Nem megy a felülés

Kedves Ági!

 

Valamikor tavasszal rendeltem meg a DVD-det, párszor tornásztam is rá, aztán egyéb dolgok miatt ez elmaradt. Azóta több minden megváltozott: a lányom saját lakásba költözött, a fiam Pesten tanul főiskolán, csak hétvégenként jár haza “feltölteni a hűtőt”. Hirtelen jóval több szabadidőm lett, tudok végre magammal foglalkozni.

 

Három hete vettem újra elő, mégpedig azon szent alkalomból, hogy letettem a cigit. Tudtam, ha nem akarok plusz kilókat, mindenképpen mozognom kell. Azóta minden áldott nap csinálom a következőképpen (nagy szerencse, hogy a lányom szobája felszabadult, így esténként nyugodtan elvonulhatok a DVD-mmel férjemet nem zavarva pl. focimeccs nézésben): kezdőprogram + combszobrász (plusz persze a bemelegítés és a nyújtás). Próbáltam a hasszobrászt is, de bevallom, hogy az első gyakorlat kivételével csak kudarc ért a későbbiekben említettek miatt.

Tegnap kimaradt, szerintem a mai nap is, mivel meghúzhattam a hátamat deréktájon. Kicsit elkeserít ugyanis, hogy amíg ti játszi könnyedséggel ültök fel minden segítség nélkül, ez nekem sajna nem megy. Tudnod kell, hogy nem vagyok már “mai csirke” az 55 évemmel s van rajtam kb. 15 kg plusz is.(Néha torna közben beszélgetek veled. Mikor pl. az egyik gyakorlatnál mondod, hogy “képzeljük el, hogy egy labda van a hasunknál, akkor én mindig mondom neked, hogy ezt nekem aztán nem nehéz elképzelni.)

 

Szóval, borzasztóan bosszantott, hogy már x-szer végigmentem ezeken a gyakorlatokon, s képtelen vagyok “csak úgy” felülni. Ebbe – a renyhe hasizmaimon kívül – biztosan belejátszik a hosszú ideje, “megfeszített munkával” létrehozott “labdám” is.

 

Kérdéseim tehát a következők:

  • Hogyan tudom elkerülni, hogy a későbbiekben ilyen problémám legyen?
  • A felülést mindenképpen “erőltetnem kell”, különben soha nem fog sikerülni. Jól gondolom?
  • Amíg nem megy a felülés, addig ne is lépjek tovább a középhaladóra? ( a többi gyakorlat szépen megy már, pl. a “vízpaskolásnál” mindig rádolgozom 10-20-at, máshol meg pl. 6 helyett 8-at csinálok).
  • Egyáltalán: milyen plusz javaslatod van, mire figyeljen különösen egy korombeli?

Megkaptam a leveledet, melyben az akciós új DVD-ről írsz. Kiváncsi vagyok, mi a véleményed, érdemes-e egyáltalán megvennem, mivel még a középhaladó programot sem csináltam eddig. Ne feledd a koromat sem ! (Bár a család női ága nálunk kivételesen hosszú életű)

 

Úgy gondoltam, hogy hetente 1x eljárnék jógára, ilyenkor felmentést adnék magamnak pilatesből. Mit szólsz hozzá?

 

Köszönöm, hogy elolvastad, s nagyon várom a válaszod.

Enyhe izomlázas üdvözlettel:

Lendvai Márta

Még ezek is érdekelhetnek

Keresés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük