Testzsírszázalék

Szia Ági!

 

Pár hete regisztráltam a hírleveleidre, és végig is olvastam mindet 2x is! Örülök, hogy van lehetőségünk egy hozzáértő embertől információt kapni. Nagyon tetszik a stílusod, érthetően, humorosan fogalmazol. Viszont végigolvasva a témákat egy csomó kérdés vetődött föl bennem, azzal kapcsolatban, amit csinálok, és ahogyan csinálom. Kérlek, ha időd engedi, válaszolj!

 

38 éves vagyok, 165 cm magas és 57 kg, BMI: 20,9, testzsírszázalék: 22,5, testzsírtömeg:12,8. Zsírmentes tömeg: 44,2 kg. Bár a teszt készítésénél elég jól fel voltam öltözve cipő, ruha stb. Kb. 1,5 kg. Első kérdés: jók-e ezek az értékek?

Hat éve heti három alkalommal járok tornázni, a következo óra típusokra: egy kondi torna, (minden izomcsoportot átmozgató, súlyzó, gumikötél, flexi-bar…változó eszközökkel) egy alakformáló (Callanetics mozgásanyagára épülő) és egy step lépésekkel kombinált kicsit pörgősebb erősítő órára, ami szintén megdolgoztatja a kar, hát, has, derék, far és comb izmokat). Mind a három órára szívesen és örömmel -bár néha jókat izzadva-járok. Második kérdés: elegendő-e a mozgás rendszeressége és jók-e az óra típusai?

 

Célom: jó kondíció, feszesebb, kidolgozottabb izomzat, ja és ha lehet, akkor eltűnhetnének a combomról azok a kis paplanocskák (bár még csak mutatóba jelentkeztek).

 

Nem szoktam fogyókúrázni, de a “rossz” zsíros kajákkal vigyázok, mert a koleszterin szintem hajszálnyival magasabb volt a megengedettnél.(5,6).
Testépítő barátom folyamatosan rá akar beszélni a vitaminozott fehérje turmixok fogyasztására. Jól teszem, hogy ellenállok? Ja! És képzeld, novembertől a lakóhelyemen is lehetőségünk nyílik Pilates órákon részt venni (a leendő oktatók most végzik a tanfolyamot.) Már alig várom…

 

Várva válaszod, köszönettel:

Tünde

Még ezek is érdekelhetnek

Keresés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük