A káoszon túl …

A szabadság után visszaérkezve, a múlt héten annyi minden történt, hogy még most is csak emésztgetem (KATA törvénymódosítás, rezsicsökkentés vége stb.). Engedem, szűröm át magamon a dolgokat, az eseményeket – rakom helyre a gondolataimat, érzéseimet.

S arra gondolok, hogy mennyi mindent “éltünk túl” és bírtunk ki az elmúlt kb. 16 évben. A személyes életünkben – és vállakozóként is. Szerintem Te is tudnál mesélni egyet, s mást …

Sok-sok gondolat formálódik a lelkemben (nem a fejemben!). Most csak azokat osztom meg Veled, amelyekről úgy érzem, beértek …

Emlékszel még rá? Sok programom, tanításom visszatérő gondolata a „ne reagálj, válaszolj!” A kettő között hatalmas a különbség. Amikor reagálsz, akkor visszavágsz. Indulatra indulattal felelsz és ez mindig zsigerből, „visszakézből” érkezik, megfontolás nélkül.  Ellenben, amikor válaszolsz, azt jelenti: hátra lépsz pár lépést és a Megfigyelő szemével veszed szemügyre, vizsgálod meg a helyzeted.

Mintha nem is Veled történne … ezzel érzelmileg kivonod magad a játszmából – s mivel nem az indulataid vezérelnek, sokkal tisztábban vagy képes látni is. A magyar nyelv egyébként lenyűgözően bölcs, amikor arra int: mielőtt bármit mondasz, számolj el tízig!

A tőled függetlenül történő eseményeket befolyásolni nem mindig tudod – de hogy mégse érezd magad se kiszolgáltatottnak, se “áldozatnak” egy adott helyzetben, fontos tudnod, hogy a szituációra adott VÁLASZOD mindig és minden körülmények között csakis Tőled függ!

Mint ahogyan az is, hogy milyen kérdéseket teszel fel magadnak.

A “Miért velem történik ez már megint?” “Hogy tehetik ezt velem?” “Most mi lesz velem?” – az “áldozat tudatszint” kérdései.

A teremtő tudatszinten más kérdések hangoznak el: “Mi az, amit ez a helyzet tanít nekem – magamról?” “Hogyan tudom a kreatív energiáimat a megoldás meglelésére fordítani?” “Hogyan tudok fejlődni ebben a helyzetben?” Ezeket előremutató, bátorító kéréseknek nevezzük. A Végtelen Intelligencia hallja a kérdéseid – ám válaszolni mindig csak arra tud – egy-egy „váratlan” esemény, intuitív sugallat stb.segítségével – amit kérdezel. Ezért számít a feltett kérdéseid minősége!

Az elmúlt évek történései – kezdve a járványtól, annak gazdasági hatásain át a mostani háborús helyzetig és annak hatásáig – mindnyájunkat érintenek, közösen vagyunk bennük. Itt lenne az ideje, hogy észrevegyük a mintát és azt is, hogy a káoszon túlmutató ÚJ REND-et csakis egy teljesen más lelkületű, hozzáállású, gondolkodásmódú emberiség érheti el, vagy még inkább – teremtheti meg.
Meg azt is, hogy addig kapjuk az újabb és újabb kihívásokat, amíg nem tanuljuk meg a leckét belőlük.

S hogy mit tehetünk most, a jelenlegi helyzetben?

A kvantumfizika egyik fontos jelenségét szeretném megosztani Veled: a fény lehet hullámtermészetű, avagy viselkedhet úgy, mint részecske. DE! Soha nem bír egyszerre hullám ÉS részecske természettel! Mindig a megfigyelő SZÁNDÉKA dönti el, hogy éppen mit fog látni.
Vagyis: addig, amíg a problémára helyezed a fókuszt és mögé pakolsz egy csomó – negatív töltésű – érzelmi energiát, addig NEM fogod tudni észrevenni a lehetséges megoldásokat! Mert a figyelmed a “részecskére”, s nem a “hullámra”, a lehetősédre irányítod.

A helyzet olyan, amilyen, de tudnod kell, hogy:

– nem vagy egyedül! Sosem vagy egyedül! Az univerzumban nálunknál hatalmasabb erők is működnek – a Te feladatod “csak” annyi, hogy magasan tartsd a saját rezgésed (ami, tudom jól, egyáltalán nem könnyű – de EZ a Te részed!)
– az Univerzumot működtető metafizikai törvények közül az egyik, a Ritmus törvénye, kimondja, hogy mindennek vége van 1x. Hogy a rosszat követi a jó és a jót a kevésbé jó … pont, mint egy sinus függvény esetén. Az amplitúdó változás a hozzáállással és a biztos tudással csökkenthető.
– egy másik fontos törvény, a Várakozások törvénye. Amit vársz, azt kapod. És tudom, hogy ez túl egyszerűnek hangzik, de tényleg így működik. Más területen is jól megfigyelhető: pl. az a Nő, aki azt hiszi, hogy évei számának növekedésével egyenes arányban áll teste leépülése – hamar megöregszik ahhoz képest, aki elvárja a testétől, hogy a korától függetlenül fitten és egészségesen működjön (s ezért persze tesz is, mert tudja, hogy nincs “ingyen ebéd”)
– a legfontosabb, hogy bízz magadban! Tudd, hogy a mondás tényleg igaz: “ami nem öl meg, az megerősít”. S az, hogy mennyire tudsz megmaradni saját középpontodban, nem a körülötted lévő világ történéseitől függ! Nem függhet attól …

Mélyen hiszem: ahhoz, hogy bármely helyzetben képes légy megőrizni elméd nyugalmát és lelki békéd, hogy a rezgésed magasan tartásáról már ne is beszéljek, feltétlen szükséged van – az egyensúlyba hozó napi praktikák mellett – a feltöltődést biztosító, hosszabb elvonulásokra!

A „Béke szigete” Ágipilates Szupertábor pont ilyen lesz!
Lelked kisimul, elméd megnyugszik, testeden kellemes fáradtság lesz úrrá és egy szuper társaságban, remekül érzed majd magad. Ilyen lesz ez a teljes feltöltődést biztosító, 3 napos elvonulás!

Mennyi csodaszép 1-láb nyújtás …Művészetterápia – az önismeret izgalmas (és színes :)) útja

Az, hogy ez a jubileumi, 50. (!) táborunk – amit naná, hogy méltóképp fogunk megünnepelni! – már csak hab a tortán! 😉

S hogy hol és mikor? Íme:

Helyszín: A Béke szigete Ágipilates Szupertábor
Rosinante Stílusos Vidéki Szálloda ***,
Szigetmonostor
Időpont:   augusztus 14-17.

Ha ez a meghívás megpendítette lelked húrjait, s alig várod már a békét, a részletes programot és az összes tudnivalót itt találod:

https://agipilates.hu/aktualis-taborok/

Szeretettel várunk! És emlékezz rá mindig: ne reagálj a dolgokra; válaszolj!

Még ezek is érdekelhetnek

Keresés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük