A 7+1 leggyakoribb tévhit a fogyással kapcsolatban webinár

Gondoltam, csak berakom már ezt a felvételt ide, a blogba – ha esetleg elmulsztottad volna, most megnézheted! Köszönjük, hogy ilyen rengetegen (pontosan 945-en!) feliratkoztatok e webinárra. Mi sem mutatja jobban a téma jelentőségét …
Íme, a 2022. április 10-i webinár felvétele. Jó szórakozást hozzá és kedves egészségedre! 😉

Ha valamit, akkor EZT biztosan tanítanám az iskolában …

Ha van iskoláskorú gyermeked, biztosan Te is látod/érzékeled, mennyi, kicsit sem praktikus tudnivalóval tömi tele csemetéink fejét az iskola.

Félreértés ne essék! Nagyon is fontosnak tartom az általános műveltség megszerzését és a tanulást, méghozzá az élethosszig tartót. Magam is folyamatosan tanulok! Amióta kikerültem a közoktatási rendszerből, többet, mint valaha 🙂 … csak másképp!

Nagyon fontosnak tartom, hogy megértsd: NEM attól lesz valaki sikeres, boldog ember, hogy milyen bizonyítványt visz haza! Biztosan tudod, hogy Einsteint pl. a tanárai megbuktatták matematikából … és számtalan zseni van még, akiket a „rendszer” nem értett meg, nem ismerte fel a tehetségüket – s csak onnan kikerülve válhattak azzá, akikké lenniük kellett.

A jelenlegi oktatási rendszer túlzottan nagy hangsúlyt helyez a lexikális tudás oktatására. Azt várják a gyerekektől, hogy rengeteg adatot tápláljanak be a fejükbe, amit aztán – mint jól működő számítógépek – egy adott pillanatban elő tudnak hívni memóriájuk folderéből és visszaismételni, ha kérdezik tőlük. A tanulásnak ez a formája túlzottan egysíkú – az agy azon területét stimulája, amely a cselekedeteink, végső soron, az eredményeink mindössze 5%-áért felelős.

Egy ember elméje ennél sokkal-de-sokkal többre képes ÉS összetettebben működik, mint gondolnád! 2017. óta tanulmányozom az emberi elme működését, az agy neurológiáját és teljesen lenyűgöz mindaz, amit megtudtam! Épp ezért azt is látom, hol csúszik félre a rendszer … (Erről nagyon sokat tudnék megosztani – ha szeretnéd, meg is teszem majd, valamilyen formában ;)) …

De hogy visszatérjünk az iskolához: ha rajtam múlna, sokkal élményalapúbbá tenném az oktatást: ahol a gyerek nem csak a fejével, hanem e lelkével (érzelmeivel) és a testével (cselekedeteivel) is átélhetné, amiről addig csak olvasott. Mert egy tapasztalatot, pláne pozitív megélést, soha nem fog elfelejteni! Az örökre nyomot éget a neurális hálózataiban 🙂

És vannak témák, amelyek gyakorlati haszonnal bírnak, s amiket, épp ezért, biztosan nem hagynék ki -sőt, kötelezővé tenném őket!
Az egyik ilyen a táplálkozástan – és testismeret lenne – méghozzá így, tandemben!

Ha már csak ennyit tudnának, mint ami az alábbi videóban elhangzik, sokkal bejjebb lennénk …

 

Íme, a 7+1 fogyás mítosz …

Használd egészséggel és jó szórakozást hozzá! 🙂

 

 

Bízom benne, hogy hallottál valami újdonságot – és elkezdenek összállni a puzzle darabkák 🙂 …

 

Edd magad karcsúra! – Huszár Ildivel – egy még-sosem-volt tanfolyam, hasonló eredményekkel

Még mélyebbre ásnál? Nem elégszel meg a felszín vakargatásával, hanem most már a teljes IGAZSÁGOT tudni akarod?  
Ha szívesen megértenéd végre az összefüggéseket és azt, hogy miért nem sikerült sok éven keresztül lefogynod, Téged is szeretettel várunk Ildivel itt:

https://agipilates.hu/edd-magad-karcsura-huszar-ildivel-workshop/

Indulás, április 20-án (Húsvét után pont jól jön majd ;))! Szeretettel: Ági

Még ezek is érdekelhetnek

Keresés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük