Ti kérdeztetek – én válaszolok 3. rész: Beszéljünk a “Hogyan”-okról :)!

Tudod, mire jöttem rá? Tulajdonképpen nagyon logikus, de ez a kutatás és a Ti kérdéseitek tudatosították bennem: tartós változás nem akkor következik be egy ember életében – és most nem csak a sporthoz való hozzáállásáról beszélek – amikor saját lelkiismerete megnyugtatása végett mindenfélét kipróbál, majd visszatér eredeti állapotába, hanem akkor, amikor már annyira tele van a hócipője egy adott helyzettel, hogy akár Ö MAGA hajlandó változni, a SZOKÁSAIN változtatni! És ennél nehezebb feladat a világon nincs! Próbáld csak ki: ma este moss “visszafelé” fogat, vagyis NE OTT KEZDD, ahol mindig szoktad, hanem épp fordítva …! Na, hogy ment ;)? Ha ez ilyen nehéz, hát ugyan hogyan is változtathatnál ennél jóval mélyebb berögzüléseken csak úgy pikk-pakk?! Ez a videó pont erről szól ;)!

Hogyan legyek kitartó? Motivált? Elkötelezett a mozgással kapcsolatban? Miért van az, hogy pont edzeni nincs sosem időm? Hogy mindig saját magam vagyok az utolsó a saját rangsoromban?

Húú, ezek kemény kérdések – és nem sok közük van a Pilateshez. Vagy még inkább SEMMI :)! Épp ezért, ez a videó – minden látszat ellenére – nem is a Pilatesről szól. Hanem Rólad. Egyfajta szembesülés. Ami néha akár kényelmetlen is lehet – hidd el, pontosan tudom, egy hihetetlen folyamaton, sok-sok szembesülésen megyek át én is az elmúlt 1 évben és még mindig benne vagyok 😉 – néha “fáj”! De csak egy esetben tudsz változtatni bármin is! Ha tudatába kerülsz! Egészen addig, amíg öntudatlan, csak mintákat ismételsz! Gyakran nem is a sajátjaidat. Hanem azokat, amelyeket gyerekkorodban szívtál magadba, szinte az anyatejjel! Tudod, az ember a szokásai rabja és a környezete “terméke”. Ezért marhára nem mindegy, kikkel veszed körbe Magad!!! A Téged legközelebbről körülvevő 7 ember átlaga vagy. Ők olyanok, amilyen Te szeretnél lenni?

Vegyük most pl. a sportot: rendszeresen sportolnak/ Pilateseznek? Pozitív szemléletűek? Azt keresik, hogyan LEHET megoldani, hogy a mozgás mindennapjaik szerves részévé váljék? Vagy inkább a kifogásokat? Jól jegyezd meg: ha egy célt tűzöl ki Magad elé, csak azok véleményére hallgass, akik már ott vannak, ahová Te el akarsz jutni!!! Kit érdekel az összes többié? Téged se kéne! Mert milyen alapon beszélnek ők Neked?
Ha támogatást nem élvezhetsz a környezetedtől, legalább vissza ne húzzanak!

A videóból még többet megtudsz a szokásaid és az elméd hatalmáról; a paradigmáidról és arról, hogyan változtathatod meg őket! (nem könnyű, de nagyon megéri – úgy fogod érezni magad, mint aki újjászületett :))!

 

 

 

Jó szórakozást és eredményes változást! Mert ha Te változol, az egész világod megváltozik 😉 … és ennél nincs nagyobb élmény!

S ha úgy érzed, ez a videó segítségedre volt, iratkozz fel a blog értesítőre – lesz belőle még több is! Van olyan kedves Ismerősöd, Barátod, akinek szintén hasznára válna? Kérlek, oszd meg vele! Minél többen vagyunk, akik hasonlóan gondolják, annál könnyebb lesz! Egy napon elérjük a “kritikus tömeget” és akkor az lesz a “normális”, amit és ahogyan mi gondoljuk :)!

Szeretettel: Ági 

 

Még ezek is érdekelhetnek

Keresés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük