Új év – új élet Pilatesszel :)?

Újévi fogadalmak? Nem nagyon hiszek bennük … ahogy egyre idősebb – na jó, érettebb 🙂 – vagyok egyre kevésbé! Ha az év közben bármikor ráébredek, hogy más irányba kéne mennem, más emberré kéne válnom, mást kéne tennem, vagy átalakítanom egyik-másik szokásomat ahhoz, hogy elérjem a célom, miért kéne ezekkel megvárnom január elsejét? Ami 2018. első napjaiban foglalkoztatott, az ez volt: Mit adhatok Neked én 2018-ra?
Tegnap este egy remek könyv – Bob Burg-John David Mann: Az adakozó – ez nem rólad szól c. könyve – hatására ezen gondolkodtam …

Ok, persze, mondhatod, hogy tök triviális – Pilatest ! Hisz elvégre ezért olvasol … Van, aki 2006. óta, amióta írom a blogot és a hírleveleket – örök hálám érte / Érted!

És persze, igazad is van – fogsz kapni tőlem sok-sok gyakorlatot, új megközelítést, új videó sorozat is indul hamarosan, az Ágipilates 1-percesek után. Ám ennél többet szeretnék! Azt szeretném, hogy boldog, elégedett, hálás szívű emberként élhess – mert hidd el, ha belül így érzed Magad, azt a tested is meghálja … és még a Pilates gyakorlatokra is jobban reagál majd ! Ezért a Pilatesen túlmenően meg szeretném osztani Veled mindazt, amit az elmúlt 3 évben tanultam (önmagamról is), mert azt gondolom, nagy hasznát veszed majd:  idén tehát inspirációt és észjárás-morzsákat is szeretnék átadni Neked, hogy csipegess belőlük kedvedre !

S bár tudom, hogy már benne vagyunk az újévben, tán nem késtem el nagyon ezzel a kis gyakorlattal, amelynek célja a számvetés 2017 – pozitív fókusz beállítás 2018.

 

sportos_ujev

 

Nagyon hasznos kis gyakorlat, mert egy pillanatra megállásra és gondolkodásra késztet, ráadásul hihetetlen inspiráló és önbecsülés növelő, ha mindezt leírva látod !

Mi, magyarok, nem vagyunk túl jók önmagunk megünneplésében … nehogy már nagyképűnek gondoljanak, vagy ilyesmi! Márpedig én a következő gyakorlatban igenis azt kérem Tőled, hogy légy büszke Magadra ! A gyakorlat neve:

“Győzelmeim 2017.” Gyakorlat 

Ha a “győzelmeim” túl “sok” Neked, hívhatod nyugodtan “Eredményeimnek” is … (mentoromtól, Pongor-Juhász Attilától tanultam és sok szeretettel adom tovább Neked – én már megcsináltam ) Készen állsz?

Akkor hajrá! Teendők:

– teremts Magadnak egy olyan környezetet, ahol kb. 1 órán keresztül senki nem zargat! Kapcsolj ki minden kütyüt: se mobil, se IPad, semmi ne legyen a közeledben! Csak Te vagy.

– vegyél elő egy köteg tiszta, fehér lapot – de az is lehet, hogy nyitsz egy füzetet mondjuk 2018-ra, amelynek ez lesz az “előszava” … (én a mágikus fekete naplómba írtam ) Legyenek Nálad színes tollak, kihúzók. Helyezkedj el kényelmesen, mondjuk egy fotelben, vagy kanapén és írd fel a papír/füzet tetejére:

“Győzelmeim /eredményeim/, amikre büszke vagyok 2017-ben”

– kezdj el írni! Ha először nem akar semmi jönni, no para! (ezt hívják “fehér lap frásznak”, de elmúlik ) Hadd segítsek: ha Neked sikerült beiktatnod a rendszeres Pilatest (legyen az napi szintű, vagy akár 4-5 alkalom 1 héten), avagy részt vettél mondjuk a 30-napos Ágipilates Bikiniforma Kihívás programunkban, az egy hatalmas NAGY eredmény, amelyre nyugodtan büszke lehetsz! Tehát kezdj el írni és meg se állj, amíg 20 győzelmet / eredményt le nem írsz … az eleje könnyen fog menni – miután beindultál – kb. a 10.-től nehéz lesz, az utolsó 2-3 kicsit szenvedős, de …

– … ne add fel, mert fantasztikus élményben lesz részed! Ez a módszer a Mindstroming, ami jó kis elmetorna, amelynek eredményeképp büszkeség, önbizalom, önmagadban megerősödött hit, tetterő, energia kerít majd hatalmába… Hihetetlenül elégedett leszel önmagaddal – és ez így tök OK! Nehogy lelkiismeret-furdalásod legyen, hogy ilyet érzel ! Na, ezt raktározd el Magadban – mert innen indulva repülőrajtot veszel 2018-ban !

– ha belejössz, meg ne állj nekem 20-nál! Csak írj és írj, amíg van mit! S légy nagyon BÜSZKE Magadra!
Ha van kedved, akár 1-2 büszkeséged oszd meg velem is

Ha pedig nem elégszel meg a múlt évi eredményeid számbavételével hanem nagyon céltudatosan meg szándékozol tervezni az idei esztendőt is, hadd ajánljam figyelmedbe egy régebbi írásom, amely a tervezésről és célkitűzésről szól – mert tudod, a szó elszáll, az írás megmarad! Vagyis így lesz 2018. a valaha volt legjobb formád éve!

Jó tervezést és célmegvalósítást!

Én pedig sok szeretettel kívánok Neked egészségben, Pilatesben, mozgásban gazdag, boldog 2018-at! Legyen ez az éved sportaktivitás szempontjából olyan, amilyenre mindig is vágytál – én itt leszek, hogy segítsek ;)! S ha csinálod, az eredmény nem marad el – ezt garantálom!

Puszi: Ági

Még ezek is érdekelhetnek

Keresés

2 válasz

  1. Ági! Köszönet a jókívánságért, meg az újabb csodádért, amivel ösztönzöl bennünket.
    Sok sikert és boldogságot családod körében és munkálkodásod terén, hozzá jó egészséget.
    Általában úgy érzem, hogy amit teszel, azt már nem lehet fokozni, de Te mindig megújítod magad, s ezt tovább is adod.Ezt csak az tudja így, aki szeretettel teszi azt, amit tesz. Kívánom, hogy sokáig maradj ilyennek: a másik e-Mese, aki soha nem múló csodaként gondol Rád.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

“Szívből éld!” – Tavaszváró 3-az-1-ben Pilates nap Ágival, február 24-én, a BME Sportközpontban!

Ahol nem csak a Pilatesben mélyedhetsz el és alapozhatod meg a tavaszi rutint, hanem megálmodjuk – és persze meg is tervezzük – a 2024-es éved!
A nap végén pedig mindezt egy közös vacsorával ünnepeljük meg – mert megérdemled

Szívből éld! Pilates nap