Ti kérdeztetek – én válaszolok 5. rész: Hogyan lehetek Pilates edző? Innen megtudod …

Videó blog sorozatunk folytatódik :)! Az én eredeti végzettségem közgazdász. Hivatásom Pilates edző. Hogy hogyan lettem az? Ez egy hosszú történet 🙂 … már jó sokszor elmeséltem – ha hallottad egy párszor, elnézést :)! – hogy engem a gerincbetegségem vitt el a Pilateshez, jó 14 évvel ezelőtt :)! S ezzel sarkaiból fordult ki az életem … amit semmi pénzért el nem cserélnék! S ha most azt mondod, hogy “de én már elmúltam 30 / 40 stb, hogyan is változtathatnék az életemen?!”, akkor több hírem van is Számodra! Hogy ezek jók-e, vagy rosszak, azt Rád bízom 😉 …

 Először is: én is 30 voltam, amikor a Pilates “szembe jött” velem … s ahogy belekóstoltam és megéreztem, mit képes adni nekem ez a mozgásforma (az akkor már évek óta jelen lévő, deréktáji fájdalmam szüntette meg már néhány alkalom után), egyszerűen azt éreztem, hogy nem lehetek olyan önző, hogy ezt a tudást megtartom magamnak! Erkölcsi kötelességemnek éreztem, hogy tovább adjam a Módszert, s azt is, hogy annak legeredetibb, legtisztább elérhető formáját közvetítsem feléd! Így belevetettem magam a tanulásba – ami a mai napig tart! Így jutottam el a Peak Pilateshez, akik oktatási programja az elérhető egyik legjobb!

A másik hírem: a változást NEM kerülheted el! Ha megvan a Te utad, úgyis annyiszor fog szembe jönni Veled, amíg észre nem veszed és el nem kezded járni a saját utadat ;)! Hogy ez félelmetes? Vagy izgalmas? Nézőpont kérdése!

Ám egy valami bizonyosság – legalább is számomra: annál megtisztelőbb, felemelőbb érzés nincs, mint amikor az ember a tudásával más embereken segít, az Ő életüket teszi jobbá! Én ezt nap, mint nap megtapasztalom – s nem tudok elég hálás lenni érte  a Jóistennek, hogy ide vezetett engem!

S ha Benned is ott a vágy, az affinitás, amíg élsz, változtathatsz! Miért is ne tennéd ;)? Rajtam kívül már elég sok, eredetileg “szakmán kívüli” döntött a Pilates edzővé válás mellett – és biztosan tudom, hogy nem bánta meg :)!

 

 

Jó szórakozást és bízom benne, hogy 1x Téged is az “igét terjesztő” CSAPAT tagjai között köszönthetlek! A jó edzőkre mindig szükség van!

S ha úgy érzed, ez a videó segítségedre volt, iratkozz fel a blog értesítőre – lesz belőle még több is! Van olyan kedves Ismerősöd, Barátod, akinek szintén hasznára válna? Kérlek, oszd meg vele!

Szeretettel: Ági

Még ezek is érdekelhetnek

Keresés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük