajándék “sorstársaknak”

Amikor az ember lánya ráeszmél, hogy várandós, az első örömön túl rögtön eszébe jut: “Vajon mennyit fogok hízni? Hogy változik majd a testem? Sportolhatok-e és ha igen, mit, mennyit és egyáltalán …?” Íme, egy kis ajándék, amit kismamaként a többi “sorstársamnak” adok 🙂 – remélem, hasznát veszed, ha érintett vagy!

A “Pocaktorna” című írásomban összefoglaltam Neked, melyik trimeszterben milyen változáson megy keresztül a tested és hogy mit sportolj, ha amúgy is sportos életmódot folytattál; mit tégy, ha most jött Rád a sportolhatnék és mi az, ami biztosan nem ajánlott:  https://agipilates.hu/Agipilates_hirlevel_28.html

Bevallom Neked őszintén, hogy az első trimeszterben – kb. az 5. héttől a 12-ik – én jóformán – a sétától eltekintve – alig mozogtam. Nagyon érdekes, mert ez mindegyik gyerkőcömnél másképp alakult (Ő lesz a 3. , ugye)! Most, a 16. hétről visszatekintve megkönnyebbülten mondhatom, hogy a nehezén már túl vagyok – már ami az émelygést és a rosszulléteket illeti (az első 2 gyerekemmel összesen nem hánytam ennyit, mint a mostani csöppséggel – sem kedvem, sem erőm nem maradt tornázni) …

Viszont a 12 hét utántól ismét Pilates-ezem – persze, betartva a fenti cikkben is szereplő módosításokat 🙂 – és mondhatom, hogy a hátamnak kimondottan jót tesz! Mellé maradtak a kiadós séták … Babavárás közben számodra is aranyszabály legyen, hogy csak akkor és csak annyit, amennyi jól esik!

Téged mi foglalkoztat  leginkább, ha kismama vagy? Várom véleményed!

Még ezek is érdekelhetnek

Keresés

13 Responses

  1. Szia,Ági!
    Ezúton kívánok boldog szeretetteljes 20011-es évet kedves családod körében.

    A kis pocaklakóhoz gratutálok és örömmel hallottam,ill. olvasom,hogy túl vagy a kezdeti kellemetlen tüneteken.

    Bár én nagymama ( négyszeres ) vagyok,de az unokáim érkezésekor átéreztem azt a kimondhatatlan boldogságot ( és csak azt tudom ismételni amit gyermekeim születésekor is éreztem,hogy ezt a kimondhatatlan boldogságot számtalanszor jó lennee végig élni,de tudjuk ,hogy ennek azért biológiai határai is vannak)

    Jó egészséget kívánok:
    Gulyásné Kati Százhalombattáról

  2. Szia Ágica!
    Nem is tudom,hogy első meglepetésemben mit is mondjak.Hihetetlen és egyben fantasztikus,hogy bevállaltad a harmadik babát!Nagyon drukkolok neked,hogy végig minden rendben történjen.Életed egyik legszebb időszaka elé nézel és végre egy kicsit magaddal is foglalkozol,nem csak velünk piláteszezőkkel,ill.az általad kinevelt edzőkkel.Millió puszit és még több energiát küldök neked,kis családodnak pedig boldog új esztendőt kívánok!Tanítványod Bea.

    1. Kedves Réka,
      Gratulálok a 3. babádhoz – akkor nagyjából egy időpontban fogunk szülni :)… Az Erőközponttal kapcsolatban pedig fontos, hogy hallgass a tested visszajelzéseire! Csak amennyi jól esik! Magamon egyébként azt figyeltem meg, hogy kicsit csökkent az izomérzetem, illetve hogy nem érzem annyira a izom összehúzódás erejét, mint a várandósság előtt. A lényeg: Pilates-ezz, mert a hátadnak nagyon jót fog tenni, de tartsd magad a Pocaktornás cikkben leírtakhoz és csak figyelj tested intelligens visszajelzéseire! Kívánok Neked szép babavárást :)!

      Kedves Erzsébet,
      Igen, biztos vagyok benne, hogy fogok majd feltenni fényképeket magunkról 🙂 …

      Piroska – ne aggódj, visszaaktiváltalak a hírlevélre; ezentúl is kapod majd őket 🙂 …

      Krisztina – örülök, hogy ilyen jó hasznát veszed a DVD-knek 🙂 és gratulálok, hogy ilyen rendszeresen sikerül tornáznod rájuk! Ez igen!!! A blogot valóban azért hoztam létre, hogy kicsit közvetlenebb kapcsolatban lehessünk egymással és hogy a kommunikáció valóban az legyen: vagyis egy oda-vissza irányú folyamat, ne csak én mondjam a “magamét” :)! Én értetek vagyok – nagyon fontos számomra, mit gondoltok, mik a problémáitok, miben és hogyan tudnék segíteni … Úgyhogy nemsokára jön is majd sok-sok tipp – a január erről fog szólni a blogon – hogy hogyan állíthatod meg a szemtelen kilók további felfelé kúszását. Addig is egy gyorsan megvalósítható javaslat: nem kell futnod, de menj ki és próbálj minden nap 30-45 percet sétálni/gyalogolni a friss levegőn! A hideg rengeteg kalóriát emészt fel és remekül fogod érezni magad utána (elküldöm Nektek a választ és indulok én is :))! Séta közben nézz fel az égre és örülj, hogy ott lehetsz, ahol éppen vagy :)! Igen, azt hiszem, mindnyájan sorstársak vagyunk!!! És csak Pilates-ezz kitartóan …

      Beácska – köszi szépen :)! Nagyon büszke vagyok Rátok, edzőkre és Ti is legyetek azok Magatokra, mert a Ti kezetekben van Joe bácsi öröksége és a felelősség, hogy ezt úgy adjátok tovább, ahogy azt Ő szerette volna!

      Egészségben, szeretetben – no és persze Pilates-ben – gazdag, boldog új esztendőt mindnyájatoknak!!!!

  3. Kedves Ági,

    szeretnék gratulálni a kisbabádhoz,illetve boldog új évet kívánni mindenkinek!
    Lenne egy kérdésem: A “sorstársak” kifejezés most csak a kismamáknak szól? Vagy lehet tágabban is értelmezni: sorstársak a Pilatesben, sorstársak a kilók elleni küzdelemben? Kezdődik az új év, gondolom mindenki új elhatározással kezdi, és olyan jó lenne az elhatározásokban társakra lelni.

    Egyébként nagyon köszönöm az eddig megjelent dvd-ket, heti 4-5-ször tornázom rájuk, az első dolog volt amikor külföldre jöttünk, hogy bepakoltam, de azt kell mondjam, mégis kúsznak fel a kilók rám. Igen…futni is kellene…itt jönnek a kifogások, hogyan, amikor térdig ér a hó…stb…:-) Az új dvd-det most nincs módom megvenni, túl messze vagyok, innen nem rendelem meg. Mégis szeretnék részese lenni a bátorításoknak, és a jó tanácsoknak. Lehetséges ez? Illetve ez a fórum ezért (is) jött létre?
    Köszönöm válaszod.

  4. Nagyon köszönök minden leveledet, sajnos véletlenül leiratkoztam.Szeretném ha visszacsinálhatnám, és újra kapnék tőled leveleket. Köszönöm. Piroska.

  5. Kedves Ági!
    Gratulálok az új kis jövevényhez, mindannyiótoknak egészséget, boldogságot és főleg békét kivánok az új esztendőre. Ha nem akaraod, ne tedd, de szivesen látnám, ha néha küldenél magadról képet, had örüljünk mi is a növekvő kisbabádnak.!
    szeretettel: Szabó Erzsébet(“mamita”)nagymama

  6. Kedves Ági!
    Először is gratulálok a pocaklakódhoz és sok-sok örömöt és jó egészséget,problémamentes kismamaságot és könnyű szülést kívánok!
    Másodszor:nem vagyok egy levelezős fajta,de nagyon örültem az írásodnak,ezért reagálok.Sajnos,az én akkori gondjaimon már nem segít(pedig milyen jó lett volna,ha valaki felvilágosít egy- s más dologban),de a lányom épp a babavárás elején van,így neki fogom továbbítani a hasznos információkat.Mennyivel jobb érzés,ha az ember tudja,mi történik vele és miért-nem sorscsapásként éli meg a kellemetlenségeket,s tud is kezdeni velük valamit.
    Mégegyszer minden jót,sok örömöt az új évre!
    Hajnalka

  7. Kedves Ági!

    Köszönöm a jővőbeni babavárók nevében is, hogy a sok információ között ami éri a nőket segítesz eligazodni.
    Fontos, a szellemi és fizikai felkészültség a várandósság előtt, de mindenek előtt, fontos, hogy honnann informálódjunk. Tele van minden médium az okfejtésekkel és okoskodásokkal és gyakran elvész a lényeg főleg, ha még az ember irányítva is érzi magát hogy, na ezt vedd meg és azt edd meg stb..
    Örülök, hogy saját tapasztalataidról és orvosilag is alátámasztott tényekről írtál a mozgás tükrében.
    Üdv: Gabi

  8. Kedves Ági!

    Örömmel olvastam a híradást, gratulálok a csöppséghez!
    Isten hozott a háromgyermekesek klubjának küszöbén, tessék bátran belépni!
    Már régen voltam várandós, de az akkori örömöm megmaradt mára, elég a kamaszkor három fázisában lévő gyermekemre nézni, gondolni…
    Szép Ünnepet Neked, Családodnak, Sorstársaidnak és Mindenkinek, akinek van akár egy pici köze is az Ágipilateshez!

  9. Kedves Ági!

    Először is gratulálok, hogy újra kismama vagy. Biztosan nagy örömmel várjátok a kisbabát.Én mint nagymama szólok hozzá a témához, de teljesen átérzem, és átlátom a babavárás örömeit. Ugyanis a lányom, aki most 39 éves 15 év után végre másodszor is áldott állapotba került, és mindannyiunk (az egész család) örömére, most már teljes erejével rugdos a hasában a kis pocaklakó. Igazán kedves tőled, hogy segítséget adsz ahhoz,hogy egy kismama ebben az állapotában se hagyjon fel a mozgással. Nagyon jó egészséget, és sok örömet kívánok neked a picihez, és többi szeretteidhez, Tündi

  10. Sziasztok!
    Noha én magam nem vagyok kismama, és már lassan-lassan 34 leszek, mégis örömmel és kíváncsisággal olvasom Ági sorait. Ezúton szeretnék Neki gratulálni!!
    Mindenkinek boldog,békés karácsonyt és új esztendőt kívánok! Pusszancs!

  11. Szia Ági!
    Hát Te egyszerűen gondolat olvasó vagy. Épp a napokban gondoltam arra, hogy megkereslek levélben, és megkérdezem, hogy mit csinálhatok kismamaként, mivel két pici után a hátam – hm – kicsit rossz állapotban van, és itt a harmadik baba a hasamban. (Én is a 16. hétben vagyok ;)) Szülés után mindig irtóra fájt a hátam, ami eléggé megnehezítette a babával való intenzív foglalkozást, főleg a szoptatást, és most elhatároztam, hogy tornázni fogok, hogy valamelyest formába hozzam magam. Gondoltam előszedem a Pilates DVDimet és kiválogatom, hogy mi az, amit csinálhatok, de ezt most Te megtetted helyettem. Köszönöm! Azért azt megkérdezném, hogy mennyire lehet kismamaként az erőközpontot feszesen tartani? Vagy erre is az vonatkozik, hogy addig, míg jól esik? Előre is köszönöm a válaszod!
    És NAGYON gratulálok a babádhoz és a bloghoz is! 🙂
    Szeretettel: Réka

  12. KEDVES ÁGI!
    JÓISTENKE SEGÍTSEN ÉS ÁLDJON MEG!
    SZÉP KARÁCSONYT ÉS SZERENCSÉS ÚJÉVET
    KÍVÁNOK SOK-SOK SZERETETTEL!
    JÚLIA, KOLOZSVÁRRÓL

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük