S hogy mit üzen a tested?

Pilates edzőként gyakorta mondogatom a Vendégeimnek, hogy “hallgass a tested visszajelzéseire”. De milyen érzés az, amikor – épp edzőként – Te magad is szembesülsz a saját határaiddal? Azzal, hogy Neked sincs “vasból” a szervezeted? Hogy Te is – aki azt gondoltad magadról, bármit kibírsz … és még annál is többet, hisz edzett vagy, jó karban stb. – esendő, sebezhető ember vagy, aki kerülhet olyan helyzetbe, amikor a teste 1x csak “cserben hagyja”? Vagy ne is hívjuk ezt cserbenhagyásnak! Inkább figyelmeztetésnek, hogy “hééé, most nekem van szükségem Rád! Figyelj rám egy kicsit! Ne csak “használj”, szeress!” Most magam is egy ilyen “utazáson” veszek részt. Ahol egy teljesen másfajta kapcsolatot alakítok épp a testemmel … olyat amilyenre szüksége van jelen pillanatban … S hogy hogyan hallhatod meg Te is a saját tested hangját? Erről szól ez a blog bejegyzés …

Az én sztorim …

Tavaly novemberben kezdődött. Csak azt éreztem, hogy egy nagy gombóc formálódik a torkomban. Először azt hittem, biztos valami megfázás szövődményeként maradt hátra. De a helyzet nem javult. Hozzá kell tennem, hogy a tavalyi év rengeteg változást, újdonságot, új Barátokat-Ismeretségeket, sok-sok szakmai feladatot és vállalást hozott az életembe. Emellett 2 coaching programba is beneveztem, amely állandó tanulással, önfejlesztéssel adott nekem jó sok elfoglaltságot. S akkor a Családdal kapcsolatos, itthoni teendőimről még nem szóltam! Mindez pedig állandó stresszel járt. Nem nagyon foglalkoztam vele, hisz megszoktam, hogy pörgök ezerrel – “mazochista” módjára én ezt még élvezem is 🙂 – és mindent bírok … azt gondoltam, a stresszt is tudom kezelni, hisz az elmúlt tizen-jónéhány év megtanított már rá.

De a helyzet nem javult. Sokat köhögtem, köszörültem a torkom, a gombócom konstans tartotta magát – s 1x csak az energiám is elkezdett fogyni … Ám mindezek mellett ugyanúgy edzettem: futottam, lovagoltam és természetesen Pilateseztem :). Egyszer csak arra lettem figyelmes, hogy nem tudok normálisan aludni – én, akinél a Családban a Gyermekei között szállóigévé vált, hogy “Anya szerint az alvás a legjobb dolog a világon!” 🙂  Ez már elkezdett kicsit frusztrálni – és nekiindultam, hogy ráleljek a panaszaim forrására. Nem részletezem azt a kálváriát, amin keresztülmentem – orvostól-orvosig. Nem igazán kaptam választ a kérdéseimre, s akkor finoman fogalmaztam …

S ekkor, január végén jött Anyukám halála – ami egy olyan mértékű stresszt rótt a szervezetemre, hogy azt hittem, megfulladok a gombócomtól.
Ekkor – végső elkeseredésemben – felkerestem biokémikus Ismerősünket, aki egy speciális módszerrel, sejtszinten méri a szervezet működését. Ő volt az első, aki egyértelműen megmondta, mi is a bajom: autoimmun pajzsmirigy gyulladás. Hosszas kivizsgálás, vérvételek sorozata következett – mára tiszta a diagnózis: Hashimoto-betegség, ami egy autoimmun pajzsmirigy alul működés. Az autoimmunitás azt jelenti, hogy a saját, túlterhelt immunrendszerem kezdte el támadni a saját pajzsmirigyem szöveteit. Hosszasan tudnék erről írni – alaposan utánaolvastam a témának – hogy mi áll az ilyen jellegű betegség hátterében – a stressz kulcsszerepet játszik benne -, de most nem teszem. Mert nem ez a fő fókusza ennek a cikknek …

Az orvostudomány jelenlegi állása szerint, ez teljesen nem gyógyítható … viszont én tudom, hogy meg fogok gyógyulni belőle :)! Először is, mert meg AKAROK – mindent erre tettem fel, mert most ez a legfontosabb! Másrészt, mert olyan szakemberekhez jutottam el a hosszú, elszánt keresés során, akik különleges tudással-szemléletmóddal felvértezve, mindenben a segítségemre vannak. Az első és legfontosabb lépés a táplálkozásom megreformálása, megszigorítása volt! Eddig is egészségesen étkeztem (egy egészséges ember mércéjével), ám az én szervezetemnek, jelen állapotában, másra van szüksége. TELJES GLUTÉNMENTESSÉG-gel egészítettem ki az eddigi laktóz-mentességet, s nagy örömmel mondhatom, hogy a jelenlegi értékeim a január végiekkel összehasonlítva: ég és föld! Sokkal-sokkal jobbak!

Történt még egy érdekes dolog – s mivel a véletlenekben nem hiszek, ezért rögtön léptem ez irányba is … Tavaly november végén részt vettem egy olyan előadás-sorozaton, ahol igen illusztris társaság gyűlt össze: többek között Pál Feri atya, Palya Bea, Polgár Judit, Mérő László stb. Itt hallottam először Dr. Buda László egy előadását élőben. Ő a szomatodráma gyógyító módszer megalkotója, amely módszer feltárja a saját testedhez való, gyakran ellentmondásos kapcsolatod és segítséget nyújt abban, hogyan folytass gyógyító kommunikációt a saját testeddel. Az előadás rendkívül élvezetes-humoros volt, rögtön az jutott eszembe, mennyire tetszik ez a megközelítés … akkor még nem sejtettem, hogy hamarosan nekem is szükségem lesz rá!

Dr. Buda László: Mit üzen a tested? című könyvét első lépésként már elolvastam, s most haladok előre azon az úton, amelyen a Pilates végig segítőtársam (mert jelen állapotomban erre van energiám, ez viszont feltölt :))

 

 

mit_uzen_a_tested

 

 

S a Te tested? Mit üzen???

“Az elme az, amely építi a testet.” – ezt már Joseph Pilates is megmondta anno.

De mit is jelent ez? Mert az ember elolvassa, konstatálja, hogy “ja, ez olyan jól hangzik”, de átgondoltad már ezt VALAHA, 1x is úgy alaposabban?

Hogy ez mekkora hatalom? És egyben mekkora felelősség? Hogy mit gondolsz a saját testedről??? A saját életedről?
A világról? Hogy mit gondolsz és mélyen, a tudatalattidba beprogramozva mit hiszel? Hogy általában milyen érzelmi frekvencián rezegsz?

Hogy “szennyezed” az elméd és régi, másoktól örökül kapott hiedelmek mentén élsz és gondolkozol, vagy megküzdesz a “cápáddal”, új vágányra állítod a gondolkodásod: felemeled és hagyod, hogy “hasítsa vizet”??!

 

Egy kísérlet – megdöbbentő eredménnyel …

Talán ismered Masaru Emoto, japán professzor kutatásait a vízzel. Ő volt az első, aki egyértelműen láthatóvá tette, hogy minden gondolat hatást gyakorol az anyagra, az ő kísérleteiben a vízre. Emoto több pohárba helyezett el vízmintákat, lefagyasztotta őket, majd beszélni kezdett hozzájuk és a szavaival érzelmi energiát adott át a jégkristályoknak. Az egyiknek azt mondta: utállak, hányingert kapok tőled; a másikkal szeretetteljes gondolatokat-érzelmeket közölt. Majd mikroszkóp alatt megnézte a jégkristályok szerkezetét … és a látottakon maga is megdöbbent. A “gyűlölt” víz csúnya, szabálytalan kristályszerkezetet vett fel, a “szeretett” víz csodás, hópihe szerű kristályokba tömörült. Most képzeld el, hogyha a gondolataid, érzelmi energiád ilyen hatással van a pohár vízre, akkor milyen hatással van a testeden belül található sejtjeidre, amelyek 60-70%-a – VÍZ???

 

 

Masaru_Emoto_water

 

Menjünk egy kicsit a mélyére ennek a gondolatmenetnek: szerinted ha folyamatosan elégedetlen vagy a súlyoddal / alakoddal és folyton azt hajtogatod, hogy “én már egy pohár víztől is hízok” VAGY “elég ránéznem egy szelet tortára és máris  felugrik rám 3 kg!” , akkor mi történik?

A tested nem tud mást megvalósítani, csak amire az elméd “kiadja a parancsot”. És igen, persze, tudom, hogy Te ezt egy percig nem gondolod komolyan, mi több utálod ÉS NEM AKAROD, hogy így legyen, de mégis csak egy önbeteljesítő jóslatba hajszolod bele a saját tested! Elég ránézned a kajára és +3 kiló – legalább is ez a hiedelmed? Egy perc kételyed ne legyen, hogy a szervezeted gondoskodni fog róla, hogy tényleg így is történjen!

A modern nyugati társadalmakban a legtöbb embernek semmilyen kapcsolata nincs a saját testével. Teljes elidegenedésben éldegél együtt a testével – mintha nem is az övé volna. Jobb esetben. Mert vannak, akik szimplán “csak” utálják, folyton kritizálják azt, elégedetlenek vele … vannak, akik, mint egy autó kaszniját, karbantartják (tedd a szívedre a kezed: voltál már valaha elégedetlen a hasaddal/fenekeddel/comboddal/megfelelő testrész behelyettesítendő …. ? Bánkódtál már azon, hogy miért nem lehet Neked olyan, mint a Barátnődnek/kedvenc Kolléganődnek/bárkinek? Netán irigykedtél valakire az ő teste miatt? Ha igen, ne érezd magad kellemetlenül emiatt – de határozd el, hogy ez már a múlté. Mostantól új időszámítás kezdődik, mert most tudatossági szintet lépsz – és ezentúl másképp lesz ;))

Eljött az idő, hogy egy új, remek minőségű kapcsolatot hozz létre a saját testeddel, amely Isten legfantasztikusabb alkotása! Erre a kapcsolatra a szeretet, a gyengédség, az elfogadás, a csodálat legyen a jellemző! Hisz a világegyetem minden információja megtalálható a sejtjeidben!
Mostantól amikor belenézel a tükörbe, a következő jusson eszedbe: milyen hálás is vagyok Neked, kedves testem, hogy X éve szolgálsz engem! Hogy hozol, viszel. Eltűröd, amikor koplaltatlak, kizsigerellek. Amikor beteg vagyok és épp mérges Rád, mert “keresztbe teszel” a terveimnek ezzel a betegséggel. Hogy szeretlek Téged! Hálás vagyok Neked, hogy a világ legcsodásabb öngyógyító “szerkezeteként” minden “bajból” kivezetsz engem.

S tudd, hogy tested nem más, mint gondolataid-érzelmeid háromdimenziós kivetülése. Hiszen az az érzelmi energia, amely benned van, biztosítja a belső környezetet a tested, a sejtjeid számára. A sejtjeid olyan frekvencián rezegnek, amit gondolataid-érzelmeid által közölsz velük: ha ez negatív, akkor megbetegítő, negatív hullámhosszon, ha pozitív, akkor pedig gyógyítón. Ha ezen valóban elgondolkodsz és megérted a jelentőségét, mostantól egyetlen negatív gondolatot sem engedsz be a fejedbe!

 Mert Joe bácsi nagyon jól mondta:
“Az elme az, amely építi a testet.” – s ez így van.

Kívánom Neked, hogy érdeklődéssel, őszinte csodálattal fedezd fel, mit is üzen a saját tested :)! Az ismert dimenzión túl most én is ezt teszem és rengeteget tanultam-tanulok az állapotomból, a szervezetem közléseiből!

 

 

Tips-for-Keeping-Your-Body-Healthy

 

Ha bármely gondolat megfogalmazódik Benned az olvasottakkal kapcsolatban, kérlek, oszd meg velem! Ha szeretnél rögtön értesülni a blog bejegyzésekről, iratkozz fel a blog értesítőre – amennyiben hasznosnak találod az Olvasottakat, oszd meg azt Barátaiddal/Ismerőseiddel!

Örülök, ha segíthetlek – szolgálhatlak :)!

Csodás napot Neked: Ági

 

Még ezek is érdekelhetnek

Keresés

20 válasz

 1. Drága Ági!

  Először is gyógyulj! Tudom, hogy képes vagy rá!

  Ezen túl két gondolatsort szeretnék megosztani Veled és a blog olvasóival.
  Huszonévesen beteg lettem. A akkor rettegett Crohn autoimmun betegség “büszke” tulajdonosa lettem. nem gyógyítható, csak a normális életmód biztosítható jó esetben. Még mindig csak feltételezik ennek a betegségnek a kiváltó okait. Egyértelmű, hogy a stressz, a nagy megrázkódtatások hozzájárulnak az aktivizálódásához. Ez ellen lehet tudatosan tenni. Aki ismer engem, tudja, hogy teszek is. 73 évesen még mindig igyekszem a minőségi életre.

  Jó egy éve furcsa jelenségekre lettem figyelmes. Nem úgy működött a testem, ahogy megszoktam. Éreztem, hogy valami “gáz” van. Volt is. Daganat. Hallgatnom kellett volna a szervezetem apró jelzéseire. Javaslom mindenkinek, hogy ne menjen el az ilyen jelenségek mellett azzal a felkiáltással, hogy erős vagyok, majd túl leszek rajta, nem érek rá etc.

  Ami nagyon segít az orvosokon, tudatos táplálkozáson, mozgáson kívül a gyerekeim. unokáim mosolya, párom tapintatos törődése, hamarosan megszülető 5 unokám ruhácskáinak mosása, vasalása, a pici ágy látvány és folytathatnám a csodák felsorolását 🙂 Boldogan küzdök a ronda daganattal és győzni fogok!

  1. Drága Katikám,

   Nagyon köszönöm a hozzászólásod! Igen, én is tudom, hogy meg fogok gyógyulni … már úton vagyok.
   És azt is, hogy – ahogy Téged ismerlek – Te is!

   Vigyázz Magadra és jó unokázást!

   Sok szeretettel puszillak: Ági

 2. Kedves Ági!

  Több mint 10 évvel ezelőtt vettem meg tőled az első dvd-t, majd nem sokkal utána egy másodikat is. Sokat segített rajtam, az évek múlásával -most vagyok 67- sokkal hajlékonyabb lettem, mint fiatal koromban.
  Nagyon tetszett ez az írásod, melyben a testünk szeretetére hívod fel a figyelmet. Az általad említett vízzel történt kísérletet szeretném kicsit jobban megvilágítani, ezért ajánlok neked egy weboldalt -www.aquasaqua.hu-, ahol a határrétegvízről olvashatsz, Ez a víz információt hordoz, szerkezete megegyezik az egészséges ember testében keringő víz szerkezetével, használatakor emlékezteti a szervezetet, milyen volt, amikor egészséges volt. Azért merem bátran ajánlani, mert semmilyen üzleti érdek nem fűz hozzá, és engem egy komoly betegségből “rántott ki.”
  Dr.Dúró Magdolnának hívják a természetgyógyászt akihez én járok, és veszem nála a vizet, ha gondolod, szívesen megadom a telefonszámát.
  Szeretettel üdvözöl:Judit

 3. Szia Ági!

  Igaz, hogy nem ismerjük egymást, csak olvasom az írásaidat, de nagyon megkedveltelek, és azért írom le a tapasztalatom. Hasonlítunk kicsit, én is egyetértek az írásaiddal, bár testépítés-fittnes-t tanultam. 52 éves vagyok, de még mindig tartom hetente 3-4-szer az óráimat (box, step, kondi súlyzóval, Callanatics). Főállásban könyvelek, este órákat tartok, és van egy lányom, akit suliba, edzésre hordok, tanulok vele. Ezen kívül a férjem vállalkozásában is könyvelek, irodai munkát végzek. Tehát én is “megyek” folyamatosan. Nekem állandó bőrproblémám volt 2008-tól, és évekig jártam orvostól-orvosig, míg rájöttem, hogy csak magam tudom meggyógyítani. Nekem is azt mondták a végén, hogy autoimmun betegség. Természetesen nem akartam elhinni, nem is hagytam annyiban.Én is hallgattam Dr. Buda László és mások előadásait, miután elvégeztem a Biologika tanfolyamot a lányommal együtt. E szerint nincs is autoimmun betegség! Nehéz persze rájönni, pláne évek után, hogy mi az, ami állandóan előhozza, úgyhogy neki kellett futnom párszor, de úgy tűnik, jó úton vagyok, mert már csak néha-néha jön 1-2 hólyag a kezemre, vagy lábamra, és nem egész évben kell tőlük szenvednem. A pajzsmirigy mindig az időről szól, attól függően fog alul-felül működni, hogy lassítani szeretnéd az időt (pl. ha azt mondják, hogy apukám meghal egy hónap múlva, akkor lassítani szeretném az időt, és alul fog működni a pajzsmirigy…), vagy gyorsan-gyorsan meg kell még csinálni mindig valamit… Szerintem jó úton vagy, és nemsokára rendbe fogsz jönni!!! Csak ezt akartam leírni biztatásul. Sok erőt, kitartást a munkádhoz, mert sokunknak vagy nagyon jó példa!!! Üdvözlettel: Klári

  1. Kedves Klára,

   Köszönöm szépen a bátorítást! A biologika most már sokadjára jön elő – biztosan utánanézek 🙂 …

   Sok puszi: Ági

 4. Szia Ági!
  Nekem nincs ilyen betegségem, de úgy gondolom tudnod kell, hogy a paleo étrend ilyen esetekben is tünetmentességet hozhat. Két oldalt ajánlanék, hátha segít.
  paleovital a hölgynek (BB) is ez a betegsége, sok mindent megoszt a honlapján, főleg recepteket.
  tenyek-tevhitek.hu Szendi Gábor honlapja, érdemes itt is szétnézned és a gyógyulástörténetek között is keresgélned.
  Kitartást, jobbulást és jó böngészést kívánok.
  Ölellek: Farkas Erika

 5. Szia Agi… Sajnalom hogy ez a betegseged van.En is immar 20 eve kezeles allat vagyok… es minden rendben. Volt egy idoszak mikor elhataroztam hogy meggyogyulok gyogyszer nelkul, kb masfel evig tartott. Pajzsmirigy proplemakra gyogynovenykeszitmenyeket szedtem, oda figyeltem mit eszem….. de egyszer csak ereztem hogy valami nem jo… egybol tudtam hol keressem a bajt. A TSH-om ugy meg ugrott, szinte 15x nagyobb volt a normalisnal .. es ekkor kellet drasztikusan megemelni a gyogyszer adagott. Azota rendszeresen beveszem a pirulat, kovetem a TSH szintet es minden ok. Elfogadom hogy van nekem… es ne mond hogy nem,,, de milyen jol hangzik a betegseg neve HASHIMOTTO, olyan misztikussss… Puszilak

  1. Drága Annamari,

   Úgy örülök, hogy írtál :)4 Köszi, hogy megosztottad a történeted! Hál’ Istennek, nekem egyelőre az összes pajzsmirigyhormon értékem rendben, “csak2 az antitest szintem magas – szóval, meggyógyulok :)!

   Nagyon fogsz hiányozni a táborból …

   Millió pussz: Ági

 6. Kedves Ági ! A Hosimoto betegségeddel nem vagy egyedül, úgyis mondhatnám szinte népbetegség, főleg nőket érint és bármilyen életkorban előfordulhat. Gyógyszerrel és rendszeresen végzett labor vizsgálattal (TSH, FT3-FT4) nagyon jól karbantartható, panasz és tünetmentesen lehet vele élni (én is így élek , sok más ilyen betegségben “szenvedővel” együtt).A lényeg: a THS eredmény figyelembevételével a gyógyszeres beállítás.
  A férjem háziorvos, naponta kezel pajzsmirigy betegségben szenvedő pácienseket.
  Kitartás Ágikám ! Kitartást kívánok életed bármelyik részében (család, hivatás),mi Pilatesesek Veled vagyunk a kezdetektől fogva !! Kívánom továbbá, hogy gyászodat enyhítse Isten hited.Szeretettel ölellek: Dr Prinzné Szabó Erzsébet

  1. Drága Erzsébet,

   Nagyon szépen köszönöm bátorító soraid! Nagyon sokat jelentenek nekem! Mint ahogy az a Csapat is, aki velem van a kezdetektől! Pilatesre fel :)!

   Sokszor puszillak: Ági

 7. Kedves Ági! Előszőr is kívánom, hogy mielőbb rendeződjön az egészségi problémád. Egy idő óta próbálom én is tudatosítani magamban a pozitiv gondolkodást, mert a lelki probléma, a negativ gondolkodás előbb utóbb megbetegít. Én is megvettem dr. Buda László könyvét, és olvastam is. Nagyon sok megszívlelendő és követendő benne. Nagyon köszönöm gondolataidat.
  Üdvözlettel Kati

  1. Kedves Kati,

   Nagyon köszönöm, hogy megosztottad velem gondolataidat!

   Szeretettel: Ági

 8. Ágikám! Nem csak gluténmentesség, hanem teljes gabonamentesség!!!
  Olvasd el az alábbi könyvet:
  William Davis
  Búza nélkül
  Bookline Könyvek, 2015
  Az ok az elfogyasztott méregben van, azt kell kiiktatni.
  A többi szerintem felesleges szamárság.

 9. Szia Ági!

  Teljes mértékben egyetértek a fent leírtakkal! Eddigi életem (44 éves vagyok) egy küzdelem volt! Magammal! Soha nem voltam elégedett a testemmel, a teljesítményemmel, semmivel. Sem kívül, sem belül nem éreztem jól magamat.Sokszor depresszív, öngyilkosság közeli hangulatban voltam. Hosszú-hosszú évek kemény munkájával negyven éves korom tájékán kezdtem “felébredni”. Sikerült végre kisöpörni az elmémből az addig folyamatosan zakatoló, lehúzó gondolatokat, miközben folyamatosan kerestem önmagamat. Még sokat kell tanulnom, de elindultam felfelé a “nyúl üregének” mélyéről. Ez év január elsején én is életmódot váltottam, szénhidrát csökkentett, cukor, zsír és laktózmentes étrend alapján étkezem. Igyekszem (javaslatodra) heti hat alkalommal tornázni. (Pilates és AVIVA) Mára 6kg-ot fogytam, elmúlt a hátfájdalmam, sokat javult a gerincferdülésem (korábban küldtem neked képet a ferde gerincemről, talán emlékszel), Energikusabb vagyok és sokat nevetek, nőtt az önbizalmam és ezzel együtt javult a viszonyom embertársaimmal. Attól, hogy én többre tartom most magamat úgy érzem ők is sokkal többre tartanak, mint azt valaha gondoltam és ez nagyon jó érzés! 🙂 Még 2kg.-ot szeretnék leadni és következhet a szálkásítás! Már látom magam karcsún izmosan a bikinimben! 🙂

  Gyógyulást kívánok neked!

  Olyan nincs, hogy valami nem gyógyítható, tényleg csak akarat kell. Nálam 2012-ben miómát diagnosztizált egy nőgyógyász, azonnali méheltávolítást javasolt. Elmentem három másikhoz, ők szintén ezt javasolták.
  Nagyon össze törtem. Belegondoltam mivé válok majd, ha az amúgy is alacsony önbecsülésemet még megfejelik azzal, hogy a nőiességem mivoltjától is megfosztanak! Bele haltam volna!

  Úgy gondoltam nem létezik, hogy csak ez az egy megoldás van. Természetesen nem egyeztem bele a műtétbe és némi keresgélés után rátaláltam az AVIV-ára és elindultam a gyógyulás útján. Azt mondják a Pilates egy negyed AVIVA, így most a kettő kombinációjával és pozitív gondolatokkal gyógyítom magam. Már alig várom a napot, hogy láthassam a nőgyógyászom elképedt tekintetét, amikor közli, hogy az általa (is) gyógyíthatatlannak mondott betegség nyomtalanul eltűnt! 🙂

  Ahhoz képest, hogy először nem is akartam írni, aztán “na jó, csak néhány szót!” elég hosszúra sikeredett. Azért remélem volt időd elolvasni! 🙂

  Kitartást, erőt, egészséget kívánok sok szeretettel :-)!

  Zsuzsa

  1. Kedves Zsuzsám,

   Nagyon köszönöm a visszajelzésed! Szívből örülök, hogy ilyen sokat javult az állapotod!!! És valóban jól mondod: olyan ez az egész, mint amikor az ember “felébred” és minden szinten egyre tudatosabbá válik az életében! Kívánok Neked sok kitartást ezen az úton, további rendszeres Pilatesszel és AVIVÁ-val fűszerezve – és én tudom, hogy az a nőgyógyász tényleg elképedve fog majd Rád nézni 😉 …

   Sok szeretettel: Ági

 10. Kedves Ági!nagy öröm a soraidat olvasni!jó magam is ép ugyanezeken a lelki folyamatokon megyek keresztül.Igyekszem meghallgatni és megszeretni a testemet.A könyv ajánlásért külön köszi!Csodás napot kívánok! Zsóka2

  1. Drága Zsóka,

   Jó úton vagy :)! Kívánok Neked kitartást, elfogadást, hálát és békességet :)!

   Sok puszi: Ági

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük