A boldog gerinc titka – mozgasd minden irányba!

Joe Pilates híres, gyakorta idézett mondása szerint: “Csak annyi idős vagy, mint a gerincoszlopod” Ami, ha belegondolsz, azért elég durva! Eszerint, ha hajlékony és erős a gerinced – amely tested központi tartópillére – fiatal vagy, akár 60 évesen is! Ez a jó hír … de mi van akkor, ha még nem vagy 30, de nem tudsz lehajolni a cipődig? Nos … akkor gyakorold az ebben a vlogban található feladatsort és láss csodát :)!

A gerinc “halála”, amikor nem mozog. Amikor egész nap ülsz és megy össze, nyomódik “szegényke”!

Amit pedig nagyon szeret: amikor minden lehetséges irányban átmozgatod. Hajlítod és nyújtod. Oldalra hajlítod és csavarod. Esetleg még körzöl is vele – no meg hosszanti irányban megnyújtod. Mivel a csigolyák közt elhelyezkedő porckorongok diffúzióval “táplálkoznak”, csak így, a mozgás-mozgatás hatására van esélyük, hogy hozzájussanak az őket éltető tápanyagokhoz.

Ezért légy tudatos és figyelj arra, hogy legalább óránként átmozgasd a gerinced – a videóban elmondott irányelveknek megfelelően. Magad is meg fogsz lepődni, mennyivel másképp érzed Magad ;)!

 

 

Ha tetszett, iratkozz fel a blogértesítőre és/vagy az Ágipilates YouTube csatornára – és oszd meg Barátaiddal, Ismerőseiddel! Hadd legyen az Ő gerincük is boldog 😉 …

 

Még ezek is érdekelhetnek

Keresés

3 válasz

  1. Gerincsérves vagyok. Ötödik sérvműtét előtt állok! Én is alkalmazhatom ezt?

    1. Kedves Icu,

      Csakis gyógytornásszal egyeztetve. A PIlates a gerinc legnagyobb barátja – ám mivel nem ismerem az állapotod, fő a biztonság! Kérlek mindenképp egyeztess szakemberrel, mielőtt belevágnál …

      Köszi! Szeretettel várunk, ha áldását adja rá! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük