“A férjem megkérdezte, milyen tornát csinálok … és közölte, szuperszexi voltam az uszodában” – Ismét “Az én sztorim” pályázat!

Emlékszel még, mi az a mondat, amellyel a honlapom főoldala kezdődik? Hadd segítsek kicsit :): “Pilates – a mozgás, amelytől 10 alkalom után jobban érzed Magad, 20 után látványosan jobban nézel ki, 30 után pedig … a párod szemében szikra lobban, ha Rád néz!” Nem csalás, nem ámítás, még csak túlzásnak sem nevezném! Mi sem bizonyítja jobban, mint az a levélke, amelyet kb. 1 héttel ezelőtt kaptam 🙂 … (a benne leírtak Veled is megtörténhetnek)

“Mikor kijöttem Angliába, a súlyom szépen lassan felkúszott 80 kilóra. Mondanom sem kell, hogy ez a 158 cm-es magasságomhoz nem éppen ideális. Amikor visszanéztem a fényképeket, teljesen elborzadtam. Akkor elhatároztam, hogy tornázni fogok: ha törik, ha szakad, én aztán ledolgozom a plusz kilókat.  Akkor még nem ismertem az Ágipilates dvd-ket, ezért más edzők dvd-ire kezdtem tornázni.  Azonban 3-4 alkalom után a térdem teljesen kikészült a sok guggolástól, a hasam igazából egy centimétert sem ment le és egyáltalán nem éreztem azt, amit egy jó torna után kéne érezni az embernek, hogy kellemesen elfáradt. A kiabálástól és a techno zenéktől még jobban kikészültem és nem szokásom káromkodni, de hát mit is mondjak, néha ez is megtörtént … Teljesen el voltam keseredve, már-már azt gondoltam, feladom, mert nincs egy normális edző és egy normális torna sehol a láthatáron. 
 
Majd megtörtént a “csoda” 🙂 … egy nagyon kedves barátom ajánlotta nekem a Pilatest.  Akkor szereztem meg az első Pilates dvd-t, majd amikor a KardioPilates is megjelent azt is… és ma már egy heten 5 alkalommal tornázom. Mondanom sem kell, eleinte nem volt könnyű, de mostanra már megcsinálom a dinamikus előkészítő sorozatot és a reformer gyakorlatokat egyben!
 
Szóval, kedves Ági,  azért írok Neked, hogy köszönetet mondjak. Ugyanis két héttel ezelőtt a férjem megkérdezte tőlem, hogy milyen tornát csinálok most, mert nagyon jó formában vagyok.  A hasam kb. a felére csökkent, ugyanúgy, mint a combméretem. Nem érzem, hogy fogytam volna, mégis tegnap egy olyan fürdőruhám jött rám, amit kb. 2 évvel ezelőtt vettem és a férjem közölte, hogy szuperszexi voltam az uszodában! Megmutattam neki az ágipilates dvd-ket és nagyon megtetszett neki … úgyhogy mostantól együtt fogunk tornázni :-)!  Szóval, köszönet a kedves, megnyugtató hangodért a dvd-n  és köszi,  hogy nem techno zenére kell ugrálnom valami őrült koreográfiára. Köszi, hogy nem traktálsz azzal torna közben,  hogy csak ilyen meg olyan termékeket egyek!!!!! Köszi, hogy az ízületeim meg a helyen vannak :-); köszi, hogy elmulasztottad a hátfájásomat és a “csodás” fitness dvd-k guggoló gyakorlataitól fájó térdem sem fáj már.  Mivel külföldön élek, sajnos, csak dvd-re tudok tornázni Veled, de én bizton állítom, hogy Te vagy a legjobb. Azért az látszik egy edzőn, ha hisz abban amit csinál és hogy mennyire elhivatott. Jó látni, hogy egy olyan nő tornázik a dvd-n aki igazi nő, felpumpált mellek és agyonszálkásított izmok nélkül … mégis nagyon jó alakú :-). Ja, és végre valaki, aki nem keresgéli a szavakat, hanem normálisan, folyamatosan, helyesen tud beszélni magyarul … ez sem utolsó szempont!
 
Köszönettel:
Tóthné Bolyó Tímea (Timcsi)
 
Köszönöm a történeted, Timcsi és gratulálok! Az elért eredményt csakis magadnak, saját hitednek és kitartásodnak köszönheted! Köszönöm a Férjednek is, hogy extra motivációt nyújtott Neked :)!

Ezzel a sztorival július 5-től ismét kezdetét veszi az “Az én sztorim” pályázat!

 
Neked is van történeted? Biztosan, hisz mindenki a saját sztoriját “írja” folyamatosan …. Ha igen, oszd meg velünk! Neked miben segített a Pilates? Lefogytál? Újra fel tudod venni az “X” évvel ezelőtti ruháidat? Újra örömmel mozogsz, úgy, mint gyerekkorodban? Végre találtál egy olyan mozgást, amit szeretsz és élvezettel végzel? Irigykednek Rád a barátnőid / szomszédasszonyod / kolléganőid, a férfiak pedig elismerő pillantásokkal illetnek? Nem fáj már a hátad / derekad? Legyen az bármi, ha a Pilates is “benne volt”, hogy elérd, itt az alkalom, hogy elmeséld!

 

Írd le a Te történeted, pályázz és nyerj!
 
Mindegy, hogy hány éves vagy, hogy fiú vagy-e, vagy lány, hogy kismama / nagymama vagy – a Pilates csodákra képes!!! Oszd meg velünk a Te csodád és hidd el, hogy sok-sok, Hozzád hasonló helyzetben lévő ember számára adsz így motivációt!!! Az elmúlt 8 év során megszámlálhatatlan sok sztorit kaptam – ezúton is KÖSZÖNET MINDEGYIKÉRT – ha esetleg Te is megírtad már nekem a történeted, de szívesen beneveznéd azt az “Az én sztorim” pályázatba, csak másold be ide a blogba!
 
Mi a teendőd, ha neveznél a történeteddel? Kérlek, írd be ide, a blogba, mert idén nem én leszek a zsűri; persze, azért nekem is lesz szavazatom  🙂 … A beérkezett történetekre az Olvasók szavaznak majd, a pályázat lezárulása után.
 
Történeted beküldési határideje: augusztus 2.
 
A nyeremény pedig: a pályázat győztese ajándékba kapja az augusztusi “Színezd újra!” Ági Pilates-és Hagyományidéző Szuperhétvége programján való részvételt! A táborra augusztus 17-20. között, a szigetmonostori Rosinante Stílusos Vidéki Szállodában*** kerül sor, pazar programmal :)!
Az ajándék értéke 55 ezer Ft.
(a táborról a részletek jövő héten kerülnek fel a honlapra, de én már most mondom, hogy szuper lesz :)) Egy sztorit megér, nem?
 
Érdeklődéssel és izgatottan várom a történeted! Sok szeretettel: Ági
 

Még ezek is érdekelhetnek

Keresés

11 válasz

 1. Kedves Ági!
  Üdvözöllek, így ismeretlenül. Nagyon klassz dolog amibe belevágtál, megálmodtál, csinálod, mutatod, s segítesz másoknak. Én majd nem a kezdetektől az olvasód vagyok, s persze, ha időm engedi, akkor beteszem a dvd-t, s egyszerüen jól érzem magam Veled. Ez jól érzéssel tölt el.
  Tudod, minek is örülök? Képzeld, farsangi batyus- bálban voltam a baráti társaságunkkal. Természetesen illik beöltözni. De a férfiak mindig kihúzzák magukat ebből. A barátnőmmel együtt léptünk fel. Ő zalakomári népviseletben ,én kalocsaiban voltam. Természetesen táncoltunk is. A lényeg: bál közben, mikor táncoltam a férjemmel, többen is megdícsértek a férjem előtt. Láttad volna, hogy hízott a mája. Büszke vagyok, mert tudom, hogy mind ezt saját magamnak köszönhetem. Meg Neked. Néha,amikor tornázom, s bejön a férjem.-Már megint mit csinálsz?-kérdéssel.Én csak azt mondom, nézd meg, s meglátod. Érdekes, soha nem marad ott.Szerinted ,mi lehet az ok?
  További sikereket kívánok! Légy büszke magadra és a Te kis családodra. Üdvözöllek szeretettel: Ildikó

  1. Kedves Ildikó,

   Köszönöm a visszajelzésed :)! Örülök, hogy hasznát veszed a DVD-nek – a sikert azonban tényleg csakis Magadnak köszönheted! Hisz Te vagy az, aki nem hagyja magát letéríteni az útról 🙂 … És igen, büszke lehet Rád a Férjed :)!

   Csak így tovább!!!

   Szeretettel: Ági

 2. Kedves Lányok,

  Olvasom itt a hozzászólásokat és mélyen egyetértek! Eszembe jut a vicc az egykori paraszt bácsiról: a paraszt bácsi kutyája a tűzhely előtt fekszik és veszettül vonít. Meglátogatja az öreget a szomszédja és megkérdezi tőle, ugyan miért vonít ennyire ez a kutya?! “Mer’ szögbe feküdt”- feleli az öreg. És miért nem megy odébb? – így a szomszéd. “Nem szúrja öléggé!”

  Szóval sokan vannak ezzel így. Nem jó. Fáj … Buggyan … de annyira még nem, hogy csináljak is valamit vele / ellene. Sajnos. Meg hát – csúnyát fogok mondani, de így van – a lustaság (vagy hívjuk szalonképesebben kényelemnek) nagy úr …

  Pedig a mozgás GYÓGYÍT! Testet-lelket …

  Ám senki helyett nem tudod az életét élni. A gyerek pedig a szülejét megnevelni nem tudja – erről én is tudnék mesélni … Csak a saját gyerekét! Azt viszont az ő felelőssége rászoktatni a sportra!

  Így lesz a jövendő nemzedék sportos :)!

  Nektek pedig, akik minderre magatoktól jöttetek rá, hogy a mozgás jót tesz, gratulálok és kívánok nagy-nagy kitartást … a nehezebb napokon is :)!

  És várom a sikertörténeted!

  Szeretettel: Ági

 3. Kedves Szűcs Inez!
  Próbáld meg édesanyádat rábeszélni, hogy Ági kezdőknek készített DVD-jéről a legkönnyebb változatot próbálja ki. Hatvan éves vagyok, egy éve kezdtem és eljutottam a haladóknak szánt DVD előkészítő blokkjáig. Először a kezdőknek szánt DVD gyakorlatai után is éreztem derékfájást és volt kisebb izomsérülésem is. Ez is azért, mert türelmetlen voltam és nem a saját fizikai állapotomnak megfelelően végeztem a gyakorlatokat. Azonban annyira jó volt az általános közérzetem a Pilates-gyakorlatrok után, hogy azért estem kétségbe, hogy a sérülés és a derékfájás miatt nem fogom tudni folytatni. Örülök, hogy nem adtam fel, mert már a Csípőkörzést és a Hátragördülést is meg tudom csinálni a haladóknak szánt DVD alapján. A mindennapi munkám elvégzése után is csak kellemes fáradtságot érzek. A kopott térdeim miatt nekem is problémáim voltak, porcerősítőt kellett szednem, hogy tudjak mozogni, de ma már erre sincs szükségem. A csigolyakopásaim sem okoznak fájdalmat. Ha először nem megy a nehezített változat, nem szabad erőltetni. A lényeg az, hogy rendszeresen kitartóan kell a gyakorlatokat végezni, mindenkinek a saját fizikai állapotának megfelelő nehézségi fokozatban.
  Egyébként nekem is csak a lányomat sikerült eddig meggyőzni a Pilates-gykorlatok hasznosságáról, mások csak megjegyzik, hogy milyen jó nekem, mert olyan fiatalos lendülettel tudom élni a mindennapokat.
  Üdvözlettel: Kati

 4. Monoki Péterné,
  Kedves Monoki Péterné!
  Mondhatni, én is ugyan ebben a cipőben járok. Anyukámat próbálom rávenni a pilates-re, mert mindig fáj mindene, rettentően gyengék a hátizmai, a térdei olyan gyengék, hogy leguggolni nem bír-vagyis bír, csak felállni nem!-és mindezt 55 évesen. De tudom, hogy 20 évvel ezelőtt is pont ugyan ilyen volt a helyzete, ami szerintem nem normális. 1-2x rávettem, hogy csináljon velem 1 blokkot a Pilates13-ból, de inkább csak nyögés lett a vége és többször nem is csinálta soha. Mindig arra hivatkozik, mert hogy elfárad a munkahelyén, majd ott van a háztartás, a veteményes kert (végülis nem lehet mondani, hogy nem mozog, csak más az amikor munka miatt teszi az ember és más a torna). Jól mondják az előttem szólók: aki nem akarja, azon nem lehet segíteni. Én megtettem mindent, felajánlottam, ha segítséget akarnak kérni, én ott leszek.

 5. Tothne Bolyo Timea,

  Az a baj, hogy azok a csajok, kiknek ajánlottam nem “rubintrékáznak”, se nem mást nem csinálnak. Irigylik a pilatesz hatásait rajtam, de hiába mondom nekik, hogy itt vagyok élő, kézzelfogható példaként, hogy milyen tökjó, mégsem mozdulnak rá. Látom, hogy rájuk is nagyon ráférne, fájdalmaik vannak, kövérek, nehezen mozognak, emiatt ajánlom annyira. (Erős segítőkészséggel születtem, ami néha még engem is nyomaszt:)
  Két éve már nem ajánlom senkinek és azóta is várom, hogy talán végre-valahára valaki hozzám fordul segítségért, de hiába.
  Természetesen ez egyáltalán nem zavarja a gyakorlatok nyújtotta élvezetemet:)

 6. Kedves Monoki Peterne!

  Igaz egy baratom ajanlasara kezdtem el a Pilatest, de o nem magyar volt hanem angol szoval, nem tudom a magyar csajok inkabb “rubintrekaznak” meg “beresalexandraznak” Azert ne add fel:-)) szerintem orulj h ratalaltal Simonfi Agira es jegyezd meg, csak azon lehet segiteni aki nyujtja a kezet:-))
  barati udvozlettel: Timcsi

 7. Monoki Péterné,

  Kedves M. Péterné! Szuper, hogy ilyen lelkes vagy és csináld továbbra is a pilateszt, mert jót tesz neked. Lehet túlságosan is akarod, hogy a barátaid csinálják, neked miért fontos, hogy ők is tornázzanak? Én azt vettem észre, hogy minél jobban akartam hogy valaki elfogadja a tanácsomat és minél többet ismételtem annál erősebb tiltakozásba ütköztem. Lehet ha egy kicsit hanyagolod a témát a barátaid fognak egyszer csak érdeklődni, hogy miféle dolog is az a pilatesz. 😀

 8. Kedves Pilates (és Ági) Rajongók!

  Nagyon jó volt olvasni Timcsi levelét, tudom, hogy minden szava igaz! M. Péterné tényleg ne keseredjen el az ajánlások sikertelenségén, mert a hiba nem az ő készülékében van. Az ismerősei nem elég nyitottak, nem óhajtják annyira a változást, vagy túl fáradtak a “minden kezdet nehéz” leküzdéséhez. Különben is a trójai királylánynak sem hitték el a “falovat”, hiába figyelmeztette őket a “veszélyre”! Na, most már csak a történetem van hátra, amivel ugyan a tettek mezején nem annyira fényezhetem magam, de azt bizton állíthatom, hogy rapszodikusan ugyan, de 3 éve, -fogalmam nincs hogy bukkantam erre az autentikus Ági féle Pilatesre,(hál’Istennek, hogy nem egy fércváltozatra) -mint előzőekben utaltam rá rendszertelenül, de csinálom. Hatodik éve vagyok nyugdíjban (normálisban). Ez év május elsején kirándulni voltam olyan emberekkel, akik 6 éve nem, vagy legfeljebb 1-2-szer láttak. Tőlük gyűjtöttem be, hogy Emese nemhogy öregedne, de egyre fiatalabb. Kérdezem én: mit mondanának, ha rendszeres “erőfeszítéseket” tennék Pilates ügyben???? Na ezzel már el is árultam, hogy az ilyen irányú véleményeket egyértelműen a Pilatesnek tudom be. Annál is inkább, mert Ági is írt erről, hogy …” ha szeretnéd hogy azt mondják az ismerősök, hogy egyre fiatalodsz…., akkor rajta, kezd el a gyakorlatokat….” Azt is elárulom, ha egy mákszemnyi lehetőség teremtődik csak, akkor a Nők Lapjában (2010-ben talán) megjelent öt gyakorlatból 4-et jól, 1-et fogjuk rá módon csinálok, kiegészítve a gyertyával. Egyszóval a kevés is több, mint a semmi, az én esetemben. Fogyni ezzel a “módszerrel” még nem tudtam, de mégis jól érzem magam.
  Csak ennyi amiről be tudok számolni, annak ellenére, hogy az én hatásfokom Pilates ügyben nem több, mint a gőzmozdonyé, de állítom: a hiba nem a Pilatesben van!!!!

 9. Szia Timcsi!
  Nagyon jó volt olvasni, hogy egy nagyon kedves barátod ajánlatára egyből megvetted a dvd-t és megtanulva ilyen aktívan nyomod egyedül otthon a Pilatest.
  Én a Figyelő hetilap Üzlet és siker rovatát olvasva, talán 2007-ben az oldal alján bukkantam rá Ági Pilates hirdetésére és ahogy elolvastam végig az utolsó betüig, úgy éreztem, MEGTALÁLTAM (pedig nem is kerestem:). Valami csoda folytán kattintottam rá épp akkor, pedig évekkel előtte is szinte nap, mint nap olvastam az Üzlet és siker rovatot.
  Megrendeltem egyből a dvd-t (később a kardiót is), azóta is nyomom.
  Eddig volt a jó szakasz.
  Most jön a rossz: van több nagyon kedves barátom, de teljesen lepereg róluk az áradozásom a Pilatessel kapcsolatban. Hiába vagyok tök fitt, nem fáj semmim, alakom is jobb, mint a vénbanyáknak általában, derűs, erős vagyok. NEM ÉRTEM, HOGY MIÉRT NEM CSINÁLJÁK. Bocs a kiabálásért, de ez is életem nagy kérdései közé tartozik már évek óta és a kezdeti értetlenkedésem azóta, ha lehet, csak erősödött.
  Őszintén irigylem a nagyon kedves barátodat, hogy megélhette, hogy valaki hallgatott a tanácsára:)
  Remélem, hogy egyszer az életben nekem is megadatik ez a sikerélmény:)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük