A Legjobb “Fogyásom a Pilates-szel” Sztori – Tari Eszter, Budapest

Kedves Ági,

Valóban életem részévé vált a Pilates, sajna most csak DVD-formában, mivel Budapesten nehéz megfelelő helyet találni.
Az én személyi edzőm Fincza Era (megj.:Erikával készülünk budapesti termünk megnyitására, Ági) volt, akivel valóban nagyon alaposan dolgoztunk együtt.

Amikor elkezdtem ezt a mozgásformát 99 kg voltam. Az edzéssel egy időben akupunktúrára is jártam. A szúrást végző orvos – hozzáértését bizonyítva (!) – letiltott a Pilatesről – mondván, hogy az túl erőteljes mozgás, és hagyta, hogy a szokásos napi 1 órás futópados edzésemet azért csináljam.

Amikor ezt megemlítettem Erikának, kb. 3 perc alatt meggyőzött, hogy miért ostobaság ez a “letiltás”. Az edzéseket folytattuk, ahol szépen alaposan, testet és lelket, felfrissítő gyakorlatokat végeztem. A formálódás elég látványos volt a párhuzamos diétával kiegészítve. Mivel a helyiséget biztosító intézmény meglehetősen leszűkítette az időpontot a teremhasználatra, így egyre nehezebb volt bérletemet lejárnom. Ez sajnos nagyon elkedvetlenített. Folyamatosan nézegettem budapesti – szofisztikáltan felszerelt – lehetőségeket, de nem találtam. Mivel e mozgásforma nagyon hatékonynak bizonyult, valóban látványosság alakított át, így esett a választásom a DVD-re.

Minden nap csinálom a has-szobrász blokkot, 2 naponta pedig a kezdő programot. Már léphetnék “magasabb” szintre, de még nem vettem rá magam az újabb feladatsor begyakorlására. Lehet, hogy ez ciki, de az a tapasztalatom, hogy eleinte a feladatok nem igazán könnyűek, majd amint az izmaim “megtanulják” az új mozgásokat, jóformán dalolva megy az egész, és még szépen is!!!!

Szívem szerint minden duci, vagy éppen önértékelési problémával küzdő csajszit betolnék egy-két Pilates edzésre. Pláne, ha lenne egy jó terem Budapesten!!!
Ja, és most már 38-as a méretem (- 26 kg!). A cuki “denevér”, ill. “kapaszkodó” izmaim megszűntek létezni 🙂 Van derekam, nyakam, bokám,.:-) Persze még van némi extra (kb. 15 kg), de majd az is lemegy.

Hát ennyi az én kis történetem a Pilates háza-táján.

Köszönöm a DVD-ket :-)!

Tari Eszter

Még ezek is érdekelhetnek

Keresés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük