Ti kérdeztetek – én válaszolok 4. rész: Érdekes kérdések a Pilatesszel kapcsolatban

“Hová lett a 4. rész???” – kérdeztétek tőlem többen, aminek azért örültem különösen, mert ez azt jelzi számomra, hogy folyamatosan követitek mindazt, ami a blogban történik és figyeltek 🙂 … Hisz sokatoknak feltűnt, hogy a bejegyzések között a 3. videót az 5. követte és a négyes bizony kimaradt … A jó hírem, hogy természetesen megvan a négyes videó is, a sorrendet pedig – teljesen tudatosan – én változtattam meg :)! Viszont ami késik, nem múlik – íme, a 4. videóhoz kapcsolódó blog bejegyzés, az érdekes pilatesi kérdésekkel …

“Melyek a Pilates határai? Mit ne várjak tőle?” “Elképzelhető, hogy túlerősít a Pilates? Hogy hízással reagál rá valaki teste?” 
Fontos kérdések, amelyeket nem lehet a szőnyeg alá seperni, hisz azért kérdezitek, mert szembesültök vele!

Bízom benne, hogy a videóból megkapod a választ a Téged foglalkoztató kérdésre is! Ha pedig pluszban egyéb kérdésed merülne fel, írd meg nyugodtan, s én legjobb tudásom szerint fogok válaszolni ;)!

 

 

Jó szórakozást :)! S ha hasznosnak ítéled meg az információt, amit a felvételből kapsz, maradj velem – iratkozz fel a blog értesítőre és szerezz tudomást mindenről, ami az Ágipilates háza táján zajlik, első kézből!

Köszönöm megtisztelő figyelmed! Csodás napot Neked: Ági

Még ezek is érdekelhetnek

Keresés

2 válasz

 1. Kedves Ági!
  El nem tudom képzelni, hogy a bármilyen mozgás hízást eredményezne. Felfogásom szerint a hízás egyértelműen hájasodást jelent, és ez mozgástól nem származhat. Természetesen testsúlynövekedést eredményezhet, mert az izomállomány növekedni fog. Lodge is azt írta, hogy az izomsejtek száma ugyan a kor előre haladtával csökken, de az intenzív mozgás hatására újabb mitokondriumok és hajszálerek keletkeznek az izomsejtekben. Véleményem szerint ez is megnövelheti a testsúlyt (némileg). A hízás oka (megfelelő táplálkozás mellett) szerintem is betegség lehet. Ahogy említetted, pajzsmirigy alul működés, de lehet inzulinrezisztencia is. Az inzulinrezisztencia egyetlen cukorméréssel nem állapítható meg. Bizonyára az orvosok erről többet tudnának mondani. A lényeg, hogy szerintem semmilyen mozgásforma nem okozhat elhájasodást, csak ha többet kezdünk enni miatta. Napi egy felesleges keksz is elegendő a hízáshoz.
  Ami a reformert illeti, szívesen kipróbálnám, de sajnos Miskolcon nincs felszerelt Pilates stúdió, csak csoportos matracos foglalkozásokra van lehetőség.
  Nagyon sokat tanultam Tőled, és még mindig tudsz újat mondani.
  Szép napot: Kati

  1. Kedves Kati,

   Remélem, ez így is marad :)! (már hogy fogok tudni újat mondani – ezen vagyok, s képezem magam folyamatosan, hogy minél többet adhassak Nektek, akik velem vagytok és olvastok)

   Köszönöm a hozzászólásod, tökéletesen egyetértek Veled – jó lenne, ha 1x egy táborban találkozhatnánk ;)!

   Szeretettel: Ági

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük