Adj hozzá 6 évet az Életedhez 🙂

Gondoltad volna, mennyire fontos a combizmaid ereje, a várható élettartamod szempontjából?!

Nemrégiben Angliában végeztek egy kutatást idős emberek körében, ahol azt vizsgálták: létezik-e korreláció, s ha igen, milyen jellegű, a várható élettartam és a lábizomzat ereje között.

Az eredmények igazán figyelemreméltók! Azok az idősek, akik képesek voltak kéztámasz nélkül a padlóra leülni, s onnan felállni, átlagban 6 évvel hosszabb ideig élvezhették az életet!

A combizomzat az egyik legnagyobb és legerősebb izma testednek. Ha annyit megteszel, hogy kiemelt figyelmet fordítasz az edzésére, már rengeteget tettél magadért …

Talán nem kell hosszan ecsetelnem, miért is oly’ fontos, hogy erősek legyenek a lábaid! Képzeld el, hogy idős korodban elesel (ne adja a Jóisten, de mondjuk egy csúszós felületen előfordulhat) … mi történik, ha épp nincs ott senki és sehogy se tudsz talpra vergődni?!

Tudod, a pilates-i matrac sorozat legvégén – a Fóka után – szoktam mondani, hogy: akkor most állásba fel! 🙂 Csakhogy, ezt nem is oly’ könnyű kivitelezni!

Ha Neked is jelentett kihívást valaha a felállás, akkor most hasznos anyag következik. Ebben a videóban ugyanis azt mutatom meg, hogyan haladhatsz ezzel is, építőkockánként. (ebben az állati hőségben vettük fel ma, Natikám volt az operatőr – úgyhogy nézd el nekem a szerkóm, kérlek! 😃)

Használd egészséggel! S ha hasznosnak érezted, küldj nekem egy 🤸‍♀️-t, lécci! 🙂
Sok puszi: Ági

Még ezek is érdekelhetnek

Keresés

Egy válasz

  1. 💃🤸‍♀️🤸‍♀️🤸‍♀️🤸‍♀️🤸‍♀️🤸‍♀️🤸‍♀️Köszönöm anyukámnak is megmutatom!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük