Pilates Reformer és lábkorrektor – Pilates “kütyük” működés közben :) …

Az ember azt gondolná, hogy bő egy évtizeddel a Pilates Módszer hazai megjelenését és térhódítását követően ez már nem lehet kérdés … de még mindig az. Nincs is ezzel semmi gond :)! Azért írok róla most újra – mi több, mutatom meg – hogy lásd, milyen érdekes és mennyire összetett ez a mozgásrendszer! Joseph Pilates életműve 60 évet ölel fel! És bőven túlmutat a matracos gyakorlatokon 😉 …

Ha a Módszer történetét nézzük, teljesen egyértelmű, hogy a Matrac volt először. Magukat a gépeket jóval később fejlesztette ki Joe bácsi – és mindegyik úgy született, hogy valami felbukkanó problémát akart vele megoldani az Öreg :): általában jött egy Kliens, akinek olyan problémája volt, amit a rendelkezésére álló eszközökkel nem tudott megoldani … mit tesz ilyenkor egy feltaláló-elme?

Hát alkossunk egy olyan új eszközt/gépet, amivel segíteni tudunk :)! – Pilates így működött … (tudtad, hogy Joseph Pilates az Amerikai Szabadalmi Hivatalban bejegyzett feltaláló?)

Itt és most a Reformer és a Footcorrector (=Lábkorrektor) működését mutatom meg Neked. A Reformer neve önmagáért beszél! Joe bácsi szerint ha ezen tornázol rendszeresen, az egész tested “megreformálja” … A lábkorrektor pedig egy olyan kis kütyü, amelynek minden magyar Család kanapéja alatt ott lenne a helye! Már ahogy én a lábfejeket elnézem …

Tehát, jó szórakozást – és ha bármelyikhez kedvet kapsz, várlak szeretettel az Ági Pilates stúdióban, ahol ki is próbálhatod őket :)!

 

 

 

 

Ha módodban áll, lépj túl a matracon és próbáld ki a Pilates gépeket :)! Teljesen új dimenziók nyílnak majd meg előtted – és a matrac is jobban fog menni ;)!

Maradj velem a blogban – iratkozz fel a blogértesítőre! Izgalmas dolgok vannak készülőben :)!

Megtisztelő figyelmed köszönöm! Csodaszép napot Neked: Ági

Még ezek is érdekelhetnek

Keresés

2 válasz

    1. Kedves Sára,

      Köszönöm a lábkorrektor iránti megtisztelő érdeklődésed! Nálunk is lehet. Ha szeretnél, kérlek, írj az agi@agipilates.hu -ra egy mailt!

      Szép napot: Ági

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük