Pilates gerincsérvvel?

Kedves Ági!

 

Örömmel lapozgatom a honlapodat, a hírleveleket is rendszeresen megkapom. A dvd-et megrendelném, de lenne előtte pár kérdésem!
33 éves vagyok, sajnos már kb. 6 éve gerincsérvem van (keresztcsontomnál). Ami, ha nem vigyázok a mozdulataimra, akkor kisebb-nagyobb problémát okoz, kisebb, ha fájdogál, nagyobb, ha mozgásképtelen vagyok 1 hétig (az utóbbi 1 éve nem fordult elő.). Ráadásul ülő munkát végzek, ami szintén megkövetel valami mozgást..Jó lenne a hátizmaimat megerősíteni, hogy elkerüljem ezeketa “gondokat”.

Minden reggel végzek kb. 15 perces tornát, főleg nyújtó gyakorlatokat, mert elég feszültek az izmaim. Egy fitness újságban láttam pár pilates gyakorlatot, azokkal is próbálkoztam (persze csak olyanokkal, amik nem megerőltetők a derekamnak) Szeretnék többet, jobban foglalkozni magammal, az olvasottak alapján a pilates nagyon tetszik, és hatásosnak is tűnik.

A dvd rövidfilmedet megnéztem, negyed ennyire sem vagyok rugalmas, nem tudom, hogy az én “állapotomban” bírnám-e ezeket a gyakorlatokat?
Van valami tipped, hogy milyen gyakorlattal érdemes kezdeni? Van hasonló tapasztalatod, gerincsérves pilates-tanoncod?

Köszönettel: Ágota

Még ezek is érdekelhetnek

Keresés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük