A Legjobb Nagymama Sztori – Halmosné Rácz Katalin, Győr

Kedves Ági!

Véletlenül szereztem tudomást Rólad és a Pilates-ről a google levelezőprogramja hirdetéséből.

Hatvan éves vagyok, túlsúlyos, mindenhová kocsival járok, a mozgásom a főzésben – takarításban merül ki és gyerekkorom óta rossz a tartásom. Vagyis ideje volt valamit tennem, ezért rendeltem meg a DVD-t.

Nem csalódtam benne. Néhány heti edzés után kezdtem észrevenni, hogy a hátam és a derekam egyenesen tartom még ülés közben is, mert már igy esik jól.

Környezetem is észrevette a változást. Sajnos, nem fogytam, bár ebben közrejátszott az is, hogy időközben leszoktam a dohányzásról. Viszont a nyak- és vállfájásom teljesen megszűnt, azóta nem kell sem fizikoterápiára járnom, sem izomlazító kenőcsöket használnom. Azt mondanám, hogy ez volt a legnagyobb eredménye a tornának, ezért mindenkinek ajánlanám, aki ilyen problémákkal küzd.

Fizikoterápiás ismerősöm azóta is hiányol, és nem győz csodálkozni azon, amit a tornáról mondok neki. (Azt mondja, becsukhatnák a boltot, ha ez ilyen egyszerű lenne.)

Sajnos, elég lusta vagyok, ezért nem tornászom minden nap, de igyekszem hetente legalább háromszor. Kell is, mert ha már 3-4 napig hanyagolom, bizony megérzem a hiányát.

Vagyis, én a magam részéről mindenkinek ajánlanám, aki bármilyen nyak, váll vagy hátfájással küzd, különösen akkor, ha semmilyen formában sem sportol. 

Üdvözlettel:

Halmosné Rácz Katalin

Még ezek is érdekelhetnek

Keresés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük