Ági szülés utáni fogyás naplója 8. – Itt a következő 6 hetes edzéstervünk :) …

Hiába, ember tervez … de nem mindig úgy alakul :)! 1 hetet “csúsztunk” (pontosabban én csúsztam) a következő 6 hét edzésprogramjával. Sorry! Mire észbe kaptam, már március 18-a is volt, ami elméletileg az előző “etap”, vagyis a fogyáshoz szükséges alapozó edzésprogram zárását is jelentette, hogy jöhessen a következő 6 hét terve. Semmi gond, kezdés jövő hétfőtől – ennyi rugalmasság belefér :)! Íme az edzésterv, most már “csak” csinálnod kell 🙂 …

Az első 6 hét alapozó „munkálatai” után elkezdünk „építkezni” – sziklaszilárd alapokon :)! Az alap állóképességet, amivel neki tudsz vágni ennek a középhaladó edzéstervnek, most már magadénak mondhatod! Úgyhogy, HAJRÁ!

Az alábbi edzésterv különlegessége, hogy KOMPLEX!

Akkor válhatsz ugyanis igazán fitté, ha valamennyi kondícionális képességed fejleszted és egyiket sem hanyagolod el a másik rovására. Ebben az edzésprogramban minden összetevő benne lesz, hogy mind súlycsökkentési, mind alakformálási törekvéseid támogassa! Az edzésterv továbbra is a Bombanő születik! DVD csomag programjaira és az Ági Pilates DVD-kre épül és a rajtuk található programokkal folytatódik.

Csak ismétlésképp (ha Te nem olvastad volna a 4-gyel ezelőtti bejegyzést :)): a “Bombanő születik!” DVD csomag programjai közül kettő kimondottan alakformáló edzés:  ezek a Pilates gyűrűvel és a  BodyArt. A többi három – ¾ wellness step, PortDeBras, Hastánc –  kardio edzés. Valamennyit használni fogjuk :)! De ha Te kimondottan a szanadtéri kardio edzésformákat kedveled, akkor a kardio edzésnapokon végezd azokat (csak csináld :))!

A 6 hetes edzésprogram célja: a megfelelő edzéshossz (min. 45 perc) elérésével az anyagcsere felpörgetése, a zsírégetés fokozása, valamint valamennyi kondícionális képességed javításával az általános közérzet javítás.

 A terv első 2 hetében:  heti 3 + 1 edzés – edzésnapok: hétfő, szerda, péntek + hétvége valamelyik napja

Program:         

 • Hétfő: ¾ wellness step – teljes program a DVD-ről
 • Szerda: Pilates gyűrűvel – teljes program a DVD-ről
 • Péntek: ¾ wellness step – teljes program a DVD-ről

Alapos Bemelegítés és Nyújtás, különös tekintettel az alsó végtagok rövidülésre hajlamos izmaira ( combhajlítók+feszítők+közelítők, vádli, csípőhorpasz). Ezt a DVD programok tartalmazzák!

A + 1 edzésnapra (ami opcionális) próbálj szabadtéri mozgást beiktatni: mozdulj ki a Családdal, barátokkal túrázni, kocogni, sétálni! Ha nem megy, végezz a Hastáncból, amennyi jól esik!

Az edzésterv második 2 hetében; heti 3 + 1 edzés – edzésnapok: hétfő, szerda, péntek + hétvége valamelyik napja

Program:         

 • Hétfő: PortDeBras –  teljes program a DVD-ről
 • Szerda: BodyArt – teljes program a DVD-ről
 • Péntek: PortDeBras – teljes program DVD-ről!

A + 1 edzésnapra ismét szabadtér! Igen, most már kertészkedni is lehet, de az azért mégsem ugyanaz az izomterhelés, mint amikor kocogsz, bringázol, vagy túrázol a szabadban! Ha belefér – márpedig férjen :)! – ezeket részesítsd előnyben!

 Az utolsó 2 héten; heti 3 + 1 edzés – edzésnapok: hétfő, szerda, péntek + hétvége valamelyik napja

Mindegyik napra válassz 30 perc erőedzést (Pilates, BodyArt, ha időszűkében szenvedsz, a Pilates 13 DVD bármely blokkja – amelyik a Te szívedhez közelebb áll) és rakj utána 30 – 45 perc kardiot (3/4 step, PortDeBras vagy hastánc formájában). Így edzésed terjedelmét 60 – 75 percre növeltük, vagyis a zsírégetés garantált :)!

Kövesd ezt az Edzéstervet rendszeresen és kitartóan és május 6-ra – a 6. hét végére – „csodát látsz” :)! A “Használati útmutatót” az edzéstervhez az “Ági szülés utáni fogyásnaplója 4.” bejegyzés alatt találod. Az ide is “áll”!

Kitartás, én is Veled haladok az úton!!! És képzeld, tegnap már bele tudtam kanalazni magam egyik szülés előtti farmerembe! Igaz, hogy még nem úgy áll, ahogy én szeretném, de eljön annak is az ideje :)!

Bátorító gondolatok: “Az egyetlen hely, ahol az eredmény megelőzi a munkát, a szótár :)!” (Vidal Sassoon)

 

 

Még ezek is érdekelhetnek

Keresés

2 válasz

 1. Kedves Ági!

  köszönjük a második etap mozgástervét:)

  Biztos türelmetlennek tartasz, de én bizony alig várom a táplálkozásról (fogyás és súlytartás szempontjából is) szóló írásodat, mert azért valljuk be, ha valakinél nagyon elcsúszik a táplálkozás, nem valószínű, hogy pusztán a mozgással jó eredményeket fog elérni.

  Egyetértek azzal, hogy néhány alapszabály betartása mellett néha-néha megengedhetőnek kell lennie egy kis kilengésnek, ne sértsük már meg a nagyit sem:), de tapasztalatom szerint a mértéktartás ilyenkor sokkal nehezebb, mint a teljes lemondás pl. az édességekről. Sokat segítene, ha írnál ezekről a dolgokról is, Te mennyire vagy szigorú vagy éppen megengedő, hogy oldod meg a vendégségeket, hogy állod meg az egy szelet sütit, amikor valóságos ízorgia van előtted, stb.:)

  szóval továbbra is minden nap benézek és nagyon várom az írásodat:)

 2. Kedves Ági!
  Gondoltam írok magamról pár sort, hogy hogyan haladok. Vagyis pont hogy nem haladok:( Egy léböjt kúrán gondolkoztam mikor erről szólt a bejegyzésed. Eljutottam egy természetgyógyászhoz (sok mindennel foglalkozik még: akupunktúra, hagyományos kínai orvoslás stb) e kapcsán, és kifejezetten nem ajánlotta nekem. Felhívta a figyelmemet, hogy nagy gubancok vannak az emésztésemmel,anyagcserémmel, amit először rendbe kéne tenni, és utána lehet belecsapni a lecsóba. Arra is felhívta a figyelmem, hogy amíg ezek nincsenek rendben, ne is álmodjak fogyásról (és én is tényleg érzem, hogy valami nincs rendben odabent). Így most pár hete megtorpantam a programban, jövő héten kezdem a kezeléseket, aztán remélhetőleg szépen javulok, és akkor aztán tényleg hajrá fogyás!:D

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük