Nyári élmények az Ágipilatesnél :) …

Ismét vége egynek. Nem tudom, Te hogy vagy vele, de én minden évben nagyon várom, ám amikor elmúlik és “végre” minden visszazökken a “rendes” kerékvágásba, azt sem bánom 😉 … Igen, a nyárról beszélek! 3 gyermekes Édesanyaként most, így szeptember 4-én elég üres a ház (immáron az összes Gyermekünk – beleértve a 6 éves Natit is, aki idén követte a Nagytesókat – iskolában újra) – ám legalább tudok koncentrálni, amikor blog bejegyzést írok :)! S hogy mi minden is történt velünk itt az Ágipilatesnél ezen a nyáron? Most, hogy elkezdtem számba venni, magam is meglepődöm rajta …

1. Nyárnyitás az 1-hetes dömösi Ágipilates táborral

Lassan már én is kezdem elveszíteni a fonalat, hányadik is –  de most “megerőltettem” magam és utánaszámoltam: a 35. (!) 🙂 … A táborokat 2007. óta rendezzük, s egyik abszolút törzshelyszínünk Dömös és a Biblia Centrum épülete, amely a nyárköszöntő táborunk méltó Házigazdája a kezdet-kezdte óta. Speciális atmoszférájú hely, ahová amint beteszed a lábad, rögtön megnyugszol :). Csodás, zöld környezet, szemben velünk, körben a hegyek (bár így a nyaralásból, a Grossglocknerről hazaérve inkább dombok, de legalább a mieink :)), no és persze a Duna!

Itt kezdjük a nyarat a “kemény mag”-gal (ezt a megtisztelő “címet” azon táborozóink viselik, akik szinte az elejétől visszatérően itt vannak velünk – imádlak Benneteket, hálás vagyok értetek :)!), akik mellé mindig érkeznek az “Újoncok”, legalább még 1x ennyien … és akik közül sokan szintén Törzstaggá avanzsálnak ;)!

A hangulatot, a napi Pilates, BodyArt, Groove, Gerinctorna és egyéb órák hangulatát mi sem tükrözheti vissza hűbben, mint néhány fotó … persze, idén is volt túra, lovaglás és egyéb, szabadidős programok (pl. a “Csend ösvényének” állomásain való végighaladás sokaknak nagyon sokat adott) … és természetesen masszázs is! 

A tábor igazi különlegessége a FORGATÁS volt, amikor is bátor önként jelentkező tábori vendégekkel real-time Pilates órákat forgattunk! S hogy hol fogod ezeket látni??? Olvasd a hírleveleket és az is hamarosan kiderül 😉 … Csajok, Nektek pedig nagy-nagy köszönet a közreműködésért!!!

 

19114536_1453188091410255_1365176814_n

 

    19075191_1453189518076779_252982118_nCRW_0807

 

2. 30-napos Bikiniforma Kihívás – 3x!

Idén május közepén nagy fába vágtuk a fejszénket. A fejembe vettem, hogy az idei, évek óta “szokásos”, tavaszi Ágipilates Kihívást “kicsit” más formában, napi szintű támogatást nyújtva a Résztvevőknek, online formában rendezzük meg! Mert azt figyeltem meg, hogy sokan-sokan vágnak neki az útnak velünk együtt, hogy aztán csak páran szakítsuk át a “célszalagot” … ami azt jelenti, hogy a végigcsinálással van a legtöbb embernek gondja. Márpedig Csapatban ez is könnyebb ;)!

Erre fejlesztettem ki a 30-napos Ágipilates Bikiniforma Kihívás online programját, amiben igyekeztem mindenre gondolni. Nem csak egy felépített, több programból álló Pilates edzésterv várta a Résztvevőket, de gondolkodásmód fejlesztő videók, motivációs anyagok tömkelege és egy szuper, online KÖZÖSSÉG, amelynek Tagjairól tényleg csak szuperlatívuszokban tudok beszélni – írni … ahogy ők összetartanak és inspirálják egymást (igen, még most is, hisz az utolsó, 3. Csapatnak a héten fejeződik be a Kihívás), az szívmelengető és példaértékű! CSAJOK, KÖSZÖNÖM, HOGY VELEM TARTOTTATOK EBBEN A KALANDBAN :)! És ne keseredj – folyt. köv. ;)!!!

A programot ezen a nyáron 3x indítottam útjára – lefedve ezzel nagyjából a nyár összes hónapját (hisz jól jön az a bikiniforma, akár még Karácsonykor is, nem igaz :)?) – összesen jóval 300 feletti Résztvevővel. S a változások? Fantasztikusak, néha számomra is “hihetetlenek” … olvadó centik, csökkenő kilók, a mozgás szabadságának visszaszerzése, csodáló tekintetek, bókoló Férjek, “irigykedő” Kolléganők … leeső szoknyák, megújításra váró ruhatár :). És ami talán a legfontosabb: új sportolási szokások, önmagukban feléledt hit, hogy “igenis, képes vagyok végigcsinálni, amit elterveztem!” – s az ezzel együtt járó önbizalom ;)! És új ismerősök – még ha egyelőre virtuálisak is, de akkor is! Lesz ez még másképp 😉 … 

Hogy arról már ne is beszéljek, hogy az 1. és 2. Csapat Résztvevői közül sokan-sokan azóta is “nyomják” és a 3. Csapattal együtt is végzik a Pilates gyakorlatokat – olyan is van, aki már 90 napja MINDEN NAP tornázik!!!
Csajok, állati büszke vagyok Rátok – és biztosan tudom, hogy erre a teljesítményre, kitartásra még maga Joseph Pilates is az lenne!!! HAJRÁÁÁ, továbbra is előre!

 

Linda Finnországból tolta …Kata pedig 3 minivel 🙂 …
Linda_a_sziklanKata_gyerkocokkel

Itt pedig álljon 1-2 vélemény (nem tudtam, melyik ujjamat harapjam meg: eddig több, mint 20 oldalnyi véleményt kaptam a Lányoktól ;)):

„Ági, ezer hála és köszönet. Izgalmas és tanulságos 30 nap volt, amely által nőtt az önbecsülésem. Köszönöm a lehetőséget, köszönöm a programot, köszönöm a Csapatot és köszönöm a változást testemben és lelkemben, no meg az észjárásomban. És valóban többen megállítottak, észlelve a változást. Közülük ketten testnevelő kollégák. Igazán büszkén húztam ki magam ”

(Babják Veronika, Esztergom)

“Nem hittem, hogy ilyen hamar eltelik ez a 30 nap! 🙂

A kihívás elején voltak céljaim, amiket csak reméltem, hogy valóra váltok. De kitartó munkával sikerült:
– Szép lett a testtartásom.
– Fel tudtam végre venni a kedvenc rövidnadrágomat.
– A legfontosabb pedig, hogy a Pilates beépült a mindennapjaimba.
Ezek voltak a tervek. De ennél sokkal többet kaptam.

Nem gondoltam, hogy:
– Pár nap alatt sikerül leszoknom a halogatásról.
– Ennyire könnyen kitartó leszek.
– Jobban összpontosítok más dolgokra is.
– A csípő- és derékbőségem 30 nap alatt 3(!) cm-t csökken.
– Még a nehéz gyakorlatokat is élvezettel, kitartóan végzem.
– Mennyire képes motiválni, ha csak egy kicsit is jobban tudok végrehajtani egy gyakorlatot pár nappal később, mint előtte.
– A hála is beépül a mindennapi életembe.
– A győztes észjárás videók és a végigcsinálási stratégiák ennyire(!) megváltoztatják a gondolkodásomat. Ezek ugyanis nem egyszerű segítségek a pilates mellé, hanem az élet bármely területén alkalmazható módszerek.
Örökké hálás leszek Áginak a tökéletesen kitalált programjáért, ami teljesen megváltoztatta az életemet!!! Most már nincs megállás!”

(Vuncs Veronika, Kaposvár)

 

3. Nyárzárás az Ágipilates Szupertáborral

Ez volt a jubileumi, tizedik – és ebben teljesen biztos vagyok :)! A Szupertábor az év egyik fénypontja számomra is! Lehet, hogy nem hiszed el, de amikor vége egy ilyen tábornak, én azonnal azon kezdek gondolkodni, hogy mi minden legyen a következőn … és nagy izgalommal rakom össze a programot, várva, hogy vajon mit szólnak hozzá a Csajok (épp mint Karácsonykor, amikor a többiek bontogatják az én ajándékaimat …)!

Hisz ezeken az alkalmakon régi kedves ismerősként / Barátként jövünk össze és köszöntjük egymást! A napi 3-4 óra torna lehetőség, a jóízű beszélgetések, az extra programok és a meghívott Vendégek teszik teljessé ezt az igen pörgős 3 napot – amelynek végére mindenki új erőre kapva, teljesen feltöltődve – és talán egy kicsit megváltozva, új látásmóddal gazdagodva, új elhatározások birtokában – tér vissza  a hétköznapokba ;)!

Az idei tábor CSÚCSÉLMÉNYÉT (no persze, a Pilates órák mellett ;)) – a Táborozók egyöntetű visszajelzései alapján – a Groove megalkotója, az amerikai Misty Tripoli órái jelentették. Misty valami olyanra képes, amire kevesen: az Ő társaságában mersz önmagad lenni tánc közben is és teljesen természetes, hogy belülről táncolsz! Hogy mit is írnak a “Csajok” erről?

“Nagyon tetszett az összes program, az igazi nagy szerelem a Groove, életemben ilyen felszabadult még nem voltam. Misty egy csoda, fantasztikus vagy, hogy elhoztad.” (Forster Krisztina, Budapest)

“A gondolat, az érzés és a fizikai együtt rezgés, csúcs-órái számomra, Misty Tripolival kezdődtek. Ő a „GROOVE- tánc” megalkotója, királynője. A lágy, rezdülésszerű mozzanatoktól, a dinamikus, határozott kar-láb-törzs koreográfiákon át, az önfeledt, áramlatban, flowban átélt élmény felé haladtunk, attól függően, ki mennyit szánt, megmutatni önmagából. Felszabadító örömbombaként hatott rám.” (Hajdu Gyöngyi, Keszthely)

E mellé a fűszer bemutató és az 5-elem konyhás főzés, no meg a DISC workshop “csak” hab volt a tortán …

 

IMG_4941

 

IMG_4826IMG_4846IMG_4970

 

IMG_4960IMG_4817
Mistyvel 🙂 …Kicsi Vú-féle kínai 5 elem konyha a gyakorlatban 🙂 …

 

Érzések, képek, gondolatok … volt belőlük bőven az idei nyáron! S ha a jövőben Te is szívesen részt vennél a programjainkon, ne aggódj! Nem maradtál le semmiről! Hisz táborok lesznek jövőre is – s még mi minden egyéb van a tarsolyunkban! Hamarosan egy igazán nagy durranás következik :)! Egész nyáron erre készültünk Erával (Fincza Erikával, barátnőmmel, nagyra becsült Kolléganőmmel)…

Ha első kézből szeretnél értesülni róla, iratkozz fel a blogértesítőre, olvasd a blogot és a hírleveleket és kövesd az Agipilatest a FB-on is ;)!

Köszönöm, hogy itt vagy velünk!!! Hajrá, ősz!!! Szeptember végén pedig Őszköszöntő Ágipilates tábor – az idei utolsó 😉 … Remélem, Veled is találkozom majd!

Szeretettel: Ági

Még ezek is érdekelhetnek

Keresés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük