Metamorfózis project – hozzávalók: a Varázskönyv :) …

A múltkori cikkben “megegyeztünk”, hogy idén nem öregszünk, ugye ;)? És abban is, hogy 2016. a Metamorfózis éve lesz itt, az Ágipilatesnél. Ám ahogy a pillangónak is meg kell tennie az előkészületeket ahhoz, hogy kiszabadulhasson a bábjából – és ez időbe telik – Neked is rá kell készülnöd a Nagy Projectre …

Először is, azt a kérdést tedd fel Magadnak, hogy tényleg akarod-e. Mert – bármely furcsán hangzik is – néhányan jól “elvannak” az örökös-fogyókúrázó mártír szerepében, meg abban a helyzetben, hogy folyton nagyon akarnak sportolni, csak valahogy idejük nem akad rá sosem! De az is lehet, hogy valaki akarja – mentálisan, csak éppen azokat a változásokat, amelyeket ennek érdekében meg kéne tennie, nem hajlandó felvállalni …

Egy valamin azért érdemes eltöprengened: az idő nem kérdez, csak múlik. Így is, úgy is. Ha akarod, ha nem. Csak huszonéves korában gondolja azt az ember, hogy örökre olyan marad … vagy akkor még leginkább bele se gondol! Hol van az még, hogy harminc, netán negyven legyek??!

Aztán egyszer csak ott vagy. És azt érzed, mintha mindennek egyszerre járt volna le a szavatossága rajtad! (különösen, ha nem éltél előtte túl sportos életet) Hirtelen kissé kiszolgáltatottnak is érzed Magad, hogy akkor innentől nincs más, mint irány a lejtő? A bőröd elkezd “narancsosodni”, az izmaid leépülnek, a hátad most már innentől örökre fájni fog, a kilók meg rakódni? Egy percre tiszta reménytelenséget érzel … De várj csak!

Ennek NEM KELL ÍGY TÖRTÉNNIE! Az öregedés 70%-a – férfiaknál és nőknél is – “szabadon választott” és egyáltalán nem kötelező! Döntés kérdése. A Te döntésedé.  Öregedő társadalomban élünk, s Neked is nagy esélyed van rá, hogy hosszú életet élj! Ami nagyon nem mindegy, hogy milyen minőségben éled majd le azt, különösen, az aktív időszak befejezése után! Mert ez nagy mértékben – ha tetszik, ha nem – rajtad múlik! 

Hogy miért vagyok olyan biztos abban, amit eddig csak sejtettem :)?

Mert tudományos tényekkel alátámasztott forrásra leltem, amelyet a közvetlen környezetemben terjesztve csodás átalakulásoknak, VALÓDI METAMORFÓZISOKNAK lehettem tanúja (kezdve a saját Férjemen, folytatva az Édesapámon és több rokonomon keresztül, hogy az Ágipilates táborok kedves Vendégeit már ne is említsem …). Azóta a könyvet csak “varázskönyvnek” hívom és minden 40 felettivel kötelező jelleggel olvastatnám el :)! 

 

                                                                    Konyv_1      Konyv_2

 

A könyvet – vagy inkább könyveket, hisz létezik egy férfi és egy női változata – egy gerontológus professzor és egyik páciense írták. A páros tagjai közül Dr. Henry S. Lodge képviseli a tudományt és az öregedés folyamatának logikus magyarázatát, illetve az erre adható válaszokat, míg Chris Crowley a “szenvedő alany”, a doki páciense, akin először letesztelték Harry módszerét! Chris hihetetlen humorral és Feléd, mint az Olvasó felé forduló mély megértéssel osztja meg saját tapasztalatait!

Lévén 2 férfi, elsőként a férfikönyv született meg, majd a Feleségek követelésére annak rózsaszín, női változata :)!

Ahhoz, hogy elindulhassunk együtt az idei év metamorfózisának útján, jó lenne azonos alapokról indulnunk. Ehhez pedig fontos lenne, hogy a kollektív tudatunkba bekerüljenek a Szerző Páros reményt keltő gondolatai.

Mert azt tapasztalom, hogy a könyv mintha egy digitális kapcsolót billentene át a fejekben – és hirtelen megérted, hogy nem kell “várnod” a leépülést, a szívinfarktust, a magas koleszterint stb. stb. Akár 80 évesen is élhetsz pontosan olyan életet, mint 45 évesen, csak vedd a kezedbe a sorsod  –  itt a recept, mit csinálj és hogyan 🙂 …

Viszont VIGYÁZZ! A könyvet elolvasva már soha nem lesz az életed olyan, mint előtte! Rájössz, hogy bárhogy döntesz, Te vagy az, aki előre kódolod az előtted álló évtizedeket. Nem foghatod a korodra, ha nem tudsz lehajolni, vagy magas a vérnyomásod. Egész egyszerűen azért, mert NEM attól függ 🙂 …

Szeretnéd megtudni az igazságot és ennek tudatában FELELŐS döntést hozni az előtted álló évtizedekről? Akkor ugorj neki a könyvnek MOST! És örömmel venném, ha leírnád az olvasást követő  gondolataid, érzéseid!

Én már bevettem a piros kapszulát, tudom az igazságot :)! Ami egyrészt szabaddá tesz, másrészt felelősséget rak rám … de döntöttem és ez így jó! Ha Te is a pirosra szavazol, nem leszel egyedül – ebben biztos lehetsz ;)! Jó olvasást! 

Ui.: S hogy mit ír Chris a Pilatesről a könyvben? (csak hogy témánál maradjunk ;))
“A Pilates is jó. A legjobb (és legfittebb) barátaink mind Pilates-őrültek.”  (94. oldal teteje) Nem hangzik rosszul, ugye ;)?  

Még ezek is érdekelhetnek

Keresés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük