Ti kérdeztetek – én válaszolok 2. rész: Pilates X-en túl ÉS fogyás Pilatesszel :)?

A “Ti kérdeztetek – én válaszolok” videó blog sorozatunk 2. részét nézheted meg itt. A téma, melyet körbejárunk a “Hogyan és mennyit mozogjak 50-en, 60-on, 70-en túl?”, illetve a sokszor nekem szegezett “Lehet-e fogyni a Pilatesszel?” kérdéskört is kivesézzük 🙂 … S hogy lehet-e tényleg? Nézd meg a videót, abból kiderül 😉 …

 

 

 
 
A Pilatesnél a kor nem akadály :)! Mi több: általános tapasztalatom, hogy az idősebbek jobban értékelik / átérzik mindazt, amit a Pilates nyújtani képes a mozgatórendszerüknek. Lehet, hogy azért, mert többször fájt már itt-ott életükben … :)? S mivel a hajlékonyság sem kor függvénye – hajajj! ha Te tudnád, hogy a fiatalabbak mennyivel merevebbek / kötöttebbek néha, mint egy jó karban lévő 40-es, 50-es, meglepődnél – a Pilates akárhány évesen is csak hasznodra válik!
Szóval, ez az a fajta mozgás, ahol a KOR egyáltalán NEM AKADÁLY ;)! Ami biztató, nem igaz ;)?
 
Sok kérdés érkezik hozzám azzal kapcsolatban is, hogy “hogyan csináljam helyesen ezt-vagy-azt a gyakorlatot?” Erről is beszélünk …
 
Azonban az egyik leggyakoribb kérdés kétségkívül, hogy lehet-e fogyni a Pilatesszel??! Nos, a válaszom: IGEN! Ha kíváncsi vagy a “Hogyan?”-ra, a videóban megtalálod a választ!

Ha pedig úgy érzed, hogy az itt fellelhető információ hasznodra vált, gyere és iratkozz fel a blogértesítőnkre, hogy rögtön tudd, amikor új videó / edzésterv / cikk stb. születik :)!

 
Ha pedig rögtön beugrik egy Barátnőd, aki számára szintén értékes lehet e tudás, oszd meg vele a bejegyzést, kérlek :)!
 
Az idő csodás, tavaszi! Úgyhogy mozgásra, Pilatesre fel ;)!

Szeretettel: Ági

Még ezek is érdekelhetnek

Keresés

2 válasz

 1. Kedbes Ági! Mindennel teljesen egyet értek,amit mondtál.Soha nem késö bármilyen sportot a Pilates alatt elkezdeni.Én pl.57 éves vagyo,min.10kg súlyfelesleggel és kb 4 hónapja judo edzésre járok heti 2x.Nagyon élvezem,mert a Pilatestöl hajlékony vagyok és erös!! A teljes igazsághoz ugyan hozzátartozik,hogy korábban hosszutávokat is futottam rendszeresen(most térdfájdalom miatt mardt egyenlöre a Pilates és judo)Nagyon jó ötlet a hála lista,biztos azt is alkalmazni fogom.Az elsö hála mindjárt az,hogy kb.10 évvel ezelött “rád akadtam”illetve a dvd_kre és azóta lelkes követöd vagyok!!!köszönöm 🙂

  1. Kedves Erzsébet,

   Vááá, ez igen! Gratulálok!!! Nagyon klassz ez a judo, le a kalappal előtted :)! Joe bácsi is nagyon büszke lenne Rád!
   Tudtad, hogy Ő is küzdősportoló volt? A pilatesi Erőközpont egyik fő célja, hogy mihamarabb vissza tudja nyerni az ember az egyensúlyát, ha kibillentik belőle pl. küzdősport edzésen!

   Tehát, csak így tovább :)!

   Puszi: Ági

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

“Szívből éld!” – Tavaszváró 3-az-1-ben Pilates nap Ágival, február 24-én, a BME Sportközpontban!

Ahol nem csak a Pilatesben mélyedhetsz el és alapozhatod meg a tavaszi rutint, hanem megálmodjuk – és persze meg is tervezzük – a 2024-es éved!
A nap végén pedig mindezt egy közös vacsorával ünnepeljük meg – mert megérdemled

Szívből éld! Pilates nap