Éves-képes visszapillantó: ez történt 2010-ben az Ági Pilates háza táján

Nem is gondoltam volna! Ahogy év elején gyorsan számbavettem, mi minden történt velünk 2010-ben, magam is meglepődtem … Valahogy “menet közben” fel sem tűnt, hogy ennyi minden :)! Hiába, a Csíkszentmihályi-féle flow itt is működött … Nézd csak! (a fényképeket is…)

Mindjárt év elején a 2010-es év “nagy durranása”: az Ági Pilates gondozásában megjelent a Pilates Biblia, amely Joseph Pilates saját kézzel írt, 2 eredeti művét tartalmazza. S ha már kiadtuk, mindjárt készítettünk hozzá egy remek hangoskönyvet is, gondolván az inkább audio ingerek kedvelőire, vagy azokra, akik egyszerűen csak sokat autóznak. Számomra igazi megtiszteltetés, hogy végre eljuttathattam az “Öreg” eredeti gondolatait Hozzád – végül is, Pilates témakörben talán Őt fogadhatjuk el leginkább autentikus forrásként, nem igaz :)?

Aztán következett egy nagyon érdekes kutatásunk, “Füstbe ment fogyókúra” címmel, amelyből kiderült, vajon miért dől dugába a nők legtöbb fogyókúra kísérlete. Az eredmény nagyon tanulságos, itt olvashatod:
https://agipilates.hu/Agipilates_hirlevel_53_Fustbement_eredmenyek.html

Ezekre az eredményekre alapozva fejlesztettem ki azt a programot, amely számomra a 2010-es év nagy projectje volt: a “Bombanő születik!” online életmódváltó és coaching programot, amelyben 180 fogyni vágyó hölgy szavazott bizalmat nekem és a Szakértő Csapatnak. 10 héten keresztül – március 22-től május 30-ig – “együtt sírtunk-együtt nevettünk” a mi kis zárt fórumunkon belül, végeztük az edzéstervet (a 3 új DVD-ből álló DVD csomag mozgásaira alapozva), írtuk a táplálkozási naplót; kérdeztük a heti szakértőket, olvastuk a motivációs sarok gondolatait. Rengeteget fogytunk, formálódtunk, változtunk, fejlődtünk – nem csak testben, sőt, elsősorban nem ott …  A Bombanő-jelöltek – és én is. Hogy aztán a június 15-i, esztergomi záróbulin és díjátadó ünnepségen alig ismerjünk egymásra – a szebbnél szebb Bombanők közül komoly  kihívás elé állított minket  “2010, Bombanőjének” megválasztása, de végül megbirkóztunk a feladattal 🙂 … A program legnagyobb hozadéka, hogy egy nagyszerű, összetartó KÖZÖSSÉG jött létre, akik közül jó néhányan a mai napig tartják a kapcsolatot egymással!!! Ami nagy szó!

Edzőképzés

Közben persze folyamatosan zajlottak klasszikus Pilates edzőképző tanfolyamaink is. A tavalyi évben 20, magasan kvalifikált edzőt sikerült az országban szétküldenem a pilates-i tudással felvértezve. Emellett számos, rövid workshopon is részt vehettek az edzőtanoncok :)! A Fitness Company tavaszi és őszi nagy wellness kongresszusán pedig sok-sok edzőnek tarthattam órát. Köszönöm!

Táborok

Nincsen nyár Ági Pilates táborok nélkül – tavaly is 4-et rendezhettünk belőlük. AZ 1 hetes dömösi Classic-ot, a 4 napos Szuperhétvégét a Börzsönyben, majd a Nyárbúcsúztató és az Őszköszöntő hosszú hétvégét (utóbbi számomra azért is marad nagyon emlékezetes, mert ennek 2. napján, kora reggel szembesültem az örömhírrel, hogy kisbabát várok :)).
A táborok idén sem maradnak el – úgyhogy figyeld a honlapot …

Klub – a napi “rutin”

Az élet nem állt meg az esztergomi Ági Pilates Klubban sem: tavaly is megrendeztük szokásos Nyílt Napjainkat, ahol minden alkalommal rengeteg új vendéggel “gazdagodunk” – sőt, decemberben helyet biztosítottunk az Ökofitnesz sajtótájékoztatónak is (erről a blogban is olvashatsz)

Média

2010-ben is jó néhányszor meghívást kaptam a médiába: szerepeltünk a Trendmániában, többször az RTL Klubon a Csak csajokban és a Nők Lapja is írt az Ági Pilates táborokról :)! A sok média megjelenést csokorba is kötöttük: a Sajtószobában megtekintheted őket.

Kaland

2010 nagy kalandja az a 2 hetes bostoni továbbképzés volt – mert az élethosszig tartó tanulás minden edző kötelessége! – amelyre Fincza Era barátnőmmel-kollégámmal utaztam és ahol igazi megtiszteltetés volt, hogy Clare Dunphy, klasszikus Pilates mesteredzővel dolgozhattunk együtt. Igazi élmény volt! (a Clare-rel folytatott exkluzív interjúmat megtalálhatod a honlap főoldalán)

Karácsony: előtt röviddel megjelent az Ági Pilates Kedvencek,  exkluzív válogatás DVD, a Ti szavazataitok alapján, az előző 3 DVD anyagából összeállított leghatékonyabb programokkal. Ez koronázta az évet :)!

A Csapat!

Egyedül ez sosem sikerült volna! Hálás köszönetem szeretném kifejezni annak a Csapatnak, akire tudom, hogy mindig számíthatok.  Akik pontosan, lelkesen végzik a munkájukat és akikre tudom, hogy mindig számíthatok! Köszönöm Barta Zsuzsinak, aki a kezdet-kezdete óta asszisztensként áll mellettem és koordinálja a feladatokat. Fincza Erikának, aki az összes táborban edző-kollégaként ott van mellettem és szuper órákat tart! Ztko Editnek, aki a stúdióban tartja a frontot, ha én épp nem vagyok. Temesi Szilvi és Rácz Alexandra Pilates edzőknek a tábori segítségért. És a “háttér-munkásoknak”, akik nélkül szintén nem menne: Péternek, a Férjemnek sok-sok segítségét és támogatását;  Kis Gyurinak az összes remek grafikai munkát (DVD borítókat, arculatokat, könyvet, motivációs naplót stb.) és “másik” Gyurimnak, aki bármit pikk-pakk leprogramoz (ahogy tette ezt a Karácsony előtt elindult bloggal is, amit épp most olvasol :)). Remélem, mindenki itt van! Szóval, Fiúl-Lányok, köszönöm. Egyedül nem menne :)!

Neked pedig azt köszönöm, hogy olvasol! Fenti kis összefoglaló csupán “előszele” annak a rengeteg változásnak, amit 2011-ben látni fogsz nálunk  :)!

S ha van egy kis időd, nézd csak át Te is, mi mindent véghez vittél 2010-ben (sokkal többet, mint gondolnád) – ha “önbizalom-fröccsre” van szükséged, csak vedd elő :)!

Még ezek is érdekelhetnek

Keresés

9 válasz

 1. Kedves Ági!

  Nagyon szemezek a Te Pilates oktató tanfolyamoddal, tervezem, hogy jövőre bele is vágok (ha lesz bátorságom…). Érdekelne viszont, hogy a Pilateshez is szükség van- e a nyolcasok és a nagy 1 meghallásához? Anno én ezek miatt nem kezdtem el az aerobic oktató sulit,rettegtem, hogy mi van, ha nem hallom meg…az tök ciki lenne.
  Válaszodat előre is köszönöm!
  Szép napot!
  Mariann

 2. Kedves Ági!

  Érdeklődni szeretnék a táborozással kapcsolatban, úgyanis annyi lelkes hozzászólást olvastam, hogy én is kedvet kaptam hozzá. Csak nem tudom, mennyibe kerül, kik vehetnek részt rajta, és egyáltalán ez az egész hogyan működik?
  Én ugyanis egy túlsúlyos 108kg 55éves gerinc és ízületi problémákkal küszködő asszony vagyok, aki igazán csak gerinc- és vízi tornákat végeztem. Nem tudom mernéd-e egyáltalán nekem is ajánlani? Ha igen légy oly kedves és írjál nekem a táborozással kapcsolatban.
  Egyébként gratulálok a babádhoz, jó egészséget, és könnyű szülést kívánok mindkettőtöknek.
  Üdvözlettel: Csné Elvira

 3. benkő Gyöngyi,

  Szia Gyöngyi,

  Idén 2 tábor a biztos. Az 1 hetes dömösi Classic (május 22-28.) és az Őszköszöntő hosszú hétvége szeptember végén.

  A közte lévő időben zörget nálunk a gólya 🙂 …

  Olvasd a blogot és a hírleveleket és így biztosan mindenről időben értesülsz!

 4. Ági,

  Sziasztok!
  Nem szeretnék lememaradni az idei táborokról- sajnos tavaly már későn tudtam meg a lehetőségeket.Mindenképpen szeretnék időben értesülni a programokról…Gondoljatok rám…Előre is köszönöm! Szép napot kívánok! Gyöngy

 5. Büky Virág,

  Szia VIRÁG!!!

  De jó, hogy ott vagy :)! Én is remélem, hogy minél több ismerős – Bombanő Csapat kemény magja – bekapcsolódik a diskurzusba :)!

  Puszi: Ági

 6. Sziasztok Lányok!
  Nagyon jó ez az oldal! Gratulálok! Remélem ismerősökkel is találkozom majd és új embereket ismerek meg.
  Üdv.:
  Virág

 7. Sziasztok Lányok,

  Már zajlanak a tábori előkészületek – nagyon fogok örülni, ha idén is találkozunk :)! Addig is, vigyázzatok Magatokra!

  Puszi: Ági

 8. Szintén gratulálok a honlaphoz, nekem is nagyon tetszik. A Nyárbúcsúztató táborban vettem részt, nagyon jól éreztem magam. Mindenkinek ajánlom, hogy vegyen részt valamelyik táborban, mert felejthetetlen élmény. Remélem, hogy idén is eljutok valahová!Nyugodt szívvel javaslom a DVD-ket, nekem mind megvan és nagy hasznukat veszem. Szerintem a karácsonyi szenzációs.

  Üdv Mindenkinek:Zsu

 9. Gratulálok a honlaphoz. Nagyon tetszik. A legközelebbi táborról várom az információkat. Gondolom, hogy ebben nem vagyok egyedül:)(“Önbizalom-fröccsre” van szükségem)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük