A Legjobb “Javulásom a Pilates-szel” Sztori – Dr. Edelényi Judit

Kedves Ági,

Remélem így is be lehet küldeni a sztorit. Évekig jártam gerinctornára, nagyon beteg a gerincem, összecsúszott a két ágyéki és a két nyaki csigolyám, 6 cm-el lettem alacsonyabb.
Csontritkulásban szenvedek, ráadásul immun-beteg vagyok reumatikus panaszokkal is többek között.

Nem igazán tudtam teljesítem a csoportos torna követelményeit. Fájt, lemaradtam stb. Egyszer aztán, úgy másfél éve, elnéztem egy időpontot és betévedtem pilatesre. Végre megtaláltam az ideális mozgásformát! Attól kezdve minden létező A1 pilatesórára bemegyek, megrendelek minden létező kazettát, és végre élvezem a mozgást.

Annyit tudni kell rólam, hogy az úszáson és a kiránduláson kívül nem nagyon voltam hajlandó mozogni, biciklizni nem tudok. Amikor éppen kórházban kezeltek, persze tornásztam én, és mindig eldöntöttem, hogy majd folytatom. De ez csak ígéret maradt. Másfél éve viszont valóban mozgok, hetente legalább háromszor-négyszer és visszaszoktam az úszásra és gyaloglásra. Több az energiám, az életkedvem és a munkabírásom is. Idén bekerültem a Széchényi fürdő nappali kórházába. A főorvosnő nézte-nézte a gerinc röntgenemet és nézett engem, ahogy felöltözve álltam, ültem, mozogtam.

Amikor levetkőztem a vizsgálathoz, látta a a valódi problémát. Azt mondta, hogy hihetetlen az, ahogy kinézek, állok, járok. Más már legalább két bottal járna, én a – közben eltört lábam miatt használt- egyetlen botomat is eldobtam. Azt mondta a főorvosnő, hogy mindenkinek fogja ajánlani a pilatest, mert ilyen jó és látványos eredményt csak gerincstabilizáló műtéttel szoktak elérni. Köszönöm Neked is, hiszen Nálad tanultak a pilates-edzőim (Dorci és Erika), és a DVD-t is.

Szeretettel: dr. Edelényi Judith

 

Még ezek is érdekelhetnek

Keresés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük