A Legjobb “Ismerkedésem a Pilates-szel” Sztori – Zahora Éva

Kedves Ági!

Már régóta tervezem, hogy megírjam mennyire kedvelem ezt a mozgásfajtát, amit a Te DVD-id alapján ismertem meg.

Talán én nem tudok olyan látványos eredményekről beszámolni, mint aki 10-15 kg súlyfeleslegétől szabadult meg, vagy részleges mozgáskorlátozottságát hagyta maga mögött, de az én életemben nagy eredményekre tettem szert, a ruháim jobban állnak, jól érzem magam a bikinimben, látom a nő ismerőseim szemében az elismerést, és már egyre többen kíváncsiak arra, hogy hova járok tornázni…

…. A településen ahol élek volt jóga edzés, de amikor érdeklődtem, hogy járhatok-e, kiderült, hogy a csapat teljes, s mivel csak egy szűk pinceterem áll a tornázókrendelkezésére, nem fértem be.
És akkor keresgéltem valami torna után a neten és így találtam meg az oldalad.

Akkor még nem is tudtam mi az a pilates, a Te DVD-bôl tanultam meg.

Megtanultam a kezdő DVD-t, vettem hozzá könyvet, abból is elolvastam a bemutatott gyakorlatokat. Aztán megkérdeztem a barátnőmet, van-e kedve velem tornázni a pincehelységben, így aztán ketten kezdtünk a DVD-re tornázni. Aztán mások is benéztek, megkérdezték járhatnak-e, természetesen ingyen tornázunk együtt, a termet, mint civil szerveződésnek, az önkormányzat biztosítja számunkra. Ne gondolj valami komoly dologra, egy kicsi és szűk pincehelység, amit ki tudunk szellőztetni és kb. 6 ember tud benne tornázni.

Most négyen öten tornázunk együtt hol a kezdő, hol a haladó -cardio programodra. Szeretnék tanfolyamra menni, hogy minél többet és alaposabban tudjak a pilatesről. Szeretném ezt a tudást és örömöt a gyerekeimnek is átadni.

… De!!!! Ami igazán fontos, hogy áramvonalasabb lett az alakom, a hasam teljesen lapos, a karom a lábam tónusosabb. Szerencsére nem növesztettem muszklikat, csak éppen olyan csinosnak érzem magam mint egyetemista koromban.
És a férjem is megjegyezte, hogy milyen szép “pilátus” alakom van. 🙂

Szóval amit az oldaladon írtál, hogy tíz edzés után jobban érzed magad – részemről stimmel, hogy húsz edzés után észerevszi a barátnőd – stimmel – ezért is akart velem tornázni az enyém :-), hogy harminc edzés után megfordulnak utánam az utcán és a férjem szemében is felcsillan a csodálat – stimmel.

… Most már meg tudom csinálni a DVD-n bemutatott próbatételeket, már a felgördüléseknél, nyak húzása gyakorlatoknál, a kriksz-kraksznál laza a nyakam, a vállaim nincsenek összehúzva, az arcom is laza és nem erőlködő arckifejezésem van- én erre vagyok a legbüszkébb. Még a legnehezebb próbatételeknél kicsit erőlködöm, főleg, ha nem az edzés elején csinálom, hanem a vége felé. Tehát még van hova fejlődni. Nagyon szeretem a pilatesben azt, hogy a tökéletes minőségre törekszünk és ezt – leszámítva a thaichit-, csak a gimnasztika edzéseken hallottam középiskolás koromban.

Más pilates DVD- ket is megnéztem, miután a Te DVD-idet megismertem és bizony a többiek nagyon fukarul mérték a gyakorlatokat, ha azokkal a DVD-kel találkozom először ma nem pilatesezek, annyira gyengék voltak…

… Most már értem Joseph Pilates mondatát is, hogy mindenkinek joga van a fizikai tökéletességhez. A minap a strandon járva -gyerekprogram – hasonlóan ahhoz, amit írtál a formatervező levélben, észrevehettem, hogy nemcsak az elhízás a probléma, hanem a részleges mozgáskorlátozottság is. Aki nem tud lehajolni a leejtett aprópénzért, aki nem tudja a fejét elfordítani a kiabálás irányába – mozgáskorlátozottsággal küszködik, észre sem veszi hogyan szűkül be az élettér körülötte. Nekik is jót tenne egy kis pilates.

Egyszóval nagyon nagyon köszönöm, hogy kiadtad ezt a két DVD-t, nagyon sokat tanultam belőlük, egészségesebb és csinosabb és nem utolsó sorban jókedvűbb lettem tőle. Mindenkinek csak ajánlani tudom, szerintem nélkülözhetetlen tudnivaló egy nő számára.

Üdvözlettel, Zahora Éva

Még ezek is érdekelhetnek

Keresés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük