Asztma

Kedves Ágnes!

Én egy 23 éves lány vagyok, és jelentős súlytöbblettel rendelkezem.(Orvosom félrekezelt hormonnal, aminek következtében 50 kg – ot szedtem fel, majd több mint egy évig jártam kezelésekre, s immáron 3 év elteltével ürült ki csak a szervezetem a felesleges hormonoktól.) Nagyon elkeseredtem és elhatároztam, hogy szépen, fokozatosan le akarok fogyni. (Persze a bőrömnek már így is annyi.) Ez volt kb. 7 hónappal ezelőtt. Elkezdtem aerobik edzésekre járni, itthon aerobikozni különféle dvd-kre, majd fitness kickboxba is belekezdtem, figyeltem a bevitt kalória mennyiségére, ami nálam 1500 körüli kalória/nap (maximum). Lemondtam a műanyag ételekről, (kész ételek helyett saját, egészséges ételek), valamint teljes kiőrlésű gabonaféléket fogyasztok csak, igyekszem sok zöldséget, gyümölcsöt fogyasztani, sovány tejtermékeket eszem csak. Szép eredménynek mondható, amit elértem, hiszen 105 kg-ból most 88 kg-ot nyomok. Igen, de ez még mindig nagyon sok, hiszen mindössze 158 cm vagyok. Jó ideje megrekedt a fogyás is. Persze tudom, hogy az izom tömege nagyobb, mint a zsíré, de cm-ekben sem tapasztalható már javulás.

Asztmás is vagyok, ezért jó nagy munkámba telt mire egyáltalán végig bírtam csinálni egy edzésprogramot. És azt is tudom, hogy O2 kell a zsírégetéshez is, de egy asztmás ehhez hogy jusson? Ezek a tornák mind ugribugritól mentes kardió tornák, néha mégis szükséges az asztma spray használata. Mit lehet tenni, hogy mégis megvalósuljon a zsírégetés?
Még egy nagy problémám, hogy az edzések következtében nagyon szép izmos lábakra tettem szert, de a hasam, a derekam szinte semmit sem változott (alig néhány cm-rel lett kevesebb), a karomon is rengeteg a zsír. Mit lehet tenni? pedig kifejezetten vannak hasizom és derék szobrászos video-im is, amiket szintén lelkiismeretesen csinálok. (Egy héten minimum -4szer – 5-ször edzek (kardio és statikus izommunka váltakozásával). Ha nem tenném, már hiányozna.) Megnéztem a kis bemutatót az Ön dvd-jébol, és az a kérdés merült fel bennem, hogy ezeket az emeléseket (lábra, egyébre támaszkodva) vajon meg tudnám-e többször csinálni ekkora súlyfelesleggel? Hiszen ekkor az egész súlyom a lábamra, karomra helyezkedik, s amikor aerobikra jártam a hasonló gyakorlatokat az edzőm nem engedte, hogy én is csináljam, mondván, hogy ez túl megerőltetné az izületeket. Válaszát előre is köszönöm!

Tisztelettel:

M. Anikó

Még ezek is érdekelhetnek

Keresés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük