Fáj a nyakam! Hogy végezzem a Pilates gyakorlatokat kezdődő nyaki gerincsérvvel?

Kedves Ági!

Nem tudom, hogy emlékszel-e rám, de tavasszal találkoztunk a pilates napon. Én vagyok az, akinek zsibbadt a keze folyamatosan. A héten végre eljött az időpont, hogy elvégezzék a nyaki MRI vizsgálatot (nagyon sokat vártam rá). Sajnos több dolgot is találtak, vagyis egymásra épülő problémákat. Jövő héten megyek vissza a lelettel, de azt már ki „google-tam”, hogy még nincs nyaki porckorongsérvem, de már kiboltosodott több csigolyánál, illetve van egy vérdaganat, ez valami jóindulatú elváltozás az egyik csigolyámban.

Az már biztos, hogy ha összedől a háztartás (két kisgyerekes anyuka vagyok), akkor is kell magammal foglalkozni, nincs tovább halasztás. A kéz zsibbadás a fizikoterápia a masszázs és a nyak gyógytorna hatására megszűnt, de folyamatos fájdalom van a nyakamban, lassan annyira fáj, hogy fájdalomcsillapítóhoz kell nyúlnom.  Hiába tologatom fel le a monitort. Legszívesebben háton feküdnék mozdulatlanul, mert akkor nem fáj a nyakam és úgy érzem lemegy róla a terhelés.

Úgy emlékszem, hogy neked is van porckorongsérved. Van jó tanácsod, melyik gyakorlatnál vigyázzak? Vagy mehet minden úgy ahogy kell?

Az ékpárnát kipróbáltam, de nem nagyon bírok rajta ülni. Kínlódtam vele, de egyre jobban fájt a nyakam.  Most nézegettem, hogy vannak labdák aminek van lába, és nem kell a munkahelyemen vadászni, hogy hová gurul :). Ezen a téren is van tanácsod?  Invesztáljak bele valami gerinckímélő székbe a munkahelyemen? Ülőmunkát végzek, könyvelő vagyok, egész nap a monitort bámulom.

Kolléganőimmel  (rávettem őket, hogy csinálják velem) pedig már egy hete minden nap egy 5 perces nyaktornát végzünk ebéd előtt. Kezdésnek jó, hogy átmozgatjuk a nyakunkat, de nekem ennél többre van szükségem.  Azt tervezem, hogy mindennap előveszem a dvd-det és végzem a gyakorlatokat.

Ha van időd és van számomra pár jó tanácsod, megköszönöm, mert eléggé el vagyok keseredve…

Muhita Mónika

Még ezek is érdekelhetnek

Keresés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük