Szex és Pilates :) …

Ha azt gondoltad eddig, hogy már mindent tudsz a Pilatesről, remélem, most szolgálhatok némi meglepetéssel :)! Ebben a témában magyar nyelvű cikk eddig nem született,  úgy hogy itt az ideje hozzányúlni: bár lehet, hogy Te sem érted, vajon mi köze lehet a Pilatesnek a szexhez (nagyon is sok!) meg nem fosztanálak attól az információtól, ami valóban jobbá-élvezetesebbé teheti az életed ! Mert a Pilates igenis pozitív hatással van a szexre (is) – és akkor finoman fejeztem ki magam …

Mindent tudsz róla – vagy legalább is azt hitted. Ruganyossá teszi a gerinced, megszünteti a hát-és derékfájásod, kockás hasad lesz tőle és formás popsid – de hogy még a hálószobai életed is felpezsdíti, azt álmodban sem gondoltad volna! Pedig hajjaj!!! Nem is értem, miért nem reklámozza ezt mindenki, aki rendszeresen végzi a gyakorlatokat és érzi magán – meg az otthoni szex gyakoriság-változásán – a hatást?!

Eszembe jut, amikor az Alkonyat 1. részében Edward elviszi Bellát egy étterembe, ahol bárkinek a fejébe belelát, kivéve a lányt. Elkezdi sorolni, mit lát: pénz, szex, szex, pénz … Változatos, ugye?

Vitathatatlan, hogy a harmonikus párkapcsolat elengedhetetlen feltétele a jó szex! Persze, csak ez nem elég – matematikai nyelven megfogalmazva “szükséges, de nem elégséges” feltétel, ártani viszont biztosan nem fog, ha tudsz róla, mi mindent tehetsz magatokért a Pilates gyakorlatok segítségével!

S ha Te a szkeptikusok táborába tartozol, íme, a 7 ok, amely egzakt magyarázatként szolgál, mit is tesz Veled a Pilates, amitől még a szex is jobb lesz:

 1. Pilates közben a medencealapi záróizmaid is folyamatosan edzésben vannak!

  Anélkül, hogy túlzottan belemennénk az anatómiába, azt biztosan Te is tudod, hogy a medencefenék záróizomzata felelős a belső szerveid, pl. a méh vagy a húgyhólyag helyén tartásáért, s azért, hogy később ezekben a szervekben ne alakuljon ki süllyedés, amely inkontinenciához vezethet. Ugyanezek az izmok döntő szerepet kapnak az orgazmus intenzitásának megélésében – minél erősebbek és ruganyosabbak, annál intenzívebb lesz az orgazmus, egyrészt … másrészt, ha ezen a területen fejlett izomérzettel rendelkezel – vagyis megtanulod nem csak megfeszíteni, de ellazítani is e terület izmait – kontroll alatt tudod tartani a folyamatot és képes leszel az gyönyörérzet késleltetésére, netán siettetésére … S itt rögtön be is lép a pilatesi kontroll.

 2. A legjobb mozdulatok az Erőközpontból indulnak ki, amit csakis a Pilatesben találhatsz!

  A Pilates módszer sajátja – ami ezt a mozgásrendszert megkülönbözteti az összes többitől – az Erőközpont. Az a “hely” a testedben, ahonnan minden egészséges és hatékony mozdulat kiindul, vagy legalábbis ki kéne, hogy induljon … Az Erőközpontod fő izma a haránt hasizom, amely a “köldök be és fel!” mozdulat kivitelezéséért felelős. Vele egy időben “mozdul” az ágyéki gerincszakaszon a sokbahasadt izomnak nevezett mély hátizom (ez olyannyira mély, hogy nem is igazán tudunk arról, hogy nekünk ilyenünk van – pedig van ám!) és … igen, a medencealapi záróizmok (amelyet magyarul gyakran gátizmoknak is hívunk).  Ezek az izmok egy idegkörön helyezkednek el úgy, mint a karácsonyfa égősora, soros kapcsolással. Amint be-és felkanalazod a hasizmaid, olyan nincs, hogy a gátad nem kezd el dolgozni – ami jó hír, ugye? Vagyis ha szuperül megtanulod a “hasi kanalazást”, máris biztosítottad a medencefenék izmainak edzését is! Egy idő után az Erőközpontod “bekapcsolása” szinte automatizmussá válik – akkor is csinálod, amikor tudatosan már nem is figyelsz rá! – így a nap folyamán akkor is edzed a gátizmaid néha, amikor tudatában sem vagy! A fokozott izomműködés következtében megnő a véráramlás tested ezen tájékán, ami nem csak a gyönyörérzet intenzitását fokozza, hanem a libidót is növeli :)!

 3. A Pilates megtanít lélegezni!

  A mély, kontrollált légzés nagyban hozzájárul ahhoz, hogy élvezd a szexet! Manapság, sajna, elfelejtettünk lélegezni 🙁 … Az állandó rohanás, a sok stressz oda vezetett, hogy a legtöbb ember felszínesen, kapkodva veszi a levegőt, ami kicsit sem kedvez semmilyen fizikai aktivitás hosszan tartó gyakorlásának. Márpedig ha nem az
  “5 perces menetek” híve vagy, nem árt megtanulni, hogyan küldhetsz jó sok, oxigéndús vért az izmaidnak. Ez nagyon kell ahhoz, hogy ne fáradj el 3 perc után és ne azért kelljen gyorsan a végére érni, mert már teljesen kidöglöttél (a másnapi izomlázról már nem is beszélve …)! Másrészt a kontrollált légzés megtanít levezetni a stresszt is. Nagyon sok pár azért szokik le szinte teljesen az együttlétről, mert az állandó idegeskedés és feszültség megöli a vágyat! A helyes légzés elsajátításával le tudod nyugtatni Magad és szinte “kilélegzed” magadból a sok negatívumot, ami nap közben esetleg ért – s már készen is állsz egy kis “hancúrra” 🙂 …

 4. Légy jelen a testedben!

  Lehet, hogy Te is jártál már úgy egy alakformáló órán, hogy a 118. lábemelés közben azon kaptad Magad, hogy lélekben valahol teljesen máshol vagy, netán épp a holnapi ebédet főzted fejben … Ez a “Jóska, festetni kéne!” feeling, mikor az asszonyka a plafonról lepattogzott festéket bámulja, miközben kedves párja valami egészen mással van elfoglalva – és nem bánná, ha asszonykája is vele tartana, s nem csak testben.
  Joseph Pilates többször is kifejti könyvében – amely magyarul Pilates Biblia címmel jelent meg – hogy meg szeretné tanítani, hogyan légy jelen a pillanatban! Tested és tudatod összekapcsolásával lelked is emelkedett állapotba kerül és képes leszel az élet örömeit – pl. a pároddal való szexet – az adott pillanatban teljes mértékben élvezni.  Ez a manapság oly divatos szóval illetett flow-élmény, amit a pilatesi “koncentráció” alapelv  gyakorlatok közbeni elsajátításával simán át tudsz vinni magaddal a hálószobába (Párod nagy örömére :)!)

 5. Pilatesszel megnő az izomerőd és az állóképességed!

  Különösen egy matracos órára igaz, hogy teljes testsúlyodat mozgatod a gravitáció ellenében – mégpedig 1 órán keresztül. Kell-e ennél jobb alap ahhoz, hogy ugyanazt a testsúlyt mozgatni tudd –  akár 1 órán keresztül – szex közben, méghozzá anélkül, hogy ez különösebben megkottyanna, hisz az izmaid megszokták a terhelést :)?
  Jól hangzik, ugye?

 6. Pilatesszel nem csak az erőd, de a hajlékonyságod is fokozódik!

  Ízületeid visszanyerik teljes mozgástartományukat, izmaid és gerinced ruganyossá válnak, ami – kis fantáziával elképzelhető – olyan pozíciókat is lehetővé tesz, amelyekről eddig csak álmodoztál, vagy még azt sem … Megnövekedett hajlékonyság = több kreativitás, hisz nem fogja kedved szegni az “Ááá, én ezt meg sem próbálom, úgysem menne! Tudod, ki akar égni még szex közben is …?!” Szóval, Te leszel a macskanő – csak győzze felkötni a gatyáját a kedves :)!

 7. Pilatesszel szexibb leszel :)!!!

  A Pilates gyakorlatok segítségével sokkal-sokkal hamarabb formába lendülsz, mint bármely más mozgással – ez tapasztalati tény! Márpedig ha szexibb leszel és ennek tudatában is vagy, az egy olyan magabiztos aurát és kisugárzást teremt körülötted, hogy bomlani fognak utánad a férfiak (gondolván “Úristen, mit tudhat ez a nő???” – és milyen igazuk van :))! Minthogy a szex – különösen a nők esetében – fejben kezdődik, azt hiszem, nem kell bizonygatnom a Pilatesszel – az alakváltozás következtében –  nyerhető magabiztosság és szexuális vonzerő fontosságát! Ha vonzóbbnak érzed magad, szépnek látod a tested és büszke vagy rá, gátlásos sem leszel az ágyban (úgy nem lehet élvezni a szexet, ha közben azzal foglalkozik az ember lánya, vajon mit gondol róla a másik, vagy hogy hogyan takarja el, ami itt buggyan , ott meg dudorodik …), a felszabadultság pedig magasra repíthet!

  A legjobb az egészben pedig az, hogyha folyamatosan végzed a Pilates gyakorlatokat, nem kell az öregkori szexuális hanyatlástól sem tartanod! Fenti tényezők mindegyike odavezet, hogy akár 70-80 évesen is irigylésre méltó szexuális életet folytathatsz – minden feltétel adott lesz hozzá :)!

Még nem Pilatesezel? Akkor mire vársz??? Ha már igen, csak folytasd tovább és figyelj a cikkben leírtakra – kíváncsi vagyok, tapasztalod-e a változást!
Mi több, mivel mindig kettőn áll a vásár, fogd fülön a Párod és tornázzon Ő is – ha vonakodna, mutasd meg neki nyugodtan ezt a cikket (olyan férfi nincs, akit ne érdekelne, mitől lehet még jobb /több a szex :)). Ezt a módszert egy férfi fejlesztette ki, vagyis férfiak esetén is nagyon beválik!

Kellemes tapasztalatszerzést :)!!!

Még ezek is érdekelhetnek

Keresés

3 válasz

 1. Kedves Ági,
  szivemből szóltál az Ünnepről! Elfelejtettünk igazán lazitani és az Ünnep hangulatával, lelkével foglalkozni az anyagi dolgok mellett.
  Boldog Karácsonyt, lelkes, energikus Új évet kivánok Neked, segitőidnek és Családodnak.
  Puszi, Éva

 2. Kedves Ági!
  Kivánok Neked nagyon boldog ünnepeket,jó egészséget. Köszönöm hogy velem vagy minden reggel és kivánom ez még sokáig igylegyen!Nagy tisztelőd.
  Lászlóné Edit

 3. kedves Ági!
  Mindig lendületet ad írásod, már egy ideje olvasgatom.
  Azt kívánom lelkesíts ez után is. A mai különösen tetszett, hisz reményt ad a kor haladtával is.
  Köszönet
  Zsuzsanna

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük