Megszületett Natália – és amit eddig tanultam Tőle …

Mondják, nincs 2 egyforma gyerek – mint ahogyan 2 egyforma várandósság, vagy szülés sincsen. A mi életünk nagyot fordult június 9-e óta, hisz ekkor született meg 3. gyermekünk, Natália :)! Nati születése már eddig is sok-sok dologra ébresztett rá és sok mindent tanított nekem; mi lesz itt még később :)! Ha épp szülés előtt állsz, talán hasznodra válik, ha megosztom Veled tapasztalataimat …

Körülötte forog most a világ – Natália :):


És amit idáig tanultam Tőle:

 • “Türelemmel viselt hosszú tűrés”: Natit túlhordtam, ami azt jelenti, hogy majdnem 1 héttel a kiírt terminus után hoztam a világra Őt. A túlhordás nem egy kellemes állapot, különösen, ha az ember arra számít, hogy – hasonlóan a korábbi szüléseihez – a Baba biztosan előbb érkezik majd. Minthogy az első 2 gyermekem előbb érkezett a kiírt időnél (az egyikük a 38., a másik a 39. héten született), teljesen evidensnek vettem, hogy ezúttal is ez történik majd. Ám juszt sem! Márpedig túlhordás esetén a kiírt időpont után minden áldott nap “piszkálják” az embert! Mindennap CTG-re jártunk, ami – tekintve, hogy Pesten szültem és a május végi-június eleji rekkenő hőségben 120 cm-es haskörfogattal mindennap feljártunk – fizikailag és lelkileg is roppantul megviselt! Egy idő után viszont rájöttem, hogy ez nekem a türelem próbája és nem idegesítettem magam többé … Gondoltam, tudja az a gyerkőc, mikor kell érkeznie – még akkor is, ha nekem ez már nem feltétlenül kényelmes … Tehát: ha túlléped a terminust, NE IDEGESKEDJ, próbálj lazítani és bízni az anyatermészetben és a saját testedben! Mindegyik tudja a dolgát!
 • Túlzott várakozások – akkor a legjobb, ha nincsenek ilyenjeid! Nekem voltak és ezzel – így utólag visszatekintve – igencsak megnehezítettem a saját dolgom … Fiatalon, 9 évvel ezelőtt szültem utoljára. Most pedig hihetetlen vágy élt bennem, hogy “szépen” szüljek – zavartalanul, háborítatlanul. Netán orgazmussal … (erről sokat olvastam, sőt, videót is láttam róla – tényleg lehetséges :). Rengeteg szakirodalmat elolvastam; nagyon szofisztikált lettem szülés-ügyileg és igen vonzott a szülés bábai modellje – ezt szerettem volna megtapasztalni! Ehhez képest az utolsó vizsgálat alkalmával csapnivalóan rossz volt a Baba szívhangja (a 40 fok Őt is megviselte), így az orvosom már nem engedett haza. És az én összes álmom a szép szülésről egy pillanat alatt dőlt dugába! Amikor erre ráeszméltem – hallván az orvosom szülésznőknek adott pattogós utasításait – még sírva is fakadtam. Annyira csalódott voltam! Most már azt is tudom, hogy az embernek nem szabad túlzott várakozásokkal belemennie egy szituációba, mert ha nem azt kapja, amire számított, az a csalódáson túl a testi funkciókat is blokkolhatja. Mivel Joseph Pilates óta azt is tudom, hogy “A tudat az, amely építi a testet”, biztos vagyok benne, hogy egy lazább lelki hozzáállás és a helyzethez való rugalmasabb adaptációs képesség sokat segített volna rajtam. Így – a doki szerint – a testem nagyon “atipikusan” viselkedett és a 3. szülésem nehezebbre sikerült, mint az első. Mindegy, ez most már történelem! TUDD, HOGY AKKOR TESZED A LEGJOBBAT MAGADDAL, HA EGYÁLTALÁN NINCSENEK VÁRAKOZÁSAID ÉS AZT TUDOD ELFOGADNI, AMI VAN!
 • Anyaság: azt hiszem, én így 38 évesen értem meg igazán az anyaságra :)! Hihetetlenül élvezem, saját magam számára is meglepő türelem-tartalékaim szabadulnak fel nap nap után – hja, kérem! az ember 2 kiskamasz gyerek anyukájaként már vajmi kevéssé emlékszik rá, milyen is az, amikor egy ilyen kis pöttöm belép az életébe 🙂 –  és élvezem a babázás minden percét! Most már azt is tudom – hisz a másik kettő 12 és 9 éves – hogy ez az időszak nagyon-nagyon hamar elröppen, ezért kicsit sem sürgetem az időt … Minden úgy van jól, ahogy van. Az anyaság pedig a Nő legszebb és legfontosabb feladata :)! Mert mindennek megvan a maga ideje: megvan az ideje a gyermek szülésnek és megvan az ideje a hivatásban való kiteljesedésnek …
 • Pilates: másfél héttel szülés után – igaz, csak módosított gyakorlatokkal – de belekezdtem. És hihetetlen! Nagyon kíváncsi voltam, hogy alakul szülés után a dolog, hisz a Pilates-t “frissen” szültként én is most próbáltam először (a 2. gyermekem születése után tanultam meg a módszert) … A 9 éves kislányom már a 2. alkalom után megjegyezte: “Anya, ez már majdnem kockás!” (a hasamra értette :)) S ha az nem is, de legalább lapos … Tapasztalatból állíthatom, hogy a Pilates remekül alkalmazható a szülés utáni regenerációra :)! Csak ajánlani tudom …

Ha Te is szívesen megosztanád tapasztalataid a várandóssággal, szüléssel, vagy az anyasággal, mint új élethelyzettel kapcsolatban – tedd meg! A kollektív tapasztalatnál nincs is értékesebb; sokaknak segíthetsz vele 🙂 …

Még ezek is érdekelhetnek

A káoszon túl …

A szabadság után visszaérkezve, a múlt héten annyi minden történt, hogy még most is csak emésztgetem (KATA törvénymódosítás, rezsicsökkentés vége stb.). Engedem, szűröm át magamon

Tovább olvasom ➞

49 válasz

 1. Nagyon sok szeretettel gratulálok a legkisebb jövevényhez, de mind a 3 gyermekhez sok-sok boldogságot kívánok. Budai Kati

 2. Kedves Ági! Igaz, én már nagyon régen szültem utoljára (1988. június 9-én), de a bejegyzésed olvastán felidéződtek ezek az édes emlékek. Imádtam a hazatérés, az ismerkedés heteit, hónapjait.
  Szívből gratulálok és sok boldogságot, jó egészséget kívánok Nektek!
  Sok-sok szeretettel!
  Erzsi

 3. Szívből gratulálok, élvezzétek minden percét!!
  ( a nehezebbekhez pedig sok türelmet!)
  Üdv Ági

 4. Szia!

  Nagyon sok szeretettel gratulálok a kislányhoz!

  Sok boldogságot kívánok az egész családnak!

  Üdvözlettel:
  Palóczi Mariann

 5. Gratulálok Natáliához! Sok boldogságot kívánok az egész családnak!
  Üdvözlettel
  Beby

 6. Szia, Ági! De jó újra hallani Felőled, a tábor óta minden nap vártam, hogy hátha hírt adsz Magatokról! Köszönöm a szüléssel kapcsolatban megosztottakat: látod, ez nincs a mi hatalmunkban – de jó volt olvasni, milyen szépen helyére tetted a történteket és mennyire élvezed a babázást.
  Az anyasággal és a frissen szültként újrakezdett Pilatessel kapcsolatos tapasztalataid nagyon érdekelnek, így remélem, folytatódik a blog. Családodnak és Neked minden jót kívánok, üdvözlettel,
  Kati

 7. Kedves Ági!
  Engedd meg, hogy látens ismerősként (aki csak a hírleveleket olvasgatja és néha tornázgat) gratuláljak a Baba érkezéséhez! Kívánom, hogy kiteljesedett családod abban a kiegyensúlyozott harmóniában töltse mindennapjait, ami az esetleges negatív tapasztalatok ellenére is sugárzik a leveleidből, blogodból.
  Köszönöm a megosztott tapasztalatot!
  Szeretetteljes üdvözlettel, a legjobbakat kívánva: Éva

 8. Kedves Ági!
  Nagyon jó egészséget és sok boldogságot kívánok Natáliának és családod minden tagjának!

 9. Szia Ági!
  Nagyon örülök, hogy minden rendben veletek.
  Jó egészséget és jó babázást!
  üdv
  Antónia

 10. Kedves Ági!
  Gratulálok a kis jövevényhez! Nagyon sok örömöt, boldogságot és egészséget kívánok nektek!
  Judit

 11. Kedves Ági! 🙂
  Nagyon sok szeretettel gratulálok kisbabád születéséhez!:)
  Kívánok neked és az egész családodnak jó egészséget, örömteli “babaillatú” vidám napokat! 🙂
  Szeretettel: Judit

 12. Kedves Ági! Szeretettel gratulálok, minden szépet és jót kívánok az új kis jövevénynek, Natinak és Neked. Vali

 13. Szia Ági!
  Gratulálok a kis Natihoz, teljék sok örömötök benne.:)
  Köszönöm szépen a tapasztalataidat, nagyon tanulságos mindegyik.
  Minden jót kívánok Nektek, jó egészséget és sok-sok szeretetet!
  Üdvözlettel
  Anna

 14. Gratulálok a kis Nati érkezéséhez, ami külön öröm hogy épp azon a napon hoztam világra én is Hanna lányomat. Nagyon érdekelne, hogy a szülés után hogy nyerhetném vissza az alakomat, milyen gyakorlatokat végezhetek így 3 héttel a szülés után. Bizony az első terhesség után könnyebben visszahúzódott a hasam, most viszont elég pocakos maradtam. Még 1x sok boldogságot a picihez és persze a nagy lányokhoz is.

 15. Szia, Ági!
  Örömmel olvastam a soraidat. Lehet, hogy az ember az anyaságra valóban később érik meg. Értelek, mert én is ezt éltem át. Élvezd minden percét. Az élet legnagyobb csodája pici gyermeinkkel ismét felfedezni a világot.
  Minden szépet és jót kívánok nektek!
  Sok szeretettel:
  Kati

 16. Gratulálok Natihoz, sok boldogságot nektek.
  Remélem a szülés utáni pilatesről többet fogsz írni.
  Csilla

 17. Drága Ági!
  Nagyon örülök, hogy minden rendben van és már nyugodtan, kiegyensúlyozottan élvezheted kicsi lányod kapcsán újra az “anyaság” minden boldog pillanatát.
  Kívánom, hogy a kicsi lány hozzon sok örömet és boldogságot családotok életébe.
  Ehhez kívánok Mindannyiatoknak jó egészséget, szeretettel gondolok Rátok: Ági

 18. Kedves Ági!
  Egy kicsit meglepődtem, mert azt hittem a várandósság alatt írt bejegyzéseidből, sőt, teljesen természetesnek vettem, hogy úgy fogsz szülni, ahogyan én magam is szerettem volna, békésen és mosolyogva!!! Számomra csodálatos elixírként hatnak a szavaid, ma már én is tudom, hogy a túlzott akarással gátoltam önmagam… Engedd meg, hogy csontkovácsomtól, Somogyi J. Attilától kapott kedvenc mondatomat idézzem: “Ne akard! HAGYD!”.
  Kedves Ági! Kívánom, hogy családod szerető ölében teljesedj ki az anyaságban lelkileg és szellemileg, miközben remélem, nekem megadatik (mert kérem is gyakran) az a szülés, amire vágyom!
  Szeretettel üdvözöl: Simon Zita

 19. Kedves Ági!
  Épp ma reggel gondoltam, rád, hogy ugyan mikor jelentkezel.Gratulálok Neked ,és sok-sok örömteli pillanatot kívánok Neked és a családodnak; tudom, igazán boldog időszak köszöntött Rátok.Nálunk is hasonlóan alakult a család, és én is hasonlóképpen éltem meg a 3. szülést, bár már talán tudatosabban. Mégis nekem az a véleményem ahogy telnek az évek, sokkal nehezebb “ösztönlényként” szülni. Rakódnak az információk, és hatással vannak ránk.
  Jó egészséget, várjuk a további híreket: Erika

 20. Szia Ági,

  Gratulálok a kis babócikához, jó egészséget, sok örömet, boldogságot kívánok az egész családodnak, sok szeretettel: Kati

 21. Drága Ági!

  Nagyon örülök,hogy írtál!:)) Éppen mostanában gondolkodtam azon, mikor is szülsz,ill. megszületett-e a már a kislányod?!
  Gratulálok! Minden jót kívánok Neked, s családod minden tagjának!!

  Szeretettel:
  Mónika:)

 22. Kedves Ági!
  Gratulálok! Kíváncsian vártam soraidat, mikor adsz hírt a kibővült családról:)
  A mi szűkebb kis családunk még csak 3 fős. A kislányom másfél éves. Ennyi idő távlatából is emlékszem, hogy nagy erőpróba volt az első néhány hét. Sőt a baráti körünkben van egy hathetes csecsemő, s látom, mennyire szükség van azokra a türelem-tartalékokra:)

  A szülésemmel kapcsolatban: a kiírt naphoz képest 9 napra született meg Anna lányom. Addigra látogatási tilalmat rendeltek el a kórházban, és számomra így volt a legjobb. A szülésnél is egyedül voltam. Nem tudtam, mi vár rám. Érdeklődéssel figyeltem, mint egy természettudós kísérletezés közben (matematika-fizika szakos tanár vagyok:)) Olvastam, hogy nem jó, ha állandóan az órát nézzük, mert akadályozza a befelé fordulást. Nekem pont ez segített a nagy fájások alatt. Számoltam a másodperceket, meddig tart még, aztán két fájás között szundítottam egyet:) Emellett nagyon megnyugtató volt a szülésznő és az orvos hozzáértése és kedvessége. Összességében nekem nagyon kellemes élmény volt a szülés.

  Bár 33 évesen szültem, nagyon sokat kellett és kell érnem az anyaságra, annak ellenére, hogy van négy fiatalabb testvérem, akik felnevelésében sokat segítettem. No, de a saját csemete az teljesen más:)

  Kívánok Neked és a családodnak egészséget, boldogságot és persze sok-sok türelmet:)

  S önző módon, várom az újabb gondolataidat, tapasztalataidat:)

  Üdvözlettel: Szilvi

 23. Kedves Agi!

  Nagyon orulok a hireknek a babarol, szivbol gratulalok!Varom a tovabbi bejegyzeseket, az ujszulottrol es termeszetesen a “nagyokrol” is, hiszen ez is egy egeszen mas tapasztalat! Na es persze a pilatesrol is.:)
  Minden jot kivanok,

  Judit

 24. sok boldogságot Ági

  örülök, hogy egészségesen megérkezett Nati, és szépen alakul az életed 🙂

 25. Kedves Ági!

  Először is gratula a kibővült családhoz, sok örömet, boldogságot és jó egészséget mindnyájótoknak!

  “Irigyellek”, nagyon ügyesen “hozta az élet” a 3 gyerkőcöt , éppen jó a korkülönbség.
  Az enyémek már 21 és 19 évesek…. már az unoka lesz nekem a harmadik gyerek 🙂 de reméljük még vagy 5 évet vár a nagylányom…
  45 évesen már nem vállalom a harmadik gyermeket ( ha jön a bébi , akkor igen , de nem tervezem a kismamságot 🙂 40 alatt kellett volna …
  Nagy öröm olvasni a blogod és a hozzászólásokat is.
  Üdv
  Éva

  PS: 🙂 a házi szabályok nagyon találóak

 26. Szia Ági!

  Gratulálok az új családtaghoz, nagyon sok egészséget és boldogságot a kibővült családnak és sok, sok türelmet!
  Amit a késői anyaságról írtál, én is tapasztaltam, mondjuk én nem tudom milyen “fiatalon”, de biztos több türelmem van most, sok mindent kipróbáltunk a párommal amíg kettesben voltunk, így most nem érzem úgy, hogy lemaradok valamiről, mivel bizonyos programok most nem férnek bele az életünkbe, de most ennek van itt az ideje és ez nem állandó! Te is írtad milyen hamar elrepül az idő! Hát nem kell siettetni, ki kell élvezi, amit szívből kívánok neked is! A szülés utáni Pilates-ezés engem is nagyon érdekel, mondjuk nekem is a DVD-éd segített a +15 kg-ot leadni!

 27. Kedves Ági!

  Szívből gratulálok kislányod születéséhez, és kívánok nagyon jó erőt, egészséget a gyermekek felneveléséhez. Fantasztikus ember vagy, tele energiával, csodállak.

  Szeretettel: Erika

 28. Kedves Ági!

  Nagyon sok boldogságot kívánok nektek a picivel! Sok erőt kap az ember lánya tőled és reményt is, hogy még 38 évesen sincs késő a gyerekvállaláshoz.

  Köszönöm neked Ági!
  Sok szeretettel, Judit!

 29. Kedves Ági!

  Nagyon szorítottam Neked, hogy minden simán menjen! Örülök, hogy szépe és egészséges babátok érkezett Natália személyében. Nekem csak két nagy , felnőtt gyerekem van, de most már három unokám van, egy picit tudom csak beleélni a helyzetedbe magam. Sok-sok örömöt és főleg jó egészséget kívánok Mamának és Babának egyaránt!
  Szeretettel üdvözöllek:
  Vera

 30. Szia Ági!
  Gratulálok Nektek Natáliához és Natáliának Hozzátok. Szerencsés baba, hogy a sorsa Hozzátok vezérelte.
  Sok boldogságot!

 31. Török Anett,

  Kedves Anett,

  Nahát, szívből gratulálok én is a Kislányodhoz :)! Elküldöm Neked mailben a Kismama-Kalauzt, az éppen a kérdésedre fogja megadni a választ: mit, mennyit, hogyan és mikortól tornázhatsz.

  Ha Te vizuális típus vagy inkább, akkor szívből ajánlom a PocakPilates DVD-t, amelyben úgy állítottam össze a programokat, hogy azok nem csak a várandósság alatt, hanem a szülés utáni első 2-3 hónapban biztonsággal végezhetők.

  Sok örömet a babához!

  Ui.: A legnagyobbunk fiú 🙂 …

 32. Kedves Lányok,

  Nagyon köszönjük a sok-sok gratulációt :)!

  A továbbiakban is igyekszem rendszeresen jelentkezni a legfrissebb hírekkel és bejegyzésekkel – már amennyire Nati hagyja 🙂 …

  Szeretettel: Ági

 33. Kedves Ági!

  Őszintén gratulálok a kisbabához, és a gyönyörű családodhoz!! Legyetek nagyon boldogok!
  Szerintem nagyon szerencsés az az életfelfogás, ahogyan szemléled a körülötted lévő dolgokat, és mindenben meglátod a jót és a tanulnivalót, a Pilates mellett ez is mindenki hasznára válhat.

  Ha már írok, szeretném megköszönni Neked a sok tanácsot, és hogy megszerettetted velem a Pilatest! Korábban elképzelni sem tudtam, hogy lesz egy olyan mozgásforma, amit szeretni és áhítani fogok. De most megvan!

  Vigyázzatok magatokra! egy másik Ági 🙂

 34. Kedves Ági!
  Csatlakozván az előttem szólókhoz, én is gratulálok, sok szeretetet, nevetés, örömet kívánok Mindannyiótoknak!

  És igen: a Pilates tényleg jót tesz szülés után, ezt tapasztalatból írom 😀

  Minden jót!

  Ági

 35. Szia Ági!
  Gratulálok a kislányotokhoz! Szép nagy baba lett!
  Én is most szültem a harmadik babánkat. / Nekem mind a három fiú. /Szeretném megkérdezni, hogy mit tornázhatok hogy az alakomat visszanyerjem, mert most már nem megy olyan könnyen, mint először. Köszönöm segítséged!
  Még egyszer sok boldogságot a pici lányhoz! 🙂 Nóra

 36. Szia Ági!

  Nagyon gratulálok a 3. babához és sok boldogságot és jó egészséget kívánok nektek. Én okt 2.-ra vagyok kiírva a második kisfiammal. Sajnos kicsit türelmetlen vagyok és várom a végét a terhességnek. Tudom nem jól teszem, de ez van.
  Még egyszer minden jót kívánok nektek!
  Judit

 37. Szivbol gratulalok! Sok oromet es egeszseget kivanok mindkettotoknek. Tamas Kati
  Ui; eppen unokazom Fr-ban.

 38. Szia Nóra,

  Küldtem Neked mailben egy anyagot! Remélem, hasznosnak találod majd …

  Kedves Judit,

  Igen, az ember néha nagyon tudja várni a végét. Vannak jobb napok és vannak rosszabbak. Próbálj minden napra találni valami olyan tevékenységet, ami egy kicsit felvidít. Nekem a legjobb barátnőmmel tett napi sétáim, vagy egy kis light-os testmozgás voltak ilyenek … Kívánok Neked sok-sok kitartást és szép szülést!

  Szia Katikám!!!

  Jó unokázást!!! Remélem, jól vagy!

  Puszi: Ági

 39. Szia,

  gratulálok a babához! 🙂 Jó egészséget és sok örömet kívánok nektek!:-)

  Szabó Gabi

 40. Kedves Ági!
  Adjon a Jó Isten egészséget a kis jövevénynek és neked meg a családodnak, hogy felnevelhessétek szeretetben és boldogságban. Rég nem jelentkeztem, azóta én is anyuka vagyok, van egy 13 hónapos kisfiam, akit 4800 grammal szültem, emiatt sajnos rectus diastasis-om van na meg egy komoly köldöksérvem, és bármilyen keményen Pilatesezek, úgy tűnik ez az én esetemben sajnos nem elég(négy ujjam fért be a két izom közé,most már csak kettő, de igy sem záródik össze)
  Szeretettel gondolok Rád,
  Réka Nagyváradról

  1. Kedves Réka,

   Jajj, de örülök, hogy hallok Felőled!!! Gratulálok a Kisfiadhoz – szép nagy baba volt!!! Nem is csoda, hogy szétnyílt a hasizmod … Szerintem határozott fejlődés, hogy már csak 2 ujjnyi a rés 🙂 … Ehhez sok-sok türelem kell, ne add fel! Szerintem teljesen meg fog gyógyulni.

   Sok puszi Nektek: Ági

 41. Kedves Ági! Gratulálok a babához és nagyon sok békés, “angyalokkal teli” pillanatot kívánok vele és a családdal!

 42. Én is gratulálok minden új és régi Anyucinak, a rectus diastasis miatt türelem kell, nekem is volt, másfél év tornázás után összeért. Én is azt hittem, sose fog. Ez az első gyerek után volt, azóta még lett 2 és nem nyílt ki újra, hogy ezt ki érti?!
  Fodor Réka,

 43. Kedves Ági!

  Kicsit megkésve, de annál nagyobb lelkesedéssel gratulálok Neked Nati születéséhez!
  Szurkoltam már a várandósságod alatt is Neked, és követtem az eseményeket, bejegyzéseket.
  Örülök, hogy minden rendben ment és jól vagytok.
  Mint mindig, most is nagyon hasznosak a tanácsaid és a Tőled kapott információk.
  Jó egészséget, és sok-sok sikert és boldogságot kívánok a továbbiakhoz, a nyári programokhoz, és a Babázáshoz.

  Cser Tünde

 44. Kedves Ági!
  Gratulálok neked a kis pici Natihoz. Erőt, egészséget kívánok neked és a kis “nagy” családodhoz. Én is 38 éves vagyok. Januárban szültem egy kis fickót a Bernát Boldizsárt. Ő egy kicsit hamarabb érkezett a kelleténél, de hál’Istennek egészséges. Én csak a harmadik hónap után kezdtem el a pilátest, de élvezem és azóta is testem lelkem felüdíti. Néha magam mellé teszem a kisfiamat is, amit ő még nem igazán fog fel, de mosolyog rajta. Ezúton szeretném megköszönni, hogy te vagy nekünk nőknek, sokat segítesz az alakunk formálásában, ezáltal a lelkünk karbantartásában.

  Szeretettel üdvözöl Csilla

 45. Szia Ági!

  Szívből gratulálok Natihoz!!!
  Bocsi, hogy csak most írok, de a terhesség vége felé, már csak annyit töltöttem a gépnél amennyit feltétlenül szükséges volt, mert egyébként vagy nem voltam otthon vagy aludtam. (egész nyaras felújítás átalakítás, mire jön a mini)
  Az én lányzóm augusztus végén érkezett, így apának életében először könyveket kellett csomagolnia, mert a nagyobbik fiamnak az iskolakezdésre kellett, de mi csak utána jöttünk haza a kórházból.
  Én is sokat tanultam és fejlődtem, amióta a két fiú után lányom született. Még nincs 3 hónapos, de már 10-el kevesebb kiló vagyok mint mielőtt terhes lettem, pedig még nem is tornázom rendszeresen.
  A hasam mondjuk katasztrófa, de ezt majd a pilates, meg az idő megoldja. 😉
  A párom sokszor megdícsér, hogy milyen jól nézek ki és mióta lányom van nekem is fontosabb, hogy hogyan nézek ki. egy ilyen gyönyörű kislány mellett én sem lehetek slampos…

  Ha megengeded küldök neked priviben egy képet az én mosolygós cicababámról.

  üdvözlettel: Nóra

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

CAPTCHA Kép

*