Amit még nem tudtál 3-4/5.- A stresszről és a csontjaidról

Lassan, de biztosan haladunk saját testünk minél mélyebb megismerése és megértése útján ;)! Ezen a FB-felvételen 2 témát jártam körbe – persze, a teljesség igénye nélkül, hisz ezek hatalmas témakörök: a stresszt és a csontrikulás megelőzését. Ha Téged is érint, biztosan hallasz 1-2 új információt – egészségedre váljék!

 

A tudás kitágítja a perspektívád

A stresszről rengetegen beszélnek manapság – ám nagyon kevesen mondanak bármi újat! Olyat, ami mélyebb megértéssel szolgálhatna, mi minden is zajlik a testedben hosszantartó stresszállapot fennálltakor. 

Számomra a hormonális működés megértése hozta az áttörést a cselekvés szférájában. Egész egyszerűen kezedbe kell venned a kontrollt és szabályoznod, milyen jellegű és mennyi ingert engedsz be az életedbe. Mint ahogy azt is, milyen technikákat sajátítasz el, amelyekkel megőrizheted elméd nyugalmát és kialakíthatsz egyfajta lelki rugalmasságot (rezilianciát)

Mindezekről részletesen beszélek a videóban! 🙂

 

 

Mint ahogy a “néma járványról” – ahogy a csontritkulás betegséget hívják- is, amely hazánkban mintegy 900 ezer embert érint. S nem csak Nőket! Sőt, nem csak időseket!

Ha szeretnéd tudni, pontosan mi is a csontritkulás, hogy mikor vagy veszélyeztetett és hogy hogyan tudod biztosítani csontjaid egészségét idős korodban is, a 38. perctől meghallgathatod!

Jó ismerkedést a testeddel ;)!

Nem az orvos fogja megoldani … 

Minden egészségügyi probléma felvet egy fontos kérdést: ez pedig nem más, mint az egyén felelőssége! Gyakran látom, hogy sokan még mindig istenként tekintenek az orvosra, s tőlük várják a megoldást különböző problémáikra. Pedig hát, a saját tested a Te “territóriumod” – Te laksz benne!

Vajon kinek a felelőssége, ha kialakul nála egy szív-és érrendszeri, idegrendszeri, avagy mozgásszervi betegség? Hogy mindez a génjeiden múlna??? Erre az epigenetika tudománya merőben mást mond! Nincs olyan gén, amely dierktben bármelyikhez köthető lenne! Korreláció előfordulhat bizonyos gének és betegségek kockázata között. De az egyes génszakaszaidat Te aktiválod! Méghozzá az életmódoddal: azzal, amit eszel és iszol; ahogy alszol; amennyit és amit mozogsz … és sorolhatnám.

Ami van, aki számára jó hír – ők azok az emberek, akik szeretik a kezükbe venni a saját sorsukat és egy probléma felmerülésekor nem a kifogásokat keresik (mit miért nem lehet), hanem a megoldásokat (hogyan lehetne?). Míg megint mások – az “áldozat tudatszinten” élő emberek – számára nem annyira … hisz így nem tudnak másra ujjal mutogatni!

Ez a videósorozat a megoldást keresőknek készült! 🙂 A benne elhangzottak egészségedre váljanak!

 

Ha nem elégszel meg az elmélettel …

Íme, a 3. mozgásprogram, amely az ép, egészséges csontok megőrzéséhez szükséges mozgásanyagokat és a csontrikulás megelőzésével kapcsolatos legfontosabb elméleti tudnivalókat tartalmazza.

 

 

Az új Programod november közepétől lesz elérhető a honlapon! Figyeld az oldalt – érdemes ;)!

S ha úgy érzed, a fenti előadás bármely Barátod, Ismerősöd számára hasznos infot tartalmaz, nyugodtan oszd meg vele!
Hamarosan pedig érkezik a következő videó, amelyben a téma az örök sláger – ám nagyon máshonnan közelítve. Hogyan fogyhatsz le tartósan, fogyókúra nélkül – hormonjaid és anyagcseréd újraindításával.  Természetesen ez is elérhető lesz majd a blogban ;)!

Fenti tudást pedig használd egészséggel!

Szeretettel: Ági

Ui.: A sorozat 2. részét a szívedről ITT olvashatod!

 

Még ezek is érdekelhetnek

Keresés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük