Pilates-interjú: mondd el nekem …

Sellők a széken :) ,,,
Sellők a széken :)…

 

9 éve vagyunk együtt: a Pilates és én.  Ennek örömére most egy kis játékos kutatást végzek – és ehhez Te is kellesz!Különösen, ha a Pilates a Te életednek is szerves részévé vált az elmúlt években. Itt az idő, hogy elmondd a véleményed …

 1. Melyik a kedvenc Pilates gyakorlatod és miért?
 2. Melyik gyakorlattól tudsz a legjobban szenvedni?
 3. Melyik a kedvenc szó a Pilates szakszótáradban?
 4. Melyik szóval lehetne kikergetni a világból, ha meghallod órán?
 5. Mi az, ami leginkább lelkesít a Pilatesben?
 6. Melyik a kedvenc Pilates eszközöd?
 7. Ha van Mennyország és a kapujában összetalálkoznál Joseph Pilatesszel, mit szeretnél, mit mondjon Neked?

    +1. Mit tanított Neked a mai nap?

Ha van kedved játszani, írd be válaszaid a blogba, vagy küldd el nekem az agi@agipilates.hu -ra! Kíváncsian várom a véleményed ;)!

Még ezek is érdekelhetnek

Keresés

10 válasz

 1. Kedves Lányok,

  Nagyon köszönöm a hozzászólásokat és az értékes véleményeket! Összesítem az eredményeket és készítek egy kis kimutatást,amiről -természetesen-tudni fogtok :)!

  Ha Te még nem válaszoltál a kérdésekre, de szívesen tennéd, csak bátran! Kíváncsian várom 🙂 …

  Szeretettel: Ági

 2. Szia Ági!
  Én 4 évvel ezelőtt kezdtem el a Pilatest, nagyon jó kis edzőnk volt, két évig elég szép számmal ment az edzés, de sajnos elmaradoztak a tagok és szinte egyedül maradtam. Egyfolytában bízom benne, hogy újra összejön egy edzésre való ember, de a mi kis városunkban nem nagyon kaphatók a korosztályombeli hölgyek a kitartó mozgásra, De még mindig bizakodok, és eljárok heti két alkalommal body ball edzésre, mert meg vagyok győződve, hogy a mozgás jót tesz.
  A kérdésekre válaszolva, mert emlékeim vannak a Pilates órákról:
  1. Kedvenc gyakorlatom a százas, szeretem, ha érzem, hogy esetleg nekem is van egy kis hasizmom.
  2. A dugóhúzótól szenvedek a legjobban, biztosan azért, mert a forgóimmal van gond, de azért tisztességgel csinálom.
  3. Kedvenc szavam az erőközpont, szeretem , ha sikerül odakoncentrálnom, hogy minél tovább tudjam tartani.
  4. Nincs ilyen szó.
  5. Az lelkesít, hogy elmúnak tőle az ülőmunka okozta nyak- és hátfájdalmaim.
  6. Én még eszközökkel sajnos nem próbálkoztam, csak matracgyakorlatokat csináltunk.
  7. Örülnék, ha észrevenné rajtam , hogy egyenes a tartásom, és korom és súlyom ellenére szorgalmasan csináltam a feladatokat.

 3. Szia Ági!
  Nekem is van kedvenc Pilates gyakorlatom. Szeretem mindegyik gyakorlatot, az egészet úgy ahogy van, mert ha nem kezdtem volna el, akkor, én már nem is tudnék rendesen menni. Mindenem fájt, műteni kellett volna a térdem, de inkább elkezdtem a Pilatest, és hála Josef PIlatesnek, és természetesen Neked Ági, hogy megteremtetted ezt a remek, és csodálatos mozgásfomát, “gyógyszert”. Ha orvos lennék mindenkinek felírnám receptre. Az íjjtól szenvedek, úgy érzem leszakad a vállam, de ha vége a gyakorlatnak, akkor minden fájdalom elmúlik.
  “Erőközpont!”
  Mosolyogj! Amikor majd szét szakad az ember!
  Az, hogy tudom az Én javamat szolgálja! Amikor azt mondják, milyen szép a tartásod, és: Hogy tudsz ilyen egyenes derékkal ülni?
  Nincsen kedven eszközöm,mert itthon végzem a gyakorlatokat!
  Legyen kitartásom, csak így tovább!!
  Sokkal jobban érzem magam, mert ma is a Cardió gyakorlatokat tornáztam!
  További sok sikert, jó egészséget kívánok az elkövetkező munkádhoz!
  Üvözlettel:Anna

 4. Szia!
  1. A százas! Mindig is utáltam hasazni de életemben nem találkoztam még ennél jobb gyakorlattal!
  2. Az egyensúly gyakorlatok… pláne edzés végén!
  3. Erőközpont…tényleg létezik csak idő kell mire érzed “ott bent” !
  4. Ha meglátom az óra előtt az edző kezében a hengert…
  5. Az első olyan mozgásforma ami kezd az életformámmá válni…)))
  6. A matrac, mert a gépi eszközöket még nem ismerem.
  7. “Hé kislány! Igazad van, sohasem késő elkezdeni!”
  +1. Nem tudom szó szerint idézni de mindennap eszembe jut, ma is: “Ha nincs időd a mozgásra, egy idő után kénytelen leszel időt találni a betegségre”

 5. 1. A labda, mert kiskoromtól szeretek így gurulni, és az íj felhúzós gerinc csavarós feladat, ott igazán érzem, hogy dolgozik, erősödik a hátam:)
  2. A csillag.
  3. Erőközpont
  4. Mosolyogj!-és ezt a legnagyobb szenvedések között:D
  5. Hogy csak 30 edzés kell és már teljesen más lesz (vagyis akár 1 hónap alatt:)
  6. Semmit se használtam még, csak a matracos gyakorlatokat próbáltam még.
  7. Szeretném ha megveregetné a vállamat, és megdicsérne, hogy milyen ügyesen és szorgalmasan csináltam a feladatokat.
  +1 Mostanság olvasom a Pilates Bibliát, és Joseph Hubertus Pilates már 1934-ben arról írt, hogy rohanó, erkölcstelen világban élünk. Ez nagyon megdöbbentett. Érdekes így látni, hogy 70-80 évvel ezelőtt se voltak másabbak az emberek (pedig mi mégis így gondoljuk). Csúnya ilyet mondani, de én “örülök” hogy a napjainkban lévő rohanást, és erkölcstelenséget nem kellett megélnie Joe bácsinak. A másik tanulság pedig az, hogy ha ideálisan akarjuk végig csinálni a gyakorlatokat, akkor marhára fárasztóak!:D Aki nem csinálja, az nem tudja…

 6. 1. Melyik a kedvenc Pilates gyakorlatod és miért? -Én a hasizomgyakorlatokat szeretem, a százast, meg a nyújtást,(mikor a karomat az egyik irányba, a lábamat meg a másikba kell emelni, aztám behúzni,) mert ezek jól és könnyen mennek, bár igazából az összes gyakorlatot kedvelem a matracos Pilatesben. A WellnessStep és a Port de Bras is a kedvencem.
  2. Melyik gyakorlattól tudsz a legjobban szenvedni? -A sellőtől, meg attól, mikor hanyatt fekvőtámaszban kéne a lábamat emelgetni. Jaj!
  3. Melyik a kedvenc szó a Pilates szakszótáradban? -Ezt nem értem, hogyhogy kedvenc szó?
  4. Melyik szóval lehetne kikergetni a világból, ha meghallod órán? -Hogy mosolyogjak…
  5. Mi az, ami leginkább lelkesít a Pilatesben? -Az, hogy tudom csinálni és hogy élvezetes- általában.
  6. Melyik a kedvenc Pilates eszközöd? -Nincsenek Pilates eszközeim.
  7. Ha van Mennyország és a kapujában összetalálkoznál Joseph Pilatesszel, mit szeretnél, mit mondjon Neked? –Én mondanám neki el, hogy volt értelme a munkájának.
  +1. Mit tanított Neked a mai nap? -Még mindig élvezem az olvasást és nyugdíjasként most megengedhetem magamnak, hogy egyfolytában olvassak végig egy könyvet. Szóval a kérdésre válaszolva, nem is olyan ciki öregnek lenni… ha az ember képes tornázni.

 7. 1. A kedvencem az Íjas. Ez a kezdő gyakorlatok vége és ha nem “ropog” a gerincem örülök a jó formámnak, ha meg ropog az újabb késztetést ad, hogy pilatesezzek legalább hetente 3-szor.
  2. Az előre hajolgatást nem tudom, hogy miért, de únom (nem szenvedek egyik gyakorlattól sem, mert tudom, hogy mindegyik a “javamat akarja”:)
  3. Erő
  4. Nem voltam még órán, de ahogy én itthon egyedül hajtom magam, lehet nincs ilyen szó.
  5. A fogimplantátum beültetés miatt nagyon nehezemre esett, hogy ki kellett hagynom. De már másfél hét után nem bírtam, legalább a bemelegítést és a nyújtást a kezdő gyakorlatoknál megcsináltam. Közhely, hogy a jót nem, csak a rosszat érzékeljük. Így igaz. Nagyon rossz volt, mikor nem pilateseztem.
  6. Én egy pilatesező őskövület vagyok. Bevallom a jóformám tartásához a kezdő program tökéletesen megfelel és bármilyen furcsa is 2007 óta nem tudom megunni. Mikor picit unom, a középhaladót csinálom, mert imádom a fekvőtámaszos gyakorlatot.
  Na, jó a far- és a hasszobrászatot is kedvelem:)
  A lényeg, hogy nem használok eszközt. Ezt inkább csak a bizniszturbónak gondolom.
  7. Mindent megmondott nekem és ez számomra óriási.
  Én mondom, hogy köszönöm.
  +1. Ezt a kérdést nem értem.
  De ma is a kezdő pilatesszel kezdtem a napomat. Fejből, leggyakrabban csukott szemmel, befele figyelve, a legkedvezőbb ritmusban tökéletesen átadva magamat a mozdulatoknak. Egyszerűen imádom.
  Élvezem, hogy 59 évesen úgy érzem magam a bőrömben, mint fiatalkoromban.

 8. Bartalis Gizella,

  Kedves Gizella!
  Amióta Ági elindította a táborait, azóta férjemmel évente kétszer táborozunk nála, nagyon szeretem a Pilates mozgást, heti rendszerességgel eljárok tornászni.

  De most nem ezért írok Neked, hanem azért mert én 10 éves koromtól kezdve kövér vagyok (jelenleg 73 éves vagyok), a hízást sosem tudtam leállítani, főleg a klimax után. Pajzsmirigy alul-működésem, magas vérnyomásom, szívritmus zavarom volt, a cukrom a határon, terheléses esetben magas volt és mozgásszervi problémáim is voltak.
  Kb. két és fél év óta találkoztam az un. paleolit táplálkozással. Most már két éve szigorúan csinálom, nem eszem semmiféle gabonát, tejterméket, cukrot. A zöldségekből a krumplit és a hüvelyeseket szintén nem eszem. Eszem: húst, állati zsiradékot, zöldségeket, gyümölcsöt, tojást, gombát, magokat (mandula, dió, mák, szezámmag, tökmag, napraforgómag, stb.) A magok lisztjéből sütök kenyeret és süteményeket. Nagyon finomak.
  Általában vizet iszom; üdítőt, cukor nélkül készült gyümölcslét sem. Sört soha nem iszom (gabona), ritkán száraz vörös bort, néha nagyon tiszta szilvapálinkát.

  Az első hat hónapban leadtam 13 kg-ot, így is maradt rajtam sok felesleg, de az nem mozdul, viszont a hízás megállt.

  Elhagytam a szív és reuma gyógyszereimet, feleztem a vérnyomáscsökkentőt, 1/6 részét veszem be a pajzsmirigy gyógyszernek, a cukrom 4-5 között, az égbekiáltóan magas triglicerid (13,8) szintem normális 1 és 2 közötti.
  Az energia szintem jó, indokolatlanul nem vagyok fáradt, jól érzem magam, a belgyógyász orvosom szerint a paramétereimet tanítani lehetne.

  Nem akarlak rábeszélni, de aki elkezdte és betartja, annak komoly sikerei vannak. Ilyen finom ételeket soha nem ettem, mint most, igaz én készítem azokat. Ma már lehet rendelni is, az egy kicsit nekem húzós lenne.

  Ha érdekel, írd be a Goggle-ba, hogy Szendi Gábor, rengeteg infót kapsz ott.
  Természetesen – ha igényled – szívesen segítek Neked, de nem akarok semmit Rád erőltetni. Gondolatébresztőnek írtam.

  Szívélyesen üdvözöl
  Éva

 9. Kedves Gizella!

  Olvasd el Szendi Gabor konyvet a “Paleolit taplalkozas”,sok minden kerdesedre valaszt kapsz.
  Szeretettel Maria.

 10. Szia Agi,

  En csak halamat akarom ki fejezni,
  2010 ben le fogytam 14 kg az altalad be mutatott gyakorlatok segitsgevel, sajnos aota hiztam vissza 10 kg, megint le fogytam 15 kg es most megint hiztam 10 kg . Sajnos sok egeszsegi problemem van, pajzsmirigy, 2 tipusu cukor beteg, a cukor szinemet is tudott dolog nagyon befolyasolya a sujom,sajnos szenvedek, cigarettaztam, azt is el hagytam, mar mindjart masfel eve, nem nassolok, de nem vagyok boldog, nekem kicsi fiatal koromba is igy volt, ha banatom volt hiztam, el zarkozom, mert tudom rondan nezek ki, nem birom en magamat latni sem, de ujra fogok gyakorlatokat meg probalni , csak ezeket le akartam irni, hogy tudd, meg aki nem is rendszeresen csinalja de bele nez egy kicsit a pilates re csak kedvet kap, es kitartassal segit, napi negyed ora kb mindennyi volt amikor le fogytam 3 honap alatt 13 kg, olyan jo volt, jo kedvet a munkahoz ezt kivanom, sok egeszseget, sok mindenkinek vagy hasznara. Minden jot.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük