A Legjobb Sztori – Bognár Otília, Dunaújváros

Kedves Ági!

Örülök a felkérésnek, mert ezt már úgyis ki akartam írni, mondani magamból.

A Pilates-szel véletlenül találkoztam (ma már úgy gondolom nem volt véletlen): egy internetes könyváruház oldalain bóklásztam, amikor megakadt a szemem egy könyv címén: Pilates. Azonnal felkeltette az érdeklődésemet és “belelapoztam” a könyvbe, megrendeltem, beleszerettem, nyomozni kezdtem, hol találhatok valamilyen “film” anyagot. Természetesen Ági honlapját ajánlotta fel a kereső.

2007. június 16-án kaptam meg a 2 db DVD-t, másnap már elkezdtem a gyakorlatokat.

Nem tudom, hogyan írjam le azt az érzést, ami elönti az embert a gyakorlatok elvégzése után. Friss vagy, fitt és úgy érzed, hogy az egész világot el tudnád cipelni a hátadon.

Korábban aerobic DVD-re végeztem gyakorlatokat. Amíg új volt a dolog, ment is, amikor már éppen sokadik alkalommal végeztem a gyakorlatokat, azon kaptam magam, hogy már mindenre figyelek csak éppen arra nem, hogy mit és hogyan csinálok .

Ez a Pilates gyakorlatoknál még sohasem fordult elő, pedig már egy éves jubileumot ünneplek. Itt ugyanis határozottan érzed fejlődésed fokát, mert kezdetben suta vagy,”erőközpont”, “vállak a zsebbe”….hajaj, mire ezt nem profin, hanem egy haladó szinten magadévá teszed igen csak meg kell dolgoznod érte! De van eredménye és nagyon boldoggá tesz, amikor már úgy tudsz gyakorlatokat végezni, hogy nem feledkezel meg az erőközpontodról.

Pilates függő lettem, heti minimum négy alkalommal elvégzem a gyakorlatokat,volt már rá példa, hogy két héten keresztül mindennap tornáztam, most sajátítom el a reformer talajgyakorlatokat és már ezeket is építgetem be a napi edzés tervbe.

Ajánlom ezt a mozgásformát mindenkinek,aki szereti a kihívásokat, az elegáns kecses mozdulatokat, aki nem csak a testét, de a lelkét is szeretné karban tartani. Tudom, hogy mi nők túlságosan “súlycentrikusak” vagyunk – a Pilates-nek, mint ahogy Ági mondja, mellékhatása, hogy fogyhatsz is, én szándékosan nem írok erről, mert a Pilates ennél sokkal, de sokkal több.

50 éves vagyok, és amikor a huszonéves leányom nekem azt mondja, “mami neked olyan jó kis alakod van még mindig” ,azt hiszem ebben a mondatban benne van, hogy mi az a “több”, vagy amikor egy rég nem látott ismerőssel találkozom és azt mondja, “piszok jól nézel ki, mit csinálsz, hogy nem öregszel”. Mindezt Joe bácsinak és Áginak köszönhetem, mert úgy tudta ezeket a gyakorlatokat DVD-n keresztül átadni, hogy a hitelessége sohasem volt kétséges és ez kitartásra buzdított. Ez az ajándék, én már megkaptam, és köszönöm.

Még ezek is érdekelhetnek

Keresés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük