Kriván Anikó, Pécs

Szeretném Veled megosztani az elmúlt nap történéseit, amelyek igen nagy hatással voltak rám. Múlt héten szombaton reggel úgy ébredtem, hogy minden előzmény nélkül “beállt” a derekam. Iszonyatos szúró fájdalmat éreztem, hajolni egyáltalán nem, járni is csak alig-alig tudtam. Még szerencse??!! hogy a Férjem hátfájós, mert volt otthon Flector tapasz, így egyet rögtön rá is ragasztottam a fájó derekamra és bevettem egy fájdalom-csillapítót is.
Estére már egész jól éreztem magam. Vasárnap reggelre nyoma veszett a fájdalomnak, hál’ istennek, még kirándulni is el tudtunk menni a családdal.
Aztán hétfő reggelre újra a már jól ismert iszonyatos fájdalom… Tapasz fel, fájdalom-csillapító bekap…. indulás dolgozni. Ez így zajlott még 3 napig, amikorra is már elég rendesen aggódtam, hogy most már végleg így maradok. Persze, kérdezheted, hogy miért nem mentem orvoshoz, de nem szerettem volna szurikat kapni a derekamba, sem hónapokig kezelésekre járni. Csütörtökön este hazafelé menet végül is bementem a kedvenc patikámba – ahová szerencsére leginkább csak vitaminokért járok – és megkérdeztem a jól ismert gyógyszerészt, hogy mit tudna nekem ajánlani. Adott egy B6 és B12 vitaminokat tartalmazó készítményt, újabb tapasz-adagot és – amin teljesen meglepődtem – azt javasolta, hogy jó lenne egy kicsit tornázni, valami kis kellemeset. No ez az, amire nem gondoltam…. Hogy tudnék én ennyire fájdalmas derékkal tornázni, amikor még a járás is nehéz… Aztán mire hazaértem eszembe jutott, hogy ami nekem kellemes és torna is, az a Pilates. Eddig még mindig jót tett velem, ha szomorú vagyok akkor azért tornázom, ha jókedvű, akkor azért… :o)) Így hát elővettem a Pilates 13 dvd-met és belekezdtem a tornába. Még a bemelegítésnél tartottam – a földön ülve hajoltam előre – amikor olyan iszonyatosat reccsent a hátam, hogy magam is megijedtem. Rögtön azt gondoltam, hogy óriási bajt csináltam, mert borzasztó volt az a hang, ami a derekamtól jött… De ezzel a hanggal együtt a fájdalom egy varázsütésre szűnt meg a derekamban. Végigcsináltam a bemelegítést, a fitt hát blokkot valamint a végén a nyújtást is. A fájdalom teljesen megszűnt a derekamban. Ma reggel kicsit félve keltem ki az ágyból, hogy mit fogok érezni… És nem érzek semmit!! Csak azt, hogy jól vagyok!
Eddig sem voltak kétségeim, de most megbizonyosodtam róla, hogy életem eddigi egyik legjobb döntése volt, hogy megrendeltem Tőled a lemezeket és a könyvet! Nagyon köszönöm!
Szerintem ezt a mozgást az orvosok simán felírhatnák receptre is! :o))

Még ezek is érdekelhetnek

Keresés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük